Sportage IV

Re: Sportage IV

Příspěvekod robovenga » 10.03.2017 23:21

Hmm , asi ti tu vadím , chápu .
Nikoho tu ale nenapadám , naopak mě třeba napadl vícekrát Ljuk .. To ti ale nevadí , zajímavé ... :?
Že by to bylo těmi fotkami , jak vypadá KIA po 3 měsících provozu ?
Monitoruje to tu KIA a platí si tě abys tu kritiku zarazil ?
robovenga Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 10.03.2017 23:34

Přečti si prosím co jsem napsal ;) Moje první prosba byla mířena na všechny :yes: ... někdo mé prosbě vyhověl, někdo ne ... tak přišlo další upozornění :!: ... a jak jsem napsal nemám problém při dalším opakování udělit varování :!:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod robovenga » 10.03.2017 23:57

Dobrá .. ale diskuse je od slova diskutovat .. když se někde nějaká rozjede , není třeba ji hned zarazit .. Nikdo si snad u tebe jako moderátora nestěžoval ...
Žádná silná slova na jinou osobu než mou tu nepadla a mě je to fuck ... ;)

Ale jo chápu to , nechválím , nejsem vítaný . Jsem peskovaný . Zruš mi klidně profil .
robovenga Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Ljuk » 11.03.2017 01:25

.
Naposledy upravil Ljuk dne 05.09.2019 17:00, celkově upraveno 1
Ljuk Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 11.03.2017 01:52

@robovenga: nejde o to ze tu pises o problemech s autem, ale jakym zpusobem ;)

Obcas tu vznikne zhavejsi diskuze, tak do ni vstoupime my moderatori a poprosime vsechny zucastnene o zklidneni. Vetsinou to pomuze. Pokud v tom nekdo pokracuje nasleduje "duraznejsi" prosba. Pokud i ta se mine ucinkem, je dalsi krok varovani. Kdyz ani to cloveka nezklidni prijde druhe varovani spojene s docasnym BANem. Za tech necelych 10 let od vzniku klubu bylo BANu udeleno jen nekolik.

Dale pro tvoji informaci, profil muze smazat pouze Administrator a ten tak vzdy ucinil pouze na osobni zadost clena.

Ja chapu tve rozcarovani, ze ti rezne 3 mesice stare auto, ale mas ho v zaruce, tak to reklamuj. Ja osobne jsem byl jeden ze zdejsich clenu, kteri resili korozi u prvni generace Ceeda primo se zastupci Kia Motors Czech s tehdejsim generalnim Vitkem Peknym a technikem Bretislavem Dolejsim. Nedavno jsme se s Bretou potkali na jedne akci a s usmevem jsme zavzpominali, jak jsme tehdy kazdy hajil tu svou pozici :D Ja kdyz mel problem s autem, tak jsem to resil reklamaci a ze to Kiu vyslo na hezke penize hlavne u Ceeda II. :) Problemy jsem mel u obou Ceedu i Vengy. Moje nynejsi Sportage jezdi bez problemu a s novou co se chystam objednat, to snad bude stejne.

Projdi si forum a uvidis, kolik se tu v resilo technickych problemu. Pred nejakym rokem tu treba jeden clen take resil korozi na sve Venze. Byl z toho hodne zklamany, jeho prispevky se mi necetli dobre, ale chapal jsem ho a stejne tak chapu i tebe. Obeslo se to ale bez osobniho napadani a tak to ma byt. V lete prijede na letni sraz a ja osobne se na nej i na jeho rodinku moooooc tesim :drink:

... a ted zpatky k tematu :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod robovenga » 11.03.2017 09:47

Rozčarování nad novou ,a teď už po jedné zimě zrezlou Sportáží , tu tedy zakončím ..
Půjdu reklamovat . jsem zvědav jak pochodím . Není to jen výfuk ale i chromy na klikách a okolo mlhovek jsou nažrané .. Veškeré pozinkované šrouby a díly jsou na rezu ...
Ano projel jsem pár set km na posolených silnicích ... velká chyba zdá se ...
Když to někoho bude zajímat , dám sem výsledek :(
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mv12 » 11.03.2017 14:27

robovenga píše:Dobrá .. ale diskuse je od slova diskutovat .. když se někde nějaká rozjede , není třeba ji hned zarazit .. Nikdo si snad u tebe jako moderátora nestěžoval ...
Žádná silná slova na jinou osobu než mou tu nepadla a mě je to fuck ... ;)

Ale jo chápu to , nechválím , nejsem vítaný . Jsem peskovaný . Zruš mi klidně profil .

Nemá smysl diskuze, která nikam nevede... Proto jsem se rozhodl (...a ještě než se tu objevil snike) dál nereagovat. Teď to poruším (a už předem lituju :shock:)

@robovenga: Není pravda, že když nechválíš, nejsi tu vítaný a ani o těch silných slovech JEN na tvou osobu. Citovat nebudu, stačí si to znovu přečíst (ale je to zbytečná ztráta času :lol: ). Protože tady ale neustále dokola cituješ můj druhý příspěvek, který se tě evidentně dotkl, tak se omlouvám. To s tím zdravým rozumem jsem psát neměl a pochybnost, že jsi auto nekoupil už nemám. Ale byla to jen reakce na to, co jsem psal v prvním příspěvku, kde mě ještě opravdu zajímalo, s čím jsi nespokojeny, a na to, co následovalo. Že to byla diskuze o ničem, za tím si stojím a proč jsem měl pochybnosti jsem těmi citacemi tvých příspěvků vysvětlil, takže to snad nebylo zase tak moc nepochopitelné. Ale OK, měl jsem to napsat lépe a bez emocí. Ale překvapilo mě, že si to tak moc budeš brát, když jsi tu sám doslovně přiznal, jak jsi jen čekal, až se někdo ozve, že se tím jen bavíš atd.

To je můj poslední příspěvek k těmto neplodným dohadům, na které už nebudu dál reagovat.

Teď k tomu výfuku, což je ten správný příspěvek, který tu měl být hned... To souhlasím, že není dobře, ale obávám se, že reklamace bude jen na případné dobré vůli servisu či :kia: :CZ:, protože jestli se nepletu, tak zrovna na tyhle díly podvozku se bohužel záruka na rez nevztahuje (je to myslím uvedené ve vyjímkách) a i sůl tam tak nějak skoro vylučují... O kvalitě to ale samozřejmě nesvědčí...

A teď "překvapení" na závěr, kvůli kterému jsem se vlastně ozval. Opravdu tu lze jen chválit? Tady jsem dával stav podvozku Ceeda po první zimě: viewtopic.php?f=2&t=814&hilit=nepokro%C4%8Dila&start=390#p112012 Čím to asi bude, že se tam nestrhla podobná lavina, jako tady ;) :idea:
(Naštěstí musím říct, že po druhé zimě se to už nijak zřetelně nezhoršilo. Teď po 3. jsem ještě nezkoumal, ale pokud to taky bude bezezměny, tak jsem v klidu.)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod robovenga » 11.03.2017 15:37

Tobě se to už mluví .. když koukám na odkaz . Stejné pohoršení nad korozí docela drahého auta jsi už zažil . Už jsi se s tím smířil , potažmo se tzv. vybejčil .. 8-)

No a já se vybejčil včera no .. snad se tolik nestalo .

Slunce svítí , jdu vzít Hrocha wapkou a udělat mu po zimě dobře i uvnitř . Třeba zase k sobě najdeme cestu . Jízdně to není špatný i když 136 Kw tam tak nějak stále hledám... :(
Byl by průser při mých nájezdech okolo 30 tis. km ročně , kdyby ne .
Když to neklapne , půjde do světa .
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tomi » 11.03.2017 16:37

Toto dostalo aj mňa:
Už som tu nechcel nič napísať, ale ten zinok (opäť) ma dostal, hajzel zinok mali by ho zakázať :lol: :lol: :lol:
Skrytý obsah může prohlížet pouze registrovaný uživatel fóra

tak teda dobre pozerajte. Auto cez zimu málo jazdené, hrdzavie komplet- ešte aj matice na diskoch. Argument že nové autá hrdzavejú neobstojí- porovnávam napr. so susedovou Daciou Daster....
20170311_132509.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Sportage IV, 1.6 GDI Gold, navi
tomi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod crui5er » 12.03.2017 12:05

@tomi: pěkný, nějak podobně vypadá naše 12-ti letá Fabie :o Ceeda mám garážovaného, takže je na tom po 5-ti letech podstatně lépe.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod barny70 » 12.03.2017 12:44

No neviem, mal som fabiu kupenu 12/2004 teda +- ten isty rocnik a stredny diel vyfuku som musel menit po 4 rokoch kvoli prehrdzaveniu.
Tym netvrdim ze sa mi tie fotky pacia naopak to co tu dal robovenga vyzera tragicky, ale zasa tu nerobte z inych aut ( s fabiou mam vlastne skusenosti ) nieco genialne.
A aby tu niekto netvrdil ze tu Kiu zaslepene ospevujem tak si staci pozriet co som nedavno pisal o vymene spojky, turba a potrebe vymeny brzd. Po tychto fotkach pod svoje auto v zaujme zachovania dusevneho zdravia radsej nepozeram :shock:
A na zaver odlahcene dodam ze kedze ma vyroba ocele zivi tak cim viac hrdze tym lepsiu vyplatu budem mat :twisted:
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod tomi » 12.03.2017 13:21

@crui5er: aj ja to mám garážované, pre rýpalkov- odvetraná garáž. Fotil som narýchlo, nechcem si robiť vrásky z korodovania polročného auta. Skôr ma žerú problémy s brzdami, lak,....
Kia Sportage IV, 1.6 GDI Gold, navi
tomi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 12.03.2017 13:41

@crui5er: Nevěřím tomu, že bys to měl u Ceeda lepší ;) Navíc, to co tomi ukazuje na přeposlední fotce musí zreznout každému a to dost rychle. Tady jsou fotky Ceeda jen 2 týdny po převzetí nového auta (červenec, takže zádná zima...):

P1130604(1).jpg

P1130602(1).jpg

Jsou to přesně ta místa, většinou nějak obrobené styčné plochy, které :kia: nechává zcela neošetřená tj. holý kov. Aby to po pár dnes nerezlo, muselo by to být z nerezu... Když to neošetřují, tak to buď podle nich ničemu nevadí a je to zbytečné, nebo to má být časovaná bomba, aby to auto nebylo nesmrtelné - ať si každý vybere dle svého vkusu... :lol: :lol:

O příspěvek výš jsem dával odkaz na fotky, jak můj podvozek vypadal po první zimě (je to tento odkaz: viewtopic.php?f=2&t=814&hilit=nepokro%C4%8Dila&start=390#p112012). Taky garážuju (nevytápěné a dobře odvětrávané místo), ale prostě sůl udělá své. Na těch fotkách vypadá nejhůř asi výfuk, ale nebylo to až tak hrozné - fotky jsou jen detail orezlých míst a navíc vše je mokré po umytí, takže to ještě vynikne... Proto doplňuji ještě fotky, jak to vypadalo na celkovém pohledu (kde to nevypadá tak hrozně :D ):

P1150603(1).jpg

P1150595(1).JPG

P1150583(1).JPG

P1150597(1).JPG

Nevím, jak to je u jiných automobilek, jestli tam taky nechávají některá místa neošetřená, ale nechce se mi to někde po parkovištích zkoumat :lol: :lol: Každopádně aspoň to, co zatřeli aspoň černou barvou, by mohlo vydržet déle a nemuselo by to reznout tak brzy, jak rezne... Na druhou stranu ošetření částí (asi hlavně plechových) tou plastickou hmotou, vypadá dost solidně... Kdysi jsem četl test v SM, kde právě tohle chválili, že se to už moc nevidí. Tak nevím.

Výfuk mě sice po první zimě docela vyděsil, ale v servisu mi pak tvrdili, že s výfuky problémy nejsou a vydrží hodně dlouho, že ho ještě nikomu neměnili. Každopádně po druhé zimě se to nezhoršilo, tak jsem zvědav až pod auto kouknu teď po té třetí. Už jste někdo musel u Ceeda nebo Sportage, Soulu apod. měnit výfuk a za jak dlouho?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Ljuk » 12.03.2017 15:46

.
Naposledy upravil Ljuk dne 05.09.2019 17:00, celkově upraveno 1
Ljuk Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod makous » 12.03.2017 16:18

Ahoj
tak jsem po zimě provedl odbahnění, odsolení a přezutí na letní pneu.
tady přikládám pár fotek jak vypadá moje sportage po první zimě a 6 000 km, najeto jen v zimě.
74487444744574527454745574567457745874597460745174507449

I po přečtení předchozích příspěvků si myslím že sportage je dobře udělaná, prolezl jsem ji komplet, po první zimě lehce orzel výfuk což je normální na fábii to vypadalo hůř
a měnil jsem ho po 10 letech, co se týká náprav jsou orezlé obrobené styčné plochy odlitků což je podle mě normální, jinak bez koroze :thu:

Venkovní chrom kliky, lišty, bez problémů :thu:

Ještě dodám že sportage stojí venku pod přístřeškem, žádná garáž.
makous Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
8000 km @ 7.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage