Sportage 5lNQ5 - novy vuz

Re: Sportage 5lNQ5 - novy vuz

Příspěvekod MP1 » 05.02.2025 21:05

Lacino píše:...a importér vystavuje OEV na základe toho COC listu? A on sám vydáva aj ten COC list...a keď náhodou nevydá OEV, tak na základe COC potom vystaví priamo DI...je tak? COC musí importér vydať vždy, ale OEV nemusí, ale môže...takto som si to vysvetlil :D

K tím rozmerom kolies...je to trochu komické, ale OK. Keď sú zapísané 17", 18", tak prečo nemôžu byť aj 16"...čo s tím má výbava vozidla z konštrukčného hľadiska vozidla...to potom skôr motorizácia a jeho výkon (sú tam potom väčšie brzdové kotúče) kde menší rozmer nezmestíš kvôli brzdám, ale že kvôli výbave :D
Zle si si vysvetlil.
COC zabezpečí vyrobca a importér ako zástupca výrobcu ho tlačí na špeciálny papier s číslom ako ceninu. Prostredníctvom autorizovaného predajcu ho dostane kupujúci.
Na základe COC vystavuje importér OEV (po starom TP).
OEV môže byť papierový (kde polícia ťa zapíše ako držiteľa, pripadne aj vlastníka), alebo elektronický.
Elektronický OEV znamená, že importér netlačí čistý OEV, ale pošle správu na ministerstvo vnútra, kto je oprávnený elektronicky prihlásiť vozidlo do evidencie. Čiže ja, ako autorizovaný predajca (zástupca importéra a výrobcu), na čo mám na základe žiadosti splnomocnenie ako od importéra, tak od ministerstva vnútra.

Ak by si veľmi trval na tom, že si vozidlo elektronicky chceš prihlásiť sám, tak mám prístup na špeciálny portál ministerstva vnútra, kde viem presunúť oprávnenie na prvé prihlásenie vozidla buď na IČO alebo rodné číslo. Ešte som to nepredával za tie roky, radšej to prihlasujem sám. Ale keby to zákazník chcel, tak viem, ale potom už dávam od toho ruky preč. Ak sa niečo pokazí, bude si to s ministerstvom riešiť zákazník sám. A samozrejme sa sem tam niečo pokazí. Nie často, ale stane sa. Už ma na Callcentre poznajú, ja si už smerujem požiadavky priamo na meno konktétnej operátorky.

A áno rozmer kolies závisí od veľkosti bŕzd, ale aj napríklad od prítomnosti elektrickej parkovacej brzdy.

Beda: navrhujem presun príspevkov o OEV (TP) do nového vlákne do napríklad všeobecnej diskusie. Ak sa dobre pamätám, už som to všetko tu raz niekde písal.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Předchozí

Zpět na Sportage