Chtěl bych touto cestou požádat o radu, doporučení.
Právě jsem si pořídil Kia Sportage r.v.2011 , 1995 ccm ,diesel, AWD ,manuál. naj. 103400 km.
Auto bylo dlouho neservisováno a dokonce cca 1/2 roku jen stálo. Na autě se teď již udělalo spousta servisních prací a auto je na tom již zdravotně

Nicméně s jednou věcí si momentálně nějak nedokáže poradit ani servis.
Po dolití oleje a ujetí cca do 50 km , se opět rozsvítila žlutá kontrolka hladiny oleje.
Okamžitě jsem navštívil servis. Kontrolou na měrce bylo zjištěno , že se opět ztratil cca 1 litr oleje.
Ale:
1, výfuk vzadu byl suchý - asi olej nežere motor
2, Po dolití oleje byla kontrolka zhasnutá. - teď se rosvítila při ztrátě cca 1 litru oleje. Je možné , že chybějící 1 litr oleje již čidlo hladiny oleje zaznamená ?
Doporučení servisu /neautorizovaného/, je zatím jezdit, hlídat hladinu oleje a sbírat informace. Potom prý se uvidí.
Nechtějí hned dělat zásah do motoru za spoustu peněz , když motor má OPRAVDU najeto jen 103 000 km.
Chtěl bych tento problém vyřešit. Autem zatím jezdím , ale ta opravdová radost a potěšení z jízdy mi chybí.

Jsem z okolí Frenštátu pod Radhoštěm. Kdyby jste někdo náhodou věděli o servisu , servismanovi - supermanovi někde tady v okolí, tak prosím doporučte.
Předem vám všem děkuji a přeji spoustu ,,šťastných" kilometrů s vozy KIA.
Roman