Výmena palivového filtra

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Výmena palivového filtra

Příspěvekod djoze@szm.sk » 12.06.2012 23:55

Nazdar!
Je tu niekto co odborne popíše postup vymeny palivoveho filtra na:
KIA Carens 2.0 CDRi 82kW r.2005
Hlavne chcem vediet ako sa takato sustava odvzdusnuje a ako postupovat
aby som nenarobil chybove kody v riadiacej jednotke.

Pripadne ak uz nieco take bolo publikovane prosim nechat link.

Vopred dakujem:
KIA Carens 2.0 CDRi 16V - 82kW
djoze@szm.sk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2005)
78000 km @ 8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Výmena palivového filtra

Příspěvekod geocomp » 20.06.2012 21:07

nechal jsem měnit v servisu - prý bez problémů a zavzdušnění žádné, řekli mi že je to systém který se dokáže odvzdušnit sám. Mechanik docela chválil. A nestálo to ani tolik korunek tak proč se v tom hrabat sám.
geocomp Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2002)
172000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod kaduz » 21.06.2012 06:43

nechá se to zvládnout i doma, není to nic složitého, přečti si: viewtopic.php?f=86&t=3184&view=unread#unread
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod djoze@szm.sk » 23.06.2012 16:07

Zdravim.

Dakujem za odpovede.

Moj postup.:
1.uvolnil som miesto okolo filtra - tolko co tam mozno nastrcit kluc na filter.(hadice bokom)
2.dat nadobu pod filter - odpojit konektor co je dole - nastrcit kluc - uvolnit filter.
3.nasrobovat novy filter - ale NEPRITIHNUT NA DORAZ!!
4. nadoba zostala pod filtrom - klucikom zapalovania potocit na 5s - ALE NESTARTOVAT!!!(LEN ZAVODNIT FILTER NAFTOU)
5.ak je filter plny - zatiahnut ho "primerane" - ocistit,pripojit konektor a znovu zapnut klucik a skontrolovat ci netecie nafta.
6.ak je OK Nastartuj.

Neviem ci je to ten "PRAVY" navod ale mne pomohol.

S pozdravom djoze :SK:
djoze@szm.sk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2005)
78000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod čerťák » 16.07.2012 17:15

čauky zdravim :D . Tak jsem se také pustil do výměny palivového filtru u mojí carensky 2.0crdi r.v 2005 .Naposled mi ho měnili i s olejovým v servisu před 3roky když jsem si auto pořídil. Olejový už jsem měnil (popsal jsem tu už i postup).Tentokráte jsem měnil oba.Postup v předešlém příspěvku jsem tak nějak dodržel až na to že jsem do filtru nedal ani naftu a ani neodvzdušňoval.Vše jsem hned utáhl. Snad jen ještě pod ten filtr stačí dát nějaký hadr a pak to jenom utřít skoro nic mi nevyteklo bokem.Pak jsem nasadil olejový dolil olej. Asi tak třikřát jem zapnul klíček do první polohy aby se natáhla nafta a pak nastartoval,okamžitě motor naskočil a předl jako kotě. ;) . Tak že už bych v tom nehledal příště nějaký problem.Přeju Všem hodně bezstarostných kilometrů na dovolené a pěkné počasí. Ahoj čerťák :twisted:
čerťák Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod djoze@szm.sk » 18.07.2012 23:48

Ahoj!!
Ďakujem za vynikajúci poznatok zasa som o niečo múdrejší

S pozdravom djoze.
djoze@szm.sk Muž
Uživatel fóra

Kia Carens II (2005)
78000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod hajtem » 24.06.2014 21:18

Zdravím, dá se provést výměna palivového filtru u Carense 2,0 CRDi 2007 i v domácích podmínkách.
Jak se to liší od Carense 2005? Co je potřeba odmontovat, povolit, a podobně. Díky.
hajtem Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
125000 km @ 7.0 l/100km

Zpět na Technický koutek