@spido11
Já na to doporučování řazení moc nedám, jenom konstatuji, že to funguje i pro řazení dolů. Jinak už mám najeto přes 1000 km a zdá se mi, že po tomto limitu zase došlo k oživení motoru.
MP1 píše:Otcova Kia Sportage 2.0 diesel už má skoro 3000 km.
Dvere je nutné trochu tvrdšie pribuchnúť, aby sa zavreli.
Škoda, že autorádio nemá slovenčinu alebo češtinu.
S autom je otec veľmi spokojný.
V nedeľu požičal auto kolegovi, lebo sa chcel veľmi povoziť. Výsledok: dve prerezané pneumatiky.
Jedna sa dala zalepiť, pôjde do rezervy, druhá je v kontajnery.
iNG pADRe píše:mne sa bezne stava, ze to pipa aj na zarastene parkovacie miesto - ak tam je vyssie steblo burinya tiez si myslim ako barny70, ze je lepsie, ze to pipa aj ked netreba... raz za cas tiez vystupim a kontrolujem priestor za mnou. zvazujem montaz tej multimedie aj s kamerkou.... len som si nenasiel este cas to dotiahnut...
Marla píše:ahojte,
tak po dvoch tyzdnoch jazdenia pisem svoje prve poznatky:
barny70 píše:Díky Broňa![]()
![]()
ifoxhound píše:Ahojte,
Vsetkym stastnym majitelom uprimne gratulujem!
Tiez uvazujem nad kupou tohto auta, ale uz dlhsiu dobu riesim dilemu ci ist do 1.6GDi alebo 1.7CRDi. Na predvadzacej jazde mali len 1.7CRDi. Sportage s GDi je takmer nemozne si vyskusat kedze ju nikde nemaju.
Doteraz som jazdil len na dieslovych autach takze som viac nahnuty na tu 1.7. Trochu sa vsak obavam problemov spojenych s modernymi dieslakmi (DPF, zanasanie trysiek atd). Z toho dovodu premyslam aj nad benzinom.
Pri benzine mi vadi nizsi krutiaci moment, vyssie otacky a s tym spojena spotreba. Neviem ci by som si na to vedel zvyknut. Navyse tie neskutocne cakacie doby.
Na internete su rozne recenzie vychvalujuce ale aj haniace pouzitie 1.6 benzinoveho motora na take velke a tazke auto. Preto som chcel poprosit majitelov tohto motora, ci by sa k nemu mohli vyjadrit.
Ma ten motor dostatocny vykon? Netreba ho prilis vytacat ak veziete vacsiu posadku s batozinou? Ake vyhody a nevyhody ste zatial postrehli?
Majitelia 1.7CRDi sa tiez mozu zapojit s argumentami, preco si vybrat prave tento motor
Dakujem za pripadne odpovede, ktore by pomohli mojmu rozhodovaniu. Vopred sa ospravedlnujem ak tato tema patri do ineho vlakna.
elem píše:Tak jsem prave otestoval hladove oko. Po rozsviceni ukazoval PP dojezd 120km. Byl jsem asi kilometr od benzinky, dotankoval jsem do prvniho cvaknuti presne 48,5 litru nafty, takze v 55 litrove nadrzi zbyvalo 6,5 litru nafty, coz odpovida deklarovanym cca 120 km dojezdu. Takze ja muzu s klidnym svedomim napsat, ze u meho auta funguje pp alespon co se tyce dojezdu presne. Budto to uz opravili, nebo mam stesti na dobrej kus.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé