Takže auto mám zase v rukach. Trhalo. Tak som nakazal vytiahnuť konektor z EGR. Išlo ôk ale druhu jazdu že vyhodilo kontrolu motora a trhalo zase.
Tak som išiel poňho. Vytiahnuty EGR. Jazda s kontrolou v poriadku. Až jed som tomu dával 110 za hodinu tak mi obmedzilo výkon a také zachvevi otacky cca 2000. Tak som spomalil potom zase jazda okej. No a potom zase na 5ke cca 2000 ot zachvevi výkonu.
Doma som zapol diagnostiku. Závady Egra. Samozrejme lebo bol vytiahnuty konektor čiže pripojiť vymazať chyby a ze idem zohriať motor a adaptovať klapku. Chyby sa dali vymazať. Žiadna nová nenaskocila.
No a pozerám BPS tlak v saní 33 Kpa

Ako je to možné ved snímač je fungel nový. Vez neho neadaptujem klapku

A naozaj ten snímač je vady neukazuje tlak ani po nafúknuté turba. Tak som pekne krásne vytiahol z koša pôvodný a dal ho tam. Ten ukazoval správne. Nechal motor na voľnobeh. Adaptovať klapku.
Hodnoty sa zmenili teraz je na nejakých pozor - 51 percent. Nechápem prečo mínus.
Motor zhasina tvrdo ale podľa disk pri vypínani klapka chce ísť do - 100 asi je ne originál a nestíha.
Bol som sa previesť na zohriatom otore išiel normálne nič som si nevsimol. Zaujímavé predtým s tým snímačom MAP skapinal. Hýbe to aj s egrom podľa diag
No ale motor sa ťažko zohrieva. A skúšal som servisnú regeneráciu a vo fáze Heat UP nepridalo dávku nafty. Motor bez asi 5 10 minút na 2000otaciek teplota stúpa veľmi pomaly a teplota na katalyzátor 155 a viac max do 160 a potom to výhody hlášku že koniec neregeneruje to ani prd