Důležité upozornění |
---|
![]() ![]() Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |
homberg píše:Neresil jste nekdo rezervni kolo? Premyslim, ze koupim plechovy disk a obuju na nej pneu, co mi tu zbyla po prezuti na celorocky. Jen nevim, jestli se cele plnotucne kolo vejde do kufru pod podlahu. Jasne ze pocitam s tim, ze bych vyndal to prihradkove plato, ktere si myslim je uplne k nicemu a jen zabira misto.
Ramon píše:Som cerstvym majitelom Sportage 1,6 T-GDi HEV FWD A6 PLATINIUM 154kW/210k PP SP 2025
Postrehol som dost vela negativnych veci. Myslim ze cast z nich by bolo mozne odstranit upravou sotvaru v aktualizacii.
1. Interier
- Velmi zle riesene zadne pasy. Pri pouziti podsedaku alebo autosedacky je problem zapnut pas. Pri sklopeni stredneho tunela pre lyze v kombinacii s podsedakom na isofix nieje mozne zapnut pas.
- Led osvetlenie interieru dostupne len pri panorama paku.
- Chyba ambientne osvetlenie dveri a podsvietenie kluciek.
- Chyba osvetlenie nôh. Da sa ale prikupit sada a domontovat.
- V kufri len jedno svetielko co je nedostatocne. Da sa dokupit sada osvetlenia do zadnych dveri.
- Zalostne malo odkladacieho priestoru.
- Velmi maly priestor pre nabijanie mobilu. Priestor je velmi utopeny a zle sa odtial mobil vybera.
- V stredovej konzole v mieste pre pohare mi chyba guma. Dno je z plastu a vsetko sa tam pohybuje a hrkoce. Nasiel som ale sadu gumovych podloziek pre vsetky odkladacie schranky.
- Prilis malo miesta na nohy v druhom rade sedadiel pri nastaveni sedadla vodica pri mojej vyske 2m.
- Chyba samostatny spinac pre vyhrievanie zrkadiel. Pri dazdi je poziadavka trvaleho zapnutia vyhrievania. Vhodne je automaticke zapnutie aj po preruseni jazdy.
- V kufri je len odkladaci priestor pri rezerve pod platom ale bez organizatora cize vsetko je len volne hodene a drobne veci hrkaju o plech alebo rezervu.
- V kufri na miesto bocneho kobercoveho calunenia je plastove co sa skor hodi do uzitkovych aut.
2. Infotainment
- nulovanie informacie o jazde pri kazdom vypnuti zapalovania. Ine automobilky to maju po preruseni jazdy na viac ako 1-2 hodiny.
- Android auto len cez kabel. Da sa ale vyriesit bezdrotovo cez USB dongle. Novsi model facelift uz ma moznost bezdrotoveho pripojenia.
- Navigacia ma na vyber len jeden hlas.
- Hlasove ovladanie v SK jazyku nefunguje. Zmenil som na CZ jazyk a hlasove rozpoznavaie reci je velmi mizerne.
- Ikony Infotainmentu su dost hrackarske. Mali by zapracovat na dizajne. Vlastním aj mercedes B 2019 a to ma menu na uplne inej urovni.
- Prilis malo moznosti na vyber zo vzhladov.
- Zmenu profilu uzivatela je potrebne potvrdzovat na niekolko klikov co je velmi zdlhave. Uvital by som to na dva kliky uzivatelia a vyber uzivatela s fotkou. Samotne nacitanie uzivatela trva neskutocne dlho.
- Menu s rádiom je ako PC prehravac z 90 rokov co povazujem za velky pruser. Ulozenie stanic do pamate podla svojho poradia je nemozne co je pruser dva. Inspiraciu by som si bral u Mercedesu alebo VW group.
- Len dva jazdne rezimy ECO a SPORT. Novy faceliftovy model ich ma 4 ECO, NORMAL, SPORT, MY DRIVE. Bolo by vhodne zapracovat to do dalsieho update aj pre predfaceliftovy model.
- Prilis lacno posobiace tlacitka na volante. Pridavanie na tempomate o 10km by bolo vhodnejsie pouzit dvojpolohovy prepinac ako drzat prepinac viacako 2 sekundy aby auto zrychlilo o 10km.
- Nemoznost vypnut trvale akusticke pipanie na prekrocenie povolenej rychlosti. Zatial nikto nevie vypnut ani cez diagnostiku. Nieje mozne ulozit vypnutie ani pod talcidlo oblubene.
- Priplatok za Sound Pack Harman Kardon su vyhodene peniaze. Zvuk je priemerny.
- Pri cuvani v dazdi kolizny radar zle vyhodnocuje prekazky a nemam moznost zacuvat cez branu do dvora co povazujem za velky problem. Auto sa zablokuje a nieje mozne cuvat ani velmi pomaly.
3. Motor a prevodovka
- Pri jazde v eco rezime s tempomatom zrychluje prilis pomaly na poslednu ulozenu nastavenu rychlost. To potvrdzuje to ze chyba viac jazdnych rezimov. Na dialnici je vhodnejsie jazdit v rezime sport. Na dialnici pri stlaceni plynu kvoli predbiehaniu auto neprimerane podradi a otacky vyletia neprimerane vysoko.
- Vhodnejsia by bola 7 rychlostna prevodovka.
- Motor ma udajne 210k ale pocitovo je to menej.
- Vysoka spotreba. Pi jazde po dialnici je spotreba viac ako 9,5l.
- prevodovka nevyuziva vhodne krutiaci moment motora a zbytocne podraduje cim sa zvysuju otacky motora a aj spotreba.
4. Exterier
- Nedostatocna antikorozna ochrana podvozku. Je potrebne si dat dodatocne nastriekat podvozok.
- Osvetlenie SPZ je riesene ziarovkami aj pri matrix svetlach.
5. KIA Connect
- V sekcii na dialku mi chyba funkcia rozsvietenia svetiel aby som nasiel rychlejsie auto v garazi
- Chyba moznost nastartovat a vykurit vozidlo na dialku.
- Chyba moznost si zadat EC vozidla.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé