Cukání při jízdě

Trápí Vás něco na voze?

Cukání při jízdě

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2008 16:54

Potřebuji poradit mám rok výroby 12. 1997 Sportage 2,0 TD a mám problém. při jízdě na cca 1/4 plynu (skoro volnoběh) mi motor cuká. Je to hodně znát při plynulé jízdě, nebo když se pustí plynový pedál a pak znovu zvolna sešlápne. Udělá to při jakémkoliv rychlostním stupni zhruba ve stejné poloze plynového pedálu. Musí se velmi zvolna sešlapovat nebo zase sešlápnout rychle aby to nebylo tak znát je to na bolení hlavy. Dneska jsem byl na diagnostice a 3x se nic nezjistilo. Mohl by to být vadný potenciometr na plynovém pedálu - ten si myslím že by vykázal chybu při diagnostice. Neměl někdo z Vás taky tenhle problém a ví někdo jaká je cena potenciometru.
Dalším řešením podle servisu je vstřikovací jednotka nebo řídící jednotka. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Cukání při jízdě

Příspěvekod Most » 22.10.2008 19:45

Most Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2008 20:02

Jasně že motor cuká. Všechno co je v odkaze motor cuká mi nesedí. Palivový filtr je nový. Nyní jsem dělal kvůli poruše chladicího systému rozvoďák, srovnání hlavy, nové čerpadlo a termostat i výměnu filtrů. Dělalo to před opravou a dělá to i teď. Musí se motor držet v otáčkách a nechce to udržovat plynulou jízdu na 1/4 plynu (skoro volnoběh) tak proto se ptám jestli někdo neví co a jak případně za kolik se dá sehnat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Happy » 22.10.2008 22:18

Vilda píše:Jasně že motor cuká. Všechno co je v odkaze motor cuká mi nesedí. Svíčky jsou nové, palivový filtr je taky nový. Nyní jsem dělal kvůli poruše chladicího systému rozvoďák, srovnání hlavy, nové čerpadlo a termostat. Dělalo to před opravou a dělá to i teď. Musí se motor držet v otáčkách a nechce to udržovat plynulou jízdu na 1/4 plynu tak proto se ptám jestli někdo neví co a jak případně za kolik se dá sehnat.

Možná taková blbá myšlenka, ale nemůže to dělat EGR ventil? Díval se někdo, jak moc je zanesený?
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2008 23:56

Happy píše:
Vilda píše:Jasně že motor cuká. Všechno co je v odkaze motor cuká mi nesedí. Svíčky jsou nové, palivový filtr je taky nový. Nyní jsem dělal kvůli poruše chladicího systému rozvoďák, srovnání hlavy, nové čerpadlo a termostat. Dělalo to před opravou a dělá to i teď. Musí se motor držet v otáčkách a nechce to udržovat plynulou jízdu na 1/4 plynu tak proto se ptám jestli někdo neví co a jak případně za kolik se dá sehnat.

Možná taková blbá myšlenka, ale nemůže to dělat EGR ventil? Díval se někdo, jak moc je zanesený?

Projdeme to ale myslím si že by to mělo jiný vliv včetně výkonu. Díky
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 23.10.2008 07:53

I EGR ventil ma vliv na vykon motoru viz. tento clanecek http://race.dieselpower.cz/Produkty/egr-pipe-kit.php
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Happy » 23.10.2008 10:13

Já jsem ten EGR zmínil z toho důvodu, že mi to dělalo na áčkové Vectře. Vyměnilo se kde co všechno a nakonec stačilo zaslepit EGR ventil a bylo po cukání a houpavé jízdě pod plynem.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 03.02.2009 23:07

Zkusil bych nechat přeměřit vstřiky. A pak se uvidí.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 07.02.2009 23:33

Skusal si skontrolovat aj pretlakovy ventil na cerpadle. stalo sa mi ze bol totalne zaneseny a po vycisteni som zistil ze v nom chyba aj vacsia cast sitka
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod haki » 14.11.2011 19:18

Mám podobný problém. Vozidlo naštartujem, normálne beží a po niekoľkých kilometroch plynulej jazdy zrazu krátko trhne, a zas beží normálne. Pritom sa rozsvieti oranžová kontrolka motora na prístrojovej doske. Inokedy to urobí opačne. Po naštartovaní sa hneď rozsvieti kontrolka, motor beží normálne, znova krátke trhnutie, kontrolka zhasne a zas je všetko v poriadku. Ide mi to na nervy. V motoroch sa absolútne nevyznám. Čím to môže byť ?
haki Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Matin » 23.09.2015 17:58

mě to tak ani necuká jako někdy vletí do režimu že si auto přidává samo a když sešlápnu plyn tak to hrozně kouří https://www.youtube.com/watch?v=oXV-gSlyLFs nevíte co by to mohlo dělat?
Matin Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ladlen » 23.09.2015 21:15

Vážení, byť Vami, tak sa nepýtam tu na fóre, ale v dobrom autorizovanom, alebo neautorizovasnom servise. Máte staré autá, tak sa nedivte, nič nefunguje večne. Tu Vám to nik neopraví.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Zpět na Závady