Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod KIASTORM » 02.01.2013 11:06

Otazka...Odomkne sa auto v pripade nehody? Ako vieme auto sa zamkne pri urcitej rychlosti,co je super. V pripade nehody a za akych okolnosti,odomknu sa zamky?
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod M@jkl » 02.01.2013 12:11

odemkne, zapne vystražné blikače,rosvítí světlo v interieru a odpojí přívod paliva :) :CZ: :kia:

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 02.01.2013 22:41

Dik moc,myslel som si,ze to tak bude. Aj svetlo v interiery,nice.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 06.01.2013 02:04

A možno zapne aj kúrenie, aby si nezmrzol. :D
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 06.01.2013 02:39

A jemne melodie by som poprosil,kym cakam... :lol:
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 06.01.2013 03:05

Mrkni na toto viewtopic.php?f=152&t=520 ked uz si hore... :lol:
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod martin2273 » 14.01.2013 22:40

zdravim vas mal by som par otazok pri mojom predoslom aute sa mi automaticky ukazoval na displeji dojazd auta akonahle sa mi zapla kontrolka hladiny benzinu v nadrzi neviem ci to takto automaticky funguje aj v sportage alebo si musim manualne cez tlacitko trip tento dojazd kontrolovat a druha otazka obcas ked cuvam cez nejaku prekazku tak je citit z klimy zapach neviem co to moze byt filtre to este asi nebudu teda aspon si myslim vdaka za odpovede a len dodam v zimnej prevadzke moja 135kw manual spotrebuje cca 8l v lete je to tak skoro o liter menej tak nejak som stym ratal takze pohoda.... :thu:
martin2273 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage II (2012)
5000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 15.01.2013 11:26

Ahoj Martine,
tak automaticky se alespoň mě při rozvícení kontrolky dojezd v km neukazuje. Musím přes trip na příslušnou položku. Ale ukazatel dojezdu je dost nepřesný. Já jsem minulý týden po rosvícení kontrolky najel cca ještě 50 km, ručička palivoměru ukazovala byla už něco za 0, dojezd ------------- a natankoval jsem 49 l benzinu.
Co se týká zápachu, tak já nemám problém. Mohla by to být spojka, ale jinak nevím.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod martin2273 » 16.01.2013 20:21

vdaka za nazor KamZehr o tom dojazde som si to aj myslel hm skoda a co sa tyka tej druhej veci musim to asi dat omrknut v servise lebo neviem co to moze byt ale aj tak vdaka :thu:
martin2273 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage II (2012)
5000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod CZninja » 11.02.2013 21:55

Zdravíčko pánové, tak si už třetím týdnem užívám radostí a bohužel i starostí se Sportáží.. Bral jsem skladovku, 1,6 GDI Comfort plus, takže jsem nemusel čekat a dvojkolka mi na to moje ježdění do práce a okolo komína stačí.. Co si budem povídat, je to krásné auto, předek se fakt povedl a i z boku se na ni dá koukat.. Jen ty zadní blinkry se fakt nepovedly, to by byl problém je dát do jinak krásných skupinových světel?? Motor je syrový, mám necelých 400km, zatím 8,1 l/ 100km, jezdí, no :-) ALE jinak z toho auta nejsem nijak extra odvázaný :-( Otevírání a hlavně zavírání oken kluci korejští moc nevychytali, že je nemůžu ovládat dálkou je velké mínus.. Palubní počítač- to je spíš parodie, žádné pořádné údaje neposkytuje, nic se jím nedá ovládat a ta venkovní teplota by se při velikosti displeje klidně vlezla k údajům o spotřebě, nebo kilometrech.. Ale co mě opravdu deptá, to je rádio s funkcí HF.. Telefon se mi podaří spárovat tak v jednom případě z padesáti pokusů- mám Iphone 4S- , ale zase když se mi to podaří, tak se připojí pokaždé, podle ikony bluetooth na displeji rádia.. Jenomže po dalším nastartování už nepřijímá hovory, telefon vibruje, ale rádio si vesele hraje, jako by se nechumelilo.. Už jsem objednaný na servis, ale vsadím se, že to bude jako na potvoru fungovat :-( Pročetl jsem celé fórum a vím, že s tím bývají problémy, ale takové snad nikdo zatím neřešil.. Jinak tempomat zatím funguje jak má, USB schroustá i čtečku karet a vyhřívání sedaček je taky pěkná vychytávka :-) Doufám, že za drobnou kritiku našeho autíčka tady na fóru nedostanu BAN :-D
1,6 GDI Comfort plus + zadní LED světla
CZninja Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1)

Příspěvekod Beda » 12.02.2013 21:32

Zde mas info jak na iPhone a Sportage http://www.kia-forums.com/kia-sportage- ... -help.html akorat je to anglicky. Strucne receno bud s tim nemaji problem a nebo zkus kabelove spojeni a taky aktualizaci software telefonu.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod mario20 » 27.02.2013 10:51

lusy píše:Vlastni pojistku bohuzel nema. Mam Sportage bez dennich LED ve svetlech a proto mi sviti misto toho automaticky potkavacky. Chtel bych to vypnout a instalovat LED do mista mlhovek. Takze to potrebuju vypnout jako automatickou funkci uz vyrobce, tedy sviti i pri vypnutem vypinaci svetel.

Kúpil som dvojročnú Sportage a tak sa s ňou postupne zoznamujem.
Potrebujem vyriešiť ten istý problém. Po naštartovaní sa mi automatický zapnú stretávacie svetlá aj keď je vypínač vypnutý. Keď že si tam chcem namontovať denné LED svetlá, musím najskôr prísť na to ako vypnúť tie stretávačky.

Ďalšia vec na ktorú sa chcem spýtať je že po vypnutí motora sa pod kapotou motora chvíľu ozýva také cvakanie, akoby nejaké relátko cvakalo. Robí to aj Vám?

Pri jazde po hrboľatej ceste počuť z podvozku mierne búchanie. Že by na dvojročnom aute odišli tlmiče? V lete idem na prehliadku tak sa na to spýtam.
Kia Sportage III 1.6 GDI - 9/2010.
mario20 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2010)
27000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mario20 » 28.02.2013 20:44

Dnes som zistil že parkovačky mi idú rozsvietiť aj keď mám vytiahnutý kľúč zo zapaľovania. Neviem či to tak má byť, nespomínam si či som to tak mal aj v minulosti. Tiež som zistil že keď mám naštartovaný motor a rozsvietené stretávačky, vypnem motor, vytiahnem kľúč zo zapaľovania, svetlá mi zostanú svietiť, stretávacie a aj parkovačky. Podľa mňa by to tak nemalo byť.
Ako to máte vy?
Kia Sportage III 1.6 GDI - 9/2010.
mario20 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2010)
27000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 01.03.2013 00:12

Tak isto. Otvorim dvere a parkovacky sa vypnu.
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 01.03.2013 03:03

To : mario20
Ahoj.
1) Potkávací a parkovačky ti zůstanou svítit po vytažení klíčku tehdy, jestli máš zapnutý automat.režim svícení( třetí poloha přep.světel), po vystoupení a zamčení dálk.ovladačem ještě chvíli svítí na cestu a potom samy zhasnou.
2) Pokud máš spínač světel v prostřední poloze (trvale zapnutá potkávací světla, tzv. manuální režim svícení), tak po zhasnutí motoru a vyjmutí klíčku zůstanou svítit jen parkovačky. Avšak jen než otevřeš dveře. To potom zhasnou i parkovačky ( nesvítí nic). To je opatření k vůli tomu, abys třeba za slunečného počasí nenechal svítit po opuštění vozidla některé z osvětlení.
3) A potom je tu třetí možnost, kdy v noci potřebuješ nechat vozidlo osvětlené ( parkovačky) třeba za ůčelem odskočení si do lesíčka, tak při vyjmutém klíčku a otevřených dveřích vypneš světla z kterékoliv polohy spínače do základního postavení spínače (denní svícení) a zapneš parkovačky, které takto zůstanou svítit i po zaalarmování a uzamčení dveří.
Snad ti to k něčemu bude, u mně to takto funguje... :)
Zdravím. lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage