Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod lubos761 » 18.11.2011 16:11

@ laban:
Tak teda se opravdu nemýlíš :D :D
Proto jsem psal " mir.jar", že jsem zvědavej, jak tu žárovku bude měnit. Anebo že by servis? Ale na záruku :no: I když mu teda přeji, aby se našel hodnej servis, kterej mu to v rámci dobrých vztahů vymění zadara... :yes:
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod KamZehr » 18.11.2011 16:43

No mě měnili na Ceedu žárovku v rámci garančky :? a platil jsem.
Výměna žárovky v přední mlhovce asi nebude žádná sranda, bude to chtít trochu trpělivosti nebo navštívit servis :kia:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod elem » 18.11.2011 18:00

Kdyz uz jsme u tech zarovek, pripadam si jak blazen, moc se mi libi prisvetlovani mlhovkama pri jizde do zatacek, akorat ze cestou domu to mam pres les po pomerne uzke ceste a do kazde byt sebemensi zatacky davam blinkr abych pekne videl, jsem jak pojizdnej cirkus, blikam jak slecna zacatecnik :-) Mate to taky tak ? :lol:
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod MILAN 64 » 18.11.2011 21:58

Ahoj elem a ostatní.
A co kdybys měl stále zapnuté mlhovky? A až bys byl na normální silnici tak je vypneš ;) .
Čau Milan.
MILAN 64 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
22000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 19.11.2011 03:56

@ elem :
Předpokládám, že nemáš xenony, proto ta radost z přisvěcování do zatáček :D , no ale jet za tebou, to musí být podívaná :lol: :lol: :lol:
Ale teď vážně : já šel v nákupní euforii do xenonů, do přisvěcování a dalších doplňků. Kdybych se měl rozhodnout teď, po 11 měsících vlastnictví Sportage, tak to svícení do zatáček je takovej hroznej čajíček, taková žlutá bludička, ve srovnání s xenonama, který svítí nádherně do široka, zvlášť vpravo, bílým světlem. Jsou to světla na ho..., teda chtěl jsem říct na nic :no: Ale bylo to v paketu... ;)
I mlhovky, který mají jinak orientovanej světelnej paprsek, ve srovnání s xenonama, svítí subjektivně slabě. Mám na xenony fakt závislost, bylo to nejlepší rozhodnutí z doplňků. Kdo je má, jistě potvrdí.. :thu:
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod elem » 19.11.2011 09:15

lubos761 píše:@ elem :
Předpokládám, že nemáš xenony, proto ta radost z přisvěcování do zatáček :D , no ale jet za tebou, to musí být podívaná :lol: :lol: :lol:
Ale teď vážně : já šel v nákupní euforii do xenonů, do přisvěcování a dalších doplňků. Kdybych se měl rozhodnout teď, po 11 měsících vlastnictví Sportage, tak to svícení do zatáček je takovej hroznej čajíček, taková žlutá bludička, ve srovnání s xenonama, který svítí nádherně do široka, zvlášť vpravo, bílým světlem. Jsou to světla na ho..., teda chtěl jsem říct na nic :no: Ale bylo to v paketu... ;)
I mlhovky, který mají jinak orientovanej světelnej paprsek, ve srovnání s xenonama, svítí subjektivně slabě. Mám na xenony fakt závislost, bylo to nejlepší rozhodnutí z doplňků. Kdo je má, jistě potvrdí.. :thu:
lubos761

Muzes mi poradit, jaky konkretni zarovky mam koupit, nebo se musi menit cela svetla?
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 19.11.2011 11:49

MILAN 64 píše:Ahoj elem a ostatní.
A co kdybys měl stále zapnuté mlhovky? A až bys byl na normální silnici tak je vypneš ;) .
Čau Milan.

to co sa vola corner funkcia je uplne ina ziarovka. Nachadzaju sa tam ako su hmlovky, ale je to uplne ine svetlo. Hmlovka je zkraja a svieti dopredu a corner funkcia je viac ku stredu a je nasmerovana do strany.
Hmlovky by sa na to pouzivat nemohli. Oslnuju a zakon presne urcuje kedy mozu byt zapnute.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod laban » 19.11.2011 13:54

Tak mir.jar to popsal přesně, jsou tam prostě dvě žárovky, čiže dvě samostatné funkce :thu:
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 19.11.2011 14:53

@ elem:
Možná jsem dobře nerozuměl tvému dotazu, jaké žárovky koupit. Mám xenony origo, žádná přestavbová sada. Tím je vše dáno. Ale : To žluté Cornering svícení, které pomlouvám je dáno osazením určitého typu žárovky již z výroby a tady nastal malej problém. Pro mě. V manuálu, v seznamu žárovek, kapitola 8/str.2 jsou obě žárovky /mlhovka + Cornering/ popsány jako typ H 27, příkon 27W. Ale ať hledám sebevíc, nejdou tyto typy na netu dohledat. V EU je běžné značení H1 - H13, HB a HR3. V řadě značení H je vynecháno H5 a H6. A teď babo raď, jakou náhradní žárovku koupit, eventuelně nahradit silnější. Rozdělávat se mě to nechce k vúli špatnému přístupu, v dodané sadě jsem náhradní žárovky tohoto typu nenašel. Asi nezbyde než čekat až některá ze zmiňovaných žárovek umře a pak už mě okolnosti donutí jednat :(
Pokud by někdo z vás měl už nějakou zkušenost se značením, výměnou, záměnou žárovek za jiný, silnější typ, napište.... :yes:
lubos761
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod Winston » 19.11.2011 20:43

@KamZehr
Tak to jsi mne nepotěšil, asi jsem to tedy špatně zapojil :? Budu se na to muset zítra podívat :| Ale díky za foto :thu:
SPORTAGE III Comfort plus 1.6 GDI + Oranžový interiér, Černá čalounění stropu, Panoramatické střešní okno, MTPV
Winston Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage III (2010)
44000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod laban » 20.11.2011 15:34

@Winston
Jen mě nenapadá, co by jsi mohl při výměně žárovek kus za kus, typ za typ špatně zapojit :?: :hammer:
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod Winston » 20.11.2011 16:22

Tak jsem zjistil, že to mám asi správně :) . Pro jistotu jsem to raději vyfotil :yes: Jen mne zmátla intenzita jasu při automatickém svícení :shock:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SPORTAGE III Comfort plus 1.6 GDI + Oranžový interiér, Černá čalounění stropu, Panoramatické střešní okno, MTPV
Winston Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2010)
44000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Winston » 20.11.2011 16:28

@ laban
a zde je ten černý strop, ale jak jsem upozornil - můj telefon není zrovna fotící zázrak :D Tak alespoň částečné nastínění tmavého oproti světlému :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Winston Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2010)
44000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod laban » 20.11.2011 19:04

@Winston
dík za fota ( i dyž černá není černá :) , ale chápu, že je to foceno telefonem ), tak s černým čalouněním má auto zcela jiný interiér, než běžně poživáná světlá. Mně se to moc libí i s tou oranžovou kombinací :) , která by mi sedla k barvě Orange techno :oops:

add světla : psal jsi, že po výměně žárovek ti v režimu Auto, zhasnou led světla.
V praxi se při setmění rozsvítí potkávací světla a led se jen ztlumí do fáze parkovacích, asi aby nebily tolik do očí.
Můj názor :idea:
:thu:
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod Winston » 20.11.2011 21:38

@ laban

S tou orange techno máš pravdu - mezi touto barvou a mojí pískovou jsem se rozhodoval - černý interiér byl rozhodnut dávno :yes: Nakonec zvítězila písková, protože v době koupě jí nebylo moc vidět. V dnešní době mi však připadá, že snad jezdí jen v této barvě :shock: :D
A ty světla mám zapojeny správně - jen jsem chtěl hodit pár fotografií, aby případní další majitelé sportage už na tuto informaci byli připraveni i s podklady :D
Winston Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2010)
44000 km @ 8.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage