Moje prvni Sportage

Moje prvni Sportage

Příspěvekod Ziggy » 18.08.2022 08:54

Zdravim,

planuju si poridit prvni nove auto (Sportage 1.6T-GDI, TOP, automat) a mel bych k tomu par otazek na ktere jsem tu nenasel odpoved, tak snad me za to neukamenujete :)

1. Cetl jsem, ze momentalne se objednavky vyrizuji zhruba 8-12 mesicu a ze od listopadu by se mel zacit vyrabet novy model a s tim pravdepodobne i vyssi cena. Vi se uz jake budou mezi nimi cca rozdily?

2. Da se v soucasny dobe uhadat nejaka sleva? Pamatuju si, ze kolega dostal cca 2,5 roku zpatky 250k slevu na Ioniqa pred faceliftem. Coz by mel byt podobny pripad, ale vzhledem k soucasny situaci si nemyslim, ze by neco takovyho bylo realny.

3. Pokud dnes objednam, predpokladam, ze je nulova sance ze bych dostal MY2022. Kazdopadne je tam nejaka garance ceny nebo proste s vyrobou novyho modelu mi prijde email stylu "Dobry den, celkova cena se zvysila o 10%, prijimate?"

Diky za odpoved
Ziggy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Moje prvni Sportage

Příspěvekod Beda » 18.08.2022 10:47

Odpovedi se tu najit daji, diky dodaci lhute urcite dostanes MY2023 kdovi jestli ne i dokonce MY2024. Zapomen na slevy, aut je nedostatek a dodavatele do automobiloveho prumyslu zdrazuji kvuli aktualnim cenam energii, komplikac zpusobenych valkou atd. Takze i cena vozu v dobe cekani se muze zmenit.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod plasta » 18.08.2022 10:57

Ziggy píše:Zdravim,

planuju si poridit prvni nove auto (Sportage 1.6T-GDI, TOP, automat) a mel bych k tomu par otazek na ktere jsem tu nenasel odpoved, tak snad me za to neukamenujete :)

1. Cetl jsem, ze momentalne se objednavky vyrizuji zhruba 8-12 mesicu a ze od listopadu by se mel zacit vyrabet novy model a s tim pravdepodobne i vyssi cena. Vi se uz jake budou mezi nimi cca rozdily?

2. Da se v soucasny dobe uhadat nejaka sleva? Pamatuju si, ze kolega dostal cca 2,5 roku zpatky 250k slevu na Ioniqa pred faceliftem. Coz by mel byt podobny pripad, ale vzhledem k soucasny situaci si nemyslim, ze by neco takovyho bylo realny.

3. Pokud dnes objednam, predpokladam, ze je nulova sance ze bych dostal MY2022. Kazdopadne je tam nejaka garance ceny nebo proste s vyrobou novyho modelu mi prijde email stylu "Dobry den, celkova cena se zvysila o 10%, prijimate?"

Diky za odpoved

Prý skladem
https://www.sauto.cz/osobni/detail/kia/ ... /175475676
nebo dodání do konce roku
https://www.sauto.cz/osobni/detail/kia/ ... /176341411
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod MP1 » 18.08.2022 17:00

Ja by som na to išiel z opačného konca. Pravdepodobne si z Prahy. Máte tam niekoľko dílerov. Sprav prieskum aspoň u dvoch aj daj tu feedback. Potom budeme riešiť, čo ďalej. Však od toho má díler predajcov, aby ti všetko objasnil.

1. Na SK je dodacia lehota na DCT viac ako 12 mesiacov. Ale niekomu sa niečo môže uvoľniť. Takmer denne máme telefonáty "Čo máte? Čo budete mať?" Volajú ľudia z celého Slovenska.

2. Zľavu momentálne v cenníku nemáme na SK. Na skladovku nedávam zľavu. Fleetové zľavy v odporúčanej výške dávam len na objednávky do výroby. Na skladovku zľavu znižujem.
Momentálne neexistuje skladový Sportage, ktorý si do 14 dní nenájde zákazníka.

3. Na SK nie je garancia ceny od 1.5.2022. Ako som písal vyššie, MY22 by si mohol s veľkou dávkou šťastia získať, ak niekto odstúpil od zmluvy. Mne tak ostal PHEV. Mám ho 10 dní? V pondelok ide do sveta na druhý koniec Slovenska.
Modelový rok 23 nie je nový model. Zmeny môžu nastať vo výbave. Na SK budú zmeny vo výbave Platinum.

A na záver. Myslím, že o všetkom sme sa tu už bavili.

Takže Ziggy, odporúčam navštíviť aspoň dvoch dílerov a podeľ sa o informácie. Na český trh dosah nemám.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Utrel » 19.08.2022 15:47

Ahoj, nevieš povedať aj aké zmeny budú v Platinum výbave? + zaujímalo by ma aké max. fleetové zľavy Kia dáva a pre ktorú skupinu sú. Ja som dostal 7% (doktor) a "vernostné" 1% mi dohodil dealer lebo sme uňho kupovali už viac áut. Inak ohľadom tej dostupnosti. Neviem či som mal šťastie ale moja objednávka bola 28.4.2022 a auto už je vyrobené od konca minulého mesiaca akurát mali v Kii údajne dovolenku tak ho nedoručili, v utorok poň už idem. Výbava Platinum, Experience Green, a 2WD HEV. Ale je pravda, že mi bolo povedané 6-8 mesiacov, predajca sa sám čudoval ako to je skoro.
Utrel Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod MP1 » 19.08.2022 18:02

Sportage 7% na objednávky do výroby, 5% na skladové vozidlá k odberu ihneď. Posledný mesiac 0 vozidiel k odberu ihneď.

Pre Platinum:
Platinum pack - kožené ventilované sedadlá, vodič s pamäťou, možnosť svetlého interiéru.
Panorama Pack

Gold : Smart Key
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod martenz » 19.08.2022 20:52

To su dost slusne zmeny pre platinku. Tusim ze moja nema pamatove nastavenie sedadiel :( .

MP1 - spominal si ze ti vyvolavaju co mate na sklade a ci niekto odstupil od zmluvy. Akoze ja som svojmu dilerovi povedal ze ak niekto nahodou odstupi nech sa ozve a rozhodnem sa no musi to byt automat. Myslis ze stoji za skusku vyvolavat po predajnich a vypytovat sa? Akoze ak nechas na seba kontakt, rad ta poptravujem raz tyzdenne :D
Sportage 1.6 t-GDI MHEV 4WD 7DCT PLATINUM 132kw Experience green
martenz Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 20.08.2022 00:45

Platinum nemá pamäť na sedadlo vodiča.

Kto sa trochu posnaží, kontakt na mňa nájde.

Telefonáty typu "1. Čo máte skladom?" a "2. Čo čakáte z výroby?" máme takmer každý deň. Aj dnes z BA volala ženská o 17.00 h.

Ja nemám nič. V utorok si prídu z druhého konca SK pre PHEV Platinum. To bolo auto, čo neprevzal zákazník. Dal som na web, a už ide preč.

Dnes mi prišla plánovaná výroba. Ani jeden Sportage mi nejde najbližšie dva týždne do výroby. Hrůza, des.

Ale zato sa nejak prešmykli 2 Proceedy automaty full výbava do výroby koncom mesiaca.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Ziggy » 20.08.2022 14:56

MP1 píše:Ja by som na to išiel z opačného konca. Pravdepodobne si z Prahy. Máte tam niekoľko dílerov. Sprav prieskum aspoň u dvoch aj daj tu feedback. Potom budeme riešiť, čo ďalej. Však od toho má díler predajcov, aby ti všetko objasnil.

Takže Ziggy, odporúčam navštíviť aspoň dvoch dílerov a podeľ sa o informácie. Na český trh dosah nemám.

Tak jsem to dneska objel. Byl jsem teda jenom v Modranech v TUkas a situace je takova, ze se momentalne nic objednat ani neda (udajne uz 2-3 mesice) a ceka se na novy cenik, ktery by mel byt v prubehu zari.

Co se cekacky tyce, tak 8-12 mesicu, ale dost se to lisi. U hybrida (HEV) se ceka pry trochu mene nez na MHEV, takze pujdu asi do HEV GT Line. Maji se mi ozvat hned jak dostanou novy cenik.
Ziggy Neuvedeno
Nováček

Zpět na Sportage