Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod KamZehr » 21.06.2011 20:53

@spido11
Já na to doporučování řazení moc nedám, jenom konstatuji, že to funguje i pro řazení dolů. Jinak už mám najeto přes 1000 km a zdá se mi, že po tomto limitu zase došlo k oživení motoru.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mir.jar » 21.06.2011 21:44

MP1 píše:Otcova Kia Sportage 2.0 diesel už má skoro 3000 km.
Dvere je nutné trochu tvrdšie pribuchnúť, aby sa zavreli.
Škoda, že autorádio nemá slovenčinu alebo češtinu.
S autom je otec veľmi spokojný.

V nedeľu požičal auto kolegovi, lebo sa chcel veľmi povoziť. Výsledok: dve prerezané pneumatiky.
Jedna sa dala zalepiť, pôjde do rezervy, druhá je v kontajnery.

to sa ako podarilo?
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod barny70 » 22.06.2011 01:03

iNG pADRe píše:mne sa bezne stava, ze to pipa aj na zarastene parkovacie miesto - ak tam je vyssie steblo buriny :) a tiez si myslim ako barny70, ze je lepsie, ze to pipa aj ked netreba... raz za cas tiez vystupim a kontrolujem priestor za mnou. zvazujem montaz tej multimedie aj s kamerkou.... len som si nenasiel este cas to dotiahnut...

Díky Broňa :lol: :lol: :lol:
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Aha » 22.06.2011 15:53

Marla píše:ahojte,
tak po dvoch tyzdnoch jazdenia pisem svoje prve poznatky:

Ty máš auto 14 dní doma a ještě jsi sem nedal ani jednu fotku :? ?Hned to naprav nebo bude zle :hammer: .
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod iNG pADRe » 22.06.2011 16:27

barny70 píše:Díky Broňa :lol: :lol: :lol:

:roll: :D
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod ifoxhound » 22.06.2011 22:16

Ahojte,

Vsetkym stastnym majitelom uprimne gratulujem! :)
Tiez uvazujem nad kupou tohto auta, ale uz dlhsiu dobu riesim dilemu ci ist do 1.6GDi alebo 1.7CRDi. Na predvadzacej jazde mali len 1.7CRDi. Sportage s GDi je takmer nemozne si vyskusat kedze ju nikde nemaju.
Doteraz som jazdil len na dieslovych autach takze som viac nahnuty na tu 1.7. Trochu sa vsak obavam problemov spojenych s modernymi dieslakmi (DPF, zanasanie trysiek atd). Z toho dovodu premyslam aj nad benzinom.
Pri benzine mi vadi nizsi krutiaci moment, vyssie otacky a s tym spojena spotreba. Neviem ci by som si na to vedel zvyknut. Navyse tie neskutocne cakacie doby.
Na internete su rozne recenzie vychvalujuce ale aj haniace pouzitie 1.6 benzinoveho motora na take velke a tazke auto. Preto som chcel poprosit majitelov tohto motora, ci by sa k nemu mohli vyjadrit.
Ma ten motor dostatocny vykon? Netreba ho prilis vytacat ak veziete vacsiu posadku s batozinou? Ake vyhody a nevyhody ste zatial postrehli?
Majitelia 1.7CRDi sa tiez mozu zapojit s argumentami, preco si vybrat prave tento motor :)

Dakujem za pripadne odpovede, ktore by pomohli mojmu rozhodovaniu. Vopred sa ospravedlnujem ak tato tema patri do ineho vlakna.
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod elem » 23.06.2011 06:44

Mne vedlo k 1.7 crdi to, ze jezdim hodne delsi trasy a auto pouzivam k praci. Jak uz tady nekdo psal, cenovy rozdil mezi gdi a crdi je pomerne velky. Jsem ale zvykly na naftu a tak jsem sel do ni.
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 23.06.2011 07:26

podla mna sa rozhodni podla dlzky tras ake jazdis najcastejsie. Ak chodis hlavne do roboty a to len 10-20 minut jeden smer, potom sem tam na nakup a pripadne na chalupu k rodine cez vikend, tak je lepsie ist do benzinu. Ak, ale jazdis dlhe trasy a pravidelne, tak diesel.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod kapitan » 23.06.2011 16:47

Prozatimní dojem z 1,6 GDi- tiché,pohodové auto,nemajíc ambice na sportovní jízdu.Do 4.rychl.stupně svižné,5+6 slabší udržovací.Krátké převody.Spotřeba zatím okolo 8 l (pouze město) a myslím,že půjde ještě dolů.Plně obsazené a naložené auto- nevím zda- li by to bylo OK.Zítra odjíždím do Chorvatska,takže jsem zvědav na komfort z jízdy.
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 23.06.2011 17:24

Já jsem s 1,6 naprosto spokojený. Bál jsem se dynamiky, ale nejsem vůbec zklamaný. Na rovince i na 5 a 6 je znát zrychlení, zatím však jezdím max. ve dvou lidech. Po najetí 1000 km je znát menší zlepšení výkonu motoru. Spotřeba zatím pořád dle PP 7,4 l/100 km.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 23.06.2011 21:29

ifoxhound píše:Ahojte,

Vsetkym stastnym majitelom uprimne gratulujem! :)
Tiez uvazujem nad kupou tohto auta, ale uz dlhsiu dobu riesim dilemu ci ist do 1.6GDi alebo 1.7CRDi. Na predvadzacej jazde mali len 1.7CRDi. Sportage s GDi je takmer nemozne si vyskusat kedze ju nikde nemaju.
Doteraz som jazdil len na dieslovych autach takze som viac nahnuty na tu 1.7. Trochu sa vsak obavam problemov spojenych s modernymi dieslakmi (DPF, zanasanie trysiek atd). Z toho dovodu premyslam aj nad benzinom.
Pri benzine mi vadi nizsi krutiaci moment, vyssie otacky a s tym spojena spotreba. Neviem ci by som si na to vedel zvyknut. Navyse tie neskutocne cakacie doby.
Na internete su rozne recenzie vychvalujuce ale aj haniace pouzitie 1.6 benzinoveho motora na take velke a tazke auto. Preto som chcel poprosit majitelov tohto motora, ci by sa k nemu mohli vyjadrit.
Ma ten motor dostatocny vykon? Netreba ho prilis vytacat ak veziete vacsiu posadku s batozinou? Ake vyhody a nevyhody ste zatial postrehli?
Majitelia 1.7CRDi sa tiez mozu zapojit s argumentami, preco si vybrat prave tento motor :)

Dakujem za pripadne odpovede, ktore by pomohli mojmu rozhodovaniu. Vopred sa ospravedlnujem ak tato tema patri do ineho vlakna.

já jsem projel obě verze. jezdím 18 let s dieslem a i sám prodejce konstatoval " pane vy si vemte 1,7 crdi páč stím se vám jelo krásně ten benzím vám nesednul" tak že mám diesel a vůbec nelituju luxus! kvalitní palivo a aditiva a není problém.
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 24.06.2011 13:39

Kratke trasy nakupy mesto jednoznacne benzin ja osobne som nechcel 1.7 diesel je to skratka novy neodskusany motor, 1,6 benzin sa mi zda slaby ta sestka je tam iba dotiahnuta patka takisto novy neoskusany motor ktory je vysponovany preto som sa ja rozhodol pre 2.0 cvvt ide uplne super.
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 25.06.2011 07:52

Každý z nás si chválí svoje.. ;) Hlavní je myslím spokojenost každého z nás. :) Zatím na Sportage III převládají v drtivé většině pozitivní názory.....Já zatím super..
Najeto 8000km..Spotřeba se ustálila na hranici 7 litrů.(Zatím mě to baví měřit od plné do plné..PP je v tomhle směru optimistický,ale na zase tak moc.0,3-0.5 l /100 km..)..
Auto mi vyhovuje po všech stránkách..Akorát ten ukazatel venkovní teploty páni inženýři hrubě nedotáhli.. :thd:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod barny70 » 26.06.2011 21:58

elem píše:Tak jsem prave otestoval hladove oko. Po rozsviceni ukazoval PP dojezd 120km. Byl jsem asi kilometr od benzinky, dotankoval jsem do prvniho cvaknuti presne 48,5 litru nafty, takze v 55 litrove nadrzi zbyvalo 6,5 litru nafty, coz odpovida deklarovanym cca 120 km dojezdu. Takze ja muzu s klidnym svedomim napsat, ze u meho auta funguje pp alespon co se tyce dojezdu presne. Budto to uz opravili, nebo mam stesti na dobrej kus.

Tak som sa k tomu dopracoval aj ja.
Kontrolka zasvietila ( ak sa dobre pamätám tak aj zapípala ) keď som mal dojazd 140 km, prakticky hneď ( 1-2 km ) som bol na pumpe a natankoval som 44 l - tak ako predtým - prvé vypnutie, pauza nejakých 20 sekúnd a druhé vypnutie. Priemerná spotreba za posledných 780 km bola 5,2 podľa PP, 5,6 podľa tankovania. Ak tam teda ostalo ešte 14 l ( máme fakt 58 l nádrž ? ) tak by mal byť dojazd 250 km. Dobrá správa je že sa dá ísť nadoraz podľa udávaného dojazdu, horšie je že sa mi ten rozdiel zdá priveľký. Ešte to odskúšam ísť až kým nebude dojazd pod 50 km a potom uvidím ako sa na to dá spoľahnúť.

@ ifoxhound
Tak ako píše Vladislav, každý si chváli to svoje. Ale vlastná skúsenosť je vlastná skúsenosť, ak sa Ti podarí niekde ten benzín odskúšať bude to najlepšie riešenie.
Ja mám diesel 1 krát ( 4 auto ) a zatiaľ sa nemôžem sťažovať. Pravda, mám ho krátko, nezažil som ho ešte v zime, takže veľmi veľa skúseností nemám. Zato viem že teraz keď sadnem do iného auta tak ani nenaštartujem a cítim sa nesvoj, sedím zrazu tak nízko že si pripadám ako keby som mal defekt, riadiaca páka je nejaká "divná" a pod. Proste som si na Sportage veľmi rýchlo zvykol a zatiaľ ju môžem vrelo odporúčať.
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Rrado » 26.06.2011 23:21

Tak naša je po necelých 3 mesiacoch od včerajška pokrstená. :cry:

Schytali sme pomerne veľký šuter od protiidúcej tatrovky do A-stĺpika, tesne nad hranu čelného skla. Má to síce asi len pol centimetra, ale je to trochu do hĺbky a zrejme až na plech + kúsok taká puklinaka v laku. Tak neviem čo s tým, takéto veci na aute časom pribudnú (prvá bolí najviac) ale mám obavu aby to nezačalo chytať koróziu? Hmm...

Na predošlých autách, ktoré sme kupovali ako jazdené, sa mi za tie roky nič také nestalo, ale to sú zrejme zákony schválnosti. Keď som sa tým miestom vracal, bol tam na ceste asi 15cm okruhliak, takže pozitívne myslenie - mohli sme skončiť aj horšie. Sestra tadiaľ prechádzala dnes, a bolo tam skál ešte viac.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Sportage