zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod buko1 » 21.10.2017 10:28

spacirx píše:Až si Buk1 pořídí vozidlo, kde bude na svícení režim AUTO, tak i on možná pochopí o co jde.


A niekto by si mal najskôr ujasniť ČO vlastne ten režim AUTO robí. Kia Carens MÁ režim AUTO!!! Režim AUTO zabezpečuje to, že sa zadné svetla a predné svetlomety zapnú automaticky v závislosti od množstva vonkajšieho osvetlenia (tento režim nemá nič spoločné s funkciou DRL, teda okrem toho, že ak zapne svetlá, tak vypne DRL). Tento režim ale nezakazuje vodičovi aby si svetlá prepol sám kedy chce (stačí potočiť tou páčkou vľavo od volantu)!!! Štandartný režim každého auta vyrobeného po roku 2008 pre EÚ je ten, že auto počas dňa svieti prednými svetlami určenými na denné svietenie. Ak auto nedisponuje takouto funkciou, musia svietiť stretávacie svetlá (aspoň v ČR a SR, napr. v Rakúsko to vďaka ekoteroristom už dávnejšie zrušili - aspoň v niečom uvažovali rozumne), kedy sa súčasne zapínajú aj zadné obrysovky.

Kľudne si prepni svetká do polohy OFF - počas normálneho dňa sa na osvetlení auta vôbec nič nezmení - denné svietenie bude svietiť normálne, akurát keď sa zníži viditeľnosť, tak budeš musieť zapnúť svetlá, rovnako na starej škodovke. Režim AUTO je barlička pre ľudí, čo šoférujú a nerozmýšľajú pri tom. A takíto ľudia potom napíšu podobné veci ako si napísal ty.

To že mám aj Rio, ktoré bolo vtedy dodávané bez DRL ešte neznamená, že nemám skúsenosti aj s autami s podporou DRL priamo od výroby (v garáži som mal dva roky aj Ceed už s DRL). Normálny, neslepý človek, ktorý sa venuje venuje vedeniu vozidla NEPOTREBUJE aby počas dňa auto pred ním svietilo ako vianočný stromček. Ak to niekto potrebuje, tak by mal začať zvažovať čo vôbec robí za volantom.

Ak ideš po ceste rýchlosťou 70 km/hod. a pred tebou je vodič čo ide 60 km/hod. tak ak nie si slepý, tak ho cez deň musíš pred sebou vidieť minimálne 10-15 sekúnd, bez ohľadu na to, či má svetlá zapnuté, alebo nie. Dosť času na reakciu. Ak brzdí, tak mu svietia brzdové svetlá - a tie sú tam na upozornenie vodiča, že sa niečo deje. Aj keby ten vodič išiel rýchlosťou 30 km/hod a ty 70 km/hod., tak máš dosť času zareagovať. Pretože ak ho zbadáš na vzdialenosť 100 m, tak do neho narazíš po celých 9 sekundách (ak nespomalíš). Ak ho nezbadáš, nemáš čo robiť na ceste. A ak nemáš rozhľad na tých cca 100 m, tak v zmysle platných pravidiel musíš upraviť svoju rýchlosť, aby si bol schopný zabrzdiť na vzdialenosť, na ktorú máš dohľad.

Naopak, ak idú proti sebe autá rýchlosťou cca 70 km/hod. (jedno aj druhé), tak ak sa zbadajú na vzdialenosť 100 m, tak majú vodiči čas na reakciu IBA 2,5 s. Chodec, ktorý zbadá rovnaké auto na 100 m má čas na reakciu 5 s. Preto sa používa denné svietenie, pretože tieto rozptýlené zdroje svetla skôr udrú do očí ako samotné neosvetlené vozidlo. A teda je väčšia pravdepodobnosť, že si takéto auto všimne napr. chodec a nevbehne mu do cesty. Podobne aj vodič protiidúceho vozidla môže takto osvetlené auto vidieť skôr aj počas dňa.
Naposledy upravil buko1 dne 21.10.2017 19:37, celkově upraveno 4
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
Uživatelský avatar
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 713  Témata: 5
Registrován: 03.05.2008
Bydliště: Staškov  Slovakia (sk)
19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
65000 km @ 7.19 l/100km

  • Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

 

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod syberius » 21.10.2017 20:10

Už jsem se téhle debaty zúčastnit nechtěl, protože když někdo nechce, tak argumenty ho nepřesvědčíš. Navíc tohle je tak spíš do pokec než k otázce, která tu byla na počátku. Nicméně tvrzení, že kvalitní auto rozsvítí světla i v dešti mi nedá se nezeptat jaká, že to jsou ta auta? Už jsme jel za deště za různými nerozsvícenymi auty včetně mercedesů a bavoráků a pochopitelně Kií, tak by mě zajímalo jestli jen plácáš co se ti hodí, nebo to je osobní zkušenost?
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
Uživatelský avatar
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 293  Témata: 6
Registrován: 24.08.2013
Bydliště: Praha  Czech Republic (cz)

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod MP1 » 21.10.2017 22:05

Zákazník mi hovoril, že ak má svetlá na auto a stierače na auto, pri daždi sa rozsvietia stretávacie svetlá a čudoval sa, že Kia nerozsvieti. Mal tuším Peugeot.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 2170  Témata: 18
Registrován: 04.10.2007
Bydliště: Michalovce  Slovakia (sk)

Kia XCeed (2022)
20 km @ 0 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod spacirx » 22.10.2017 09:26

Kolik lumenů je snížená viditelnost? :D :D :D
Snížená viditelnost je dost subjektivní pocit a asi proto je tu taková nepěkná debata. Taky každý vidíme trochu jinak, někdo je šeroslepý (ani to neví) někdo je třeba barvoslepý a někdo je jen blbý (taky to neví). Taky mezi náma jezdí spousta důchodců, kterým právě přechody mezi sluncem a stínem dělají problémy, tak nevím jak někomu může vadit, že někdo svítí ve dne zadníma světlama (né mlhovkama!), když je to jen něco "navíc".
Nikomu neradím, že má taky svítit, jen vysvětluju, proč svítím (vzadu) já.

Ale třeba jsem jen blbej a nevím to :D Třeba nechápu jak mohl vyhrát Babiš, když ho nikdo nevolil... :lol:

Edit snike: ... politiku sem prosim netahat ;)
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
Uživatelský avatar
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 447  Témata: 6
Registrován: 05.11.2012
Bydliště: Zbýšov  Czech Republic (cz)

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod syberius » 22.10.2017 09:49

A to jsme přesně u toho, jak si kdo vykládá sníženou viditelnost. Za deště je třeba svítit vždy a to bez ohledu na slovíčkaření o snížené viditelnosti. Ačkoliv je v létě za deště světla dost rozpoznávací schopnosti řidičů snižují různé optické jevy zapříčiněné rozptýlenou vodou ve vzduchu a v neposlední řadě vodou na předním skle. A zrovna ta půl vteřina rozdílu v reakční době pokud auto přede mnou nesvítí mě může stát život. Ale proč rozsvítit pár žárovek navíc, když to nikoho nic nestojí. To tu rači provedeme demagogickou debatu.
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
Uživatelský avatar
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 293  Témata: 6
Registrován: 24.08.2013
Bydliště: Praha  Czech Republic (cz)

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod buko1 » 22.10.2017 14:46

@syberius: ale ono to práve že niečo stojí. Stojí to toho, kto tie svetlá rozsvieti. Čo myslíš prečo v Rakúsku povinné denné svietenie zrušili? Lobbing strany Zelených a vyčíslenie koľko to ročne stálo (vodičov). Vtedy keď to rušili, tak väčšina áut musela svietiť stretávačkami (teda aj obrysovkami vzadu) a denné LEDky malo minimum áut.

