@ sportage ex :
Ahoj.
135kW s automatem asi nedosáhne na 7l/100km. Ale máš ještě málo km na to, aby ti klesla spotřeba. Jednak se naučíš s automatem jezdit, sžít se sním ( a to tě fakt nepodceňuji), nešlapat zbytečně moc k podlaze....

. A k té spotřebě na volnoběh :to se Kii moc nepovedlo to grafické zobrazení spotřeby.Logicky z toho vyplývá, že když stojíš, tak spotřeba na km, které nenabíhají je vysoká. Prakticky to ale není vůbec odpovídající tomu, kolik to vlastně žere na volnoběh. A to nás asi všechny zajímá. Já měl před Sportkou Cordobu a tam byl digitální měřák spotřeby a já hned po nastartování věděl, že to žere při obohacené směsi 1,6l, jak se motor potom ohříval, tak klesla volnoběžná spotřeba na 0.6l. Za jízdy bylo přesně vidět, jak reagovala spotřeba na sešlápnutí plynu. Potom šlo přepnout jak u Sportage na spotřebu průměrnou.
To mě přišlo jako lepší, přehlednější.
Ber to grafické zobrazování jako orientační. Zrovna tak i spotřebu z palubního počítače. Ten je dost optimisticky nastaven. Jediné, přesné měření spotřeby je tankovat do plna, vést si statistiku o ujetých km a množství poh. hmot. Existují servery, kde se zdarma zaregistruješ a tam se dá vést přesná statistika o spotřebě, nákladech na provoz, o cenách poh. hmot atd. ( třeba Český benzin.cz ).
Tak ať ti dělá Sportage jen radost, ať klesá spotřeba a spostu spokojených km...
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,