od ArtasI » 13.06.2012 21:22
Tak je to zábava, nepamätám si všetko čo mi povie auto po poľsky, ale "volať na telefon komurkovy" povjedz "tak" keď som to počul od neho prvý krát, vybuchol som od smiechu. Už je to ale všetko v pohode. Stručný návod aj pre ostatných čo si to prepnú do poľštiny, ono to nie je až tak odlišné od nášho jazyka:
1. Stlačenie zeleného tlačidla: povedzte po výzve "přes kontakt", auto vyzve na povedanie mena, povedzte ho normálne bez prízvuku, priezvisko aj meno ak to tak máte uložené v mobile. Keď to poviete dosť dôrazne, trafí sa vždy.
Ak máte pod jedným menom viacero čísel, tak sa môže ešte pred potvrdením opýtať, či chcete volať "domov" alebo na "telefon komurkový" (mobil). Odpovedzte mu vašu voľbu.
Keď vyzve na potvrdenie volania povedzte "tak", pre zrušenie "anuluj".
2. Ak stlačíte veľké tlačidlo na pravom ramene, tak pre:
-volanie povedzte najprv "Volaj", potom sa už auto pýta a je to ako podľa prvého postupu.
- pre vstup do nastavení, napr. pre výber druhého neprioritného mobilu, povedzte "ustavjení". Potom už auto povie všetky dostupné príkazy, najdôležitejší je asi "vyber telefon", to je na ten výber mobilu. Auto povie hlasové značky mobilov, zopakujte tú pre váš mobil a pre dokončenie povedzte po výzve tiež "tak".
Ostatné príkazy nie sú až tak dôležité, keďže sa dajú previesť aj cez rádio. (Okrem skopírovania kontaktov do auta, čo je vhodné napr. pre vytvorenie hlasových značiek ku kontaktom).
Kia Sportage III (2012) EX 2.0 CRDi, Kassa White, hnedý interiér, parkovací asistent pre pozdĺžne parkovanie, R18" pneumatiky.