Svieť si kedy chceš a ako chceš - ak máš pocit, že to zvýši tvoju bezpečnosť. Za bežnej viditeľnosti (a to je napr. obyčajný letný dážď) je svietenie vzadu zbytočné. Prietrž mračien, tmavá obloha a búrka je už vec iná. Ale uvedom si, že keď to ty počas búrky zozadu napáliš do neosvetleného auta, tak je to tvoja chyba, pretože si sa nevenoval dostatočne riadeniu a neprispôsobil si rýchlosť vozidla situácii. Máš predvídať, že pojem znížená viditeľnosť a hustý dážď a sneženie je subjektívny - a dotyčný v tom aute to môže vyhodnotiť inak. Jediné čo je jednoznačne dané, je čas od súmraku do úsvitu (tým nemyslím film a ani seriál) - vtedy musia zadné svetlá na aute svietiť (Súmrak - slnko klesne pod horizont, Úsvit - slnko vychádza spoza horizontu).

Ale sme mimo témy.


rattkin píše:Když nastavím světla do režimu AUTO tak ve dne svítí pouze přední led denní svícení a vzadu nic.
Docela mi to vadí, hlavně když to mají ostatní auta, které jsou zezadu špatně vidět, tak to taky nechci dělat. Můžu si to nějak nastavit, aby zadní ledky svítili stejně jako přední? Nechci ale kvůli tomu pálit přední světlomety.


Režim AUTO je obdobný režimu, keď máš svetlá v položke OFF. Vtedy tiež jediné osvetlenie, ktoré je funkčné je DRL (u Carensu predné LED). Jediný rozdiel medzi OFF a AUTO je ten, že v režime OFF bude auto takto svietiť aj o polnoci, zatiaľ čo v režime AUTO svetelný senzor vyhodnotí nedostatok vonkajšieho osvetlenia a zabezpečí vypnutie DRL a zapnutie stretávačiek a obrysoviek (aj vzadu). Je to v podstate funkcia pre sklerotikov... Bez zásahu do elektroinštalácie tie svetlá vzadu v tomto režime nerozsvietiš. Takže ak chceš silou-mocou svietiť aj vzadu a nechce sa ti zasahovať do elektriky, tak buď obrysovky (v rozpore s pravidlami), alebo stretávačky.
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
Uživatelský avatar
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 713  Témata: 5
Registrován: 03.05.2008
Bydliště: Staškov  Slovakia (sk)
19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
65000 km @ 7.19 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod syberius » 22.10.2017 22:25

Od začátku to byla zbytečná debata.
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
Uživatelský avatar
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 293  Témata: 6
Registrován: 24.08.2013
Bydliště: Praha  Czech Republic (cz)

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod zaplosak » 23.10.2017 13:09

asi tak, nevím o čem se tu zbytečně mele...
Uživatelský avatar
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 487  Témata: 1
Registrován: 30.06.2013
Bydliště: olomouc  Czech Republic (cz)

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod Mirse » 23.10.2017 14:39

Skoro bych řekl, že jediné duchaplné příspěvky jsou ty dva poslední :lol:
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP
Silver Lunar
22500 km 6,4 / 100 km
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive, paket Color Grey+Navi
Silver Sirius
37900 km 6.8/100 km - prodáno
Uživatelský avatar
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 3889  
Registrován: 16.05.2015
Bydliště: Chomutov  Czech Republic (cz)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
22500 km @ 6.4 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod Mirse » 24.10.2017 07:05

Díky - to já jen z vrozené skromnosti :thu: :lol:
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP
Silver Lunar
22500 km 6,4 / 100 km
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive, paket Color Grey+Navi
Silver Sirius
37900 km 6.8/100 km - prodáno
Uživatelský avatar
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 3889  
Registrován: 16.05.2015
Bydliště: Chomutov  Czech Republic (cz)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
22500 km @ 6.4 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod mv12 » 01.11.2017 17:01

MP1 píše:Zákazník mi hovoril, že ak má svetlá na auto a stierače na auto, pri daždi sa rozsvietia stretávacie svetlá a čudoval sa, že Kia nerozsvieti. Mal tuším Peugeot.


Přesně :thu:
Režim Auto u svícení má u :kia: podle mě jeden velký nedodělek. Když mám na autě i detekci deště pro stěrače, tak přece není takový problém, aby to od určité intenzity deště zaplo i světla, pokud jsou v režimu automatiky... Senzory tam jsou, jen to někdo u :kia: asi nedomyslel...
Když už udělám automatiku, tak by to mělo fungovat co nejlíp. Tady je to polovičaté řešení a přitom by to nestálo v podstatě nic navíc. Těch pár hodin či minut práce na softwaru se v milionech prodaných aut ztratí...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
Uživatelský avatar
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 3112  Témata: 21
Registrován: 02.06.2014
Bydliště: EU  Czech Republic (cz)
15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
104000 km @ 6.73 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod buko1 » 01.11.2017 17:59

Súhlasím so Sanchez. Svetelný senzor reaguje na pokles svetla, ten pri daždi môže byť, ale aj nemusí byť. A ak niekto má pocit, že svietiť musí aj napriek automatike, tak si to môže prepnúť manuálne - toľko rozumu snáď ešte máte.
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
Uživatelský avatar
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 713  Témata: 5
Registrován: 03.05.2008
Bydliště: Staškov  Slovakia (sk)
19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
65000 km @ 7.19 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod mv12 » 01.11.2017 18:13

To já vím, že to funguje na pokles světla ;)
Ale když už někdo dělá automatiku a má tam k dispozici i dešťový senzor, tak to má udělat pořádně... :idea: Při určité intenzitě deště je snížená viditelnost hlavně kvůli tomu dešti a vodě, nikoli intenzitou světla (byť se taky sníží, ale ne natolik, aby to automatika přepla...).
Argumenty typu, že si to můžu přepnout ručně, jsou o ničem. Můžu. Ale to můžu i při setmění a pak tam ta automatika nemusí vůbec být :lol: :lol: :lol: Prostě to není dotažený, jak by mohlo a tudíž mělo být... (A jak píše MP1, u jiných značek jako Peugeot, i je...)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
Uživatelský avatar
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 3112  Témata: 21
Registrován: 02.06.2014
Bydliště: EU  Czech Republic (cz)
15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
104000 km @ 6.73 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod buko1 » 01.11.2017 21:45

MP1 nepíše o koľko pri tom Peugeote poklesla intenzita svetla, keď sa počas dažďa zapli svetlá. A čo sa týka viditeľnosti - čím menej svetla, tým menšia viditeľnosť. A je absolútne jedno, či to svetlo zmizlo kvôli tomu, že slnko zašlo za horizont, alebo jeho lúče clonia tmavé mraky a hustý dážď. Podobný svetelný senzor je momentálne montovaný v každom digitálnom foťáku a smartfóne (automatické nastavenie slony a expozície), je len otázka pri akej hodnote má KIA nastavené zapínanie svetiel. Najlepšie by bolo postaviť vedľa seba rôzne vozidlá a overiť to pri rovnakých podmienkach. Tvrdenie, že na tom aute mi to zaplo a na KII o mesiac neskôr nezaplo nie je veľmi výpovedné (ten pokles svetlosti mohol byť menší).

P.S.: tá automatika je tam len z jednoho dôvodu - kvôli SKLERÓZE a BLBOSTI vodičov. Jej úlohou je eliminovať napr. to, že vodič na osvetlenom parkovisku zabudne zapnúť svetlá a pri výjazde je zrazu šoknutý, že nič nevidí - a kým zistí čo sa deje tak automatika svetlá rozsvieti. Ale jej úlohou nie je NAHRÁDZAŤ povinnosti vodiča.
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
Uživatelský avatar
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 713  Témata: 5
Registrován: 03.05.2008
Bydliště: Staškov  Slovakia (sk)
19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
65000 km @ 7.19 l/100km

Re: zadní světla nesvítí v režimu AUTO

Příspěvekod jozzo » 01.11.2017 22:24

Napr.na novom Leone 5F sa da v menu nastavit citlivost svetelneho senzora v rezime auto, ma to tusim 3 alebo dokonca 5 variant. Cize existuje aj take volaco. Na seat clube to riesili nedavno. Inak dost cato vidavam auta jazdiace na dennych fabrickych ledkach, aj Kie, ktore nemaju svetelne senzory, ktore jazdia na dennych aj v totalnej tme. Ale to je uz o inom..
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané
Uživatelský avatar
jozzo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství
 
Příspěvky: 611  Témata: 4
Registrován: 05.12.2015
Bydliště: Košice  Slovakia (sk)

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé