Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod Rrado » 25.04.2011 14:40

@mir.jar, Androgenman - ďakujem vám obom za odpovede a ozrejmenie, zrejme to bude tak ako píšete. Pred rokmi som mal Corollu, kde stačilo kľúčom "ťuknúť" do štartovacej polohy a hneď pustiť, štartovala okamžite (naše prvé auto). Teraz som niekoľko rokov jazdil na Roveri, kde ten 6-valec bolo treba chvíľu točiť, ináč skrátka nenaskočil. Ale v prípade dlhšieho držania polohy "štart" aj po roztočení motora to malo jediný efekt - podržalo to vyššie otáčky než voľnobežné bez nejakých pazvukov, zrejme tam bolo celé štartovanie nejako ináč ošetrené / vyriešené (síce to je ročník 2000 ale možno je to tam celé ináč riešené).

Medzitým mám občasne odšoférovaných asi 8 rôznych áut (viac než 500km) z toho 2 diesle (VW Golf a Nissan Qashqai - oba z požičovne), a snažil som sa štartovať vždy pocitovo podľa toho, že skrátka počujem moment keď motor naskočí. Preto ma ten zvuk prekvapil, zatiaľ som ho inde nezažil, a štartujem cca rovnako. Budem si na to musieť dávať väčší pozor, a štartovať s väčším citom. ;) :roll:

Vďaka ešte raz.

mir.jar píše:kurnik, to je problem to koliecko urobit tak aby sa odklopilo? Takuto prkotinku tam mohli uz nejak vymysliet :(

Veď to, človek by už dnes čakal, že to bude blbovzdorne ošetrené aj voči takému nemehlu ako som ja :lol:
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod leskomm » 25.04.2011 14:56

romero SK píše:V stredu som si bol prevziať svoju vytúženú :kia: sportage 1,6 GDI, všetko prebehlo bez problémov, bluethoot som spároval s telefónom ešte v predajni, všetko funguje bez problémov, na autíčko som nemal žiadnu zľavu, našťasie som kupoval za starú cenu nakoľko som auto :kia: objednával ešte v minulom roku, momentálne je drahšie asi o 200 eur, za nekonečné čakanie som dostal od predajcu gumené rohože, plstené rohože na leto, praktickú plastovú vaničku do kufra, originál clonu na krytie čelného skla v lete proti slnku a v zime proti namrznutiu, a ešte pár drobností v celkovej hodnote 230 eur, momentálne mám najazdených 350 km, na dlhšej jazde som prakticky ešte ani nebol, priemernú spotrebu mám 8,1l podľa počítača, sportage splnila všetko čo som od tohto auta očakával, ide skutočne veľmi ticho čo odceňujem, a vnútorný priestor mi tiež vyhovuje, pomaly si zvykám na výhľad z auta, tie zrkadlá trochu skresľujú obraz dozadu, takže si pomaly zvykám. S dynamikou auta som tiež spokojný :yes: , pretože som vedel do čoho idem a výkon je na bežné vozenie úplne dostačujúci, ten motor podľa mňa nemá chybu :thu: , všetko však ukáže ešte čas. V najbližšej dobe chcem vyskúšať ten tempomat, lebo zatiaľ som nemal možnosť.
Ešte by som sa chcel opýtať na deflektory predných okien, mám ich dostať od predajcu, no zatial mu ešte nedošli na predajňu, či tam nie je problém so sklápaním elektrických zrkadiel, alebo sú nejako prispôsobené, tak kto máte skúsenosť, prosím o vyjadrenie :help:

Tie deflektory su v prednej časti vykrojené práve kvôli sklápaniu spätných zrkadiel. Tiež už ich mám doma a čakajú na namontovanie po dodaní sportinky 8-)
Dnes som si telefonicky dojednal cenu a montáž DEFEND MATIC - CARD. Máte s týmto systémom niekto skúsenosti?
Naposledy upravil leskomm dne 25.04.2011 18:44, celkově upraveno 1
Sportage III 2,0 CRDI 4x4 Exclusive 2011
leskomm Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
9200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod vladislav » 25.04.2011 18:39

@ romero sk
Ty deflektory jsou v přední časti vykrojené,ale sklopeni zrcátka na to nemá vliv.. :no: Zrcátko se dotkne toho deflektoru v přední části při sklopení..Ale jen dotkne, takže absolutně bez problémů...Mám deflektory značky Heko...
Fotografie0160.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod romero SK » 25.04.2011 20:21

ďakujem za odpovede, hneď som spokojnejší :yes: , vladislav - tie deflektory vyzerajú pekne, už iba dúfam, že nebudem na nich čakať tak dlho ako na autíčko :no:
romero SK Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod palloo » 26.04.2011 10:03

Vladislav a nad zadnými deflektormi si neuvažoval?, a kúpil si si ich v predajni s autom, alebo dodatočne, ako sa to cenovo oplatí viac?
Objednaná 28.02.2011, prevzatá 13.06.2011, Sportage III, 1.6 GDi, sirius silver.
palloo Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 26.04.2011 12:48

Ne zadní deflektory jsem neměl ani na Ceedu..Jezdím většinou sám maximálně dva a náš vlkodav..Takže vzadu je nemá kdo využívat.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod spido11 » 26.04.2011 13:40

čau Vláďo,
nemáš náhodou yorkshira ?????????????
niekde som ho tuším videl na fotkách :thu:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod palloo » 26.04.2011 14:44

vladislav a ešte prosím Ťa o odpoveď na zvyšok mojich otázok.
Objednaná 28.02.2011, prevzatá 13.06.2011, Sportage III, 1.6 GDi, sirius silver.
palloo Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 26.04.2011 22:03

Já ty deflektory dostal od prodejce jako dárek..Takže nevím ani cenu.. :?
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 27.04.2011 10:42

Dneska jsem byl znovu pro benzín..Nádrž mi při minulém doplnění ukazovala maximální dojezd 690 km....Najel jsem na ní 640 km a dojezd 170km..Nabral jsem znovu plnou nádrž...Jelikož jsem nabral 42,5 litru tak v ni zbylo minimálně 13 litrů takže dojezd v pořádku...Ovšem mile mě překvapila průměrná spotřeba...Počítač ukazoval 6,4 l/100km..Moc jsem mu nevěřil ..Říkám zase kecá.. :lol: Ale po propočítani spotřeby od plné do plné nádrže vyšlo nádherných 6,6 litru.. http://www.spritmonitor.de/en/detail/452169.html Jezdil jsem stejným stylem jako doposud a nic na tom nehodlám měnit..

Byl jsem ted 6 dní doma takže jsem dost jezdil na ryby ..A tam je úsek i po polních a lesních cestách..(Pro pana Čambrlu povolení k vjezdu mám.. :yes: )Očekával jsem větší spotřebu..Myslím,že se do řídící jednotky se nahrál novy softwer jak jsem už tu na foru četl..Kdy se po určitém počtu najetých kilometr uvolnuje výkon motoru..
Pokud ta spotřeba se bude pohybovat v tomto rozmezí tak budu dostatečně spokojený....Jinak auto má najeto 4200 km a vše funguje na jedničku.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod spido11 » 27.04.2011 11:01

tak ja som v piatok opäť prepočítaval spotrebu pri tankovaní do plna a stále mi to (už tretí krát) ukazuje o 0,5 l menšiu spotrebu na PP, ako po prepočte podľa tankovania.
PP 6,1l
prepočet 6,6 l
takže u mňa nemôžem veriť PP.
Ale v podstate mi to je jedno, spotrebu už nesledujem, teším sa z pohody pri jazde :thu: :D
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 27.04.2011 11:10

Ten počítač je naladěn optimisticky.. :thu: Co se týká spotřeby..Ani já nijak drasticky nejezdím ekonomickou jízdou..Pohybuji se okolo 100km/h..Sem tam ji při předjíždění proháním i více... :D Ale Sportage není auto na závodění..Je to auto na poklidnou pohodovou jízdu...Dodává pocit bezpečnosti oproti nižším autům..Pohodli a komfort je oproti Ceedu znát..Přesně pro tyto vlastnosti jsem do ní šel.. :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod iNG pADRe » 29.04.2011 11:44

Palubný počítač je fakt optimista... ukazoval mi priemerku 5,7L a skutočná mi po prepočte vyšla 6,286 L, čiže pekný odrbkávač o 0,586 L na sto :) I tak slusne na 1,5t auto, takze kaslat nato..
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.04.2011 12:24

Je třeba počitat tak 0,3- 0,5 litru v reální spotřebě vice naproti palubnimu počítači..Ale pomalu stejně je na tom Ceed i naprostá většina jiných modelů..To samé je i u jiných značek.. :)Ale to zase není tak podstatné...Hlavní je at auto slouží a máme z něj jen radost...Já se opravdu těším vždy za volant.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod stevolc » 29.04.2011 19:21

Teraz pisem za manzela :) lebo je velmi zaneprazdneny...posledne nam drga kratko s motorom,akoby sme slapali pravidelne na plynovy pedal a pritom vobec s nim nic nerobime,byva to pri sca 40ke, v rozbehu, neviete co to moze byt?
stevolc Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
300 km @ 5.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage