Závady u nové KIe SPORTAGE

Trápí Vás něco na voze?

Re: Závady u nové KIe SPORTAGE

Příspěvekod KIASTORM » 25.06.2012 21:48

Ano,brzdovy snimac je prepojeny s tempomatom.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod barny70 » 25.06.2012 22:15

lubor píše:celkom cerstva skusenost!!
mne sa to stane mozno menej ako raz za mesiac a dnes vecer na dialnici zase. Tak som skusal nadvihnut plynovy pedal, ale nepomohlo. Potom som prudsie zabrzdil a hned zacal ten smrad fungovat !! :yes:

vôbec to brzdenie nemusí byť prudké, stačí jemnučké ťuknutie do padálu
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Polski » 25.06.2012 22:37

Mám tú istú skúsenosť, ak sa nedá zapnúť, jemné ťuknutie na brzdu pomôže. Neviem či to nespôsobuje, že pred vypnutím motora sa najprv nevypne TPM
Kia Sportage 2012, 2.0 CRDi, AWD,Techno orange
Polski Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
27000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod raKIA » 26.06.2012 18:14

Dneska mi vyměnili couvací senzor - to dopadlo OK.
Problém je s cukáním motoru. Vyměnili palivový i vzduchový filtr, zaplatil jsem 4000 Kč a k ničemu, cuká to dál. Už neví, co s tím, prý musí přijet technik z Prahy. Asi spustím reklamaci celého vozu a budu chtít jiný. Nechce se mi pořád jezdit do servisu, na rok staré auto je těch závad přespříliš.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod laban » 26.06.2012 19:43

A za co jsi platil :?: , snad máš vůz v záruce :?
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod raKIA » 26.06.2012 20:24

Já se také divil, proč to mám platit..ale prý je to spotřební zboží a nejde to vzít na záruku. Mám najeto 45 000 km a tak by se to prý stejně měnilo. Byl jsem na garančce na jaře a to určitě palivový neměnili, vzduchový nevím. Nejhorší je, že ani oni neví. Diagnostika žádnou chybu nehlásí, ale auto škube a přestává chvilkami jet. To je bezpochyby a technici ze servisu si to postupně vyzkoušeli už všichni.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: REKLAMACE

Příspěvekod raKIA » 27.06.2012 12:08

Moje první zkušenost se týká sice model Ceed, ale má obecnější charakter. Při reklamaci Turba, které neskutečně píská mi bylo sděleno, že jsem přejel garanční kilometry o 1600km (neměli termín a já musel do zahraničí), proto nyní nemohou uznat vůz na opravu turba. Navíc nedokážou pískání odstranit, musí se prý počkat, až přestane fungovat úplně.

Druhá zkušenost se již týká modelu Sportage (oba vozy používáme jako služební). Vůz neustále škube při vyšších rychlostech. Když třeba předjíždíte na dálnici a ve 150km/h , když jste v levém pruhu a za vámi další rozjeté auto, najednou přestane jet a to tak, že musíte nechat předjížděné auto poodjet a zařadíte se zpět do pomalého pruhu. Podle mého dost nebezpečná věc. Při zpomalení auto zase naskočí a jede bez problémů. Toto si technici sami ověřili, ale diagnostika nehlásí žádnou chybu a oni nevědí, co dělat. Vůbec nevím, na co mám nárok, náhradní vůz mi dát nechtějí, prý to jede a smí se stejně jen 130km/h. Přiměli mě již zaplatit výměnu filtrů (vzduchového i palivového /4000Kč/), ale nic to nepomohlo. Měl jsem nahlodaný kabel od kuny (okousaná bužírka) kabel jsem přeizoloval, ale...údajně by to mohla být příčina. Jenže pozor kolegové! Kabel nejde vyměnit sólo, musí se vyměnit celý kabelový svazek motoru. Padal jsem na zem z ceny. Výměna vyjde na cca 90.000 Kč. Teď mě do té výměny nutí. Sice by mi to proplatila pojišťovna (až na spoluúčast). Mně se do anabáze nechce, protože musí ven přístrojovka a víte,jak to dopadá. Nikdy už nesedí jako z výroby. Navíc si vůbec nejsou jisti, že by to pomohlo. Nemají žádnou podporu v diagnostice. Kabely nejsou ani k běžnému dostání ze skladu v Německu a musel bych čekat na zásilku lodí z Korey. Co byste radili?

edit snike: Neni třeba zakládat další téma, sloučeno s již existujícím, kde se závady probírají ;)
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod raKIA » 27.06.2012 15:15

Podle mě je téma reklamací jiné než téma závad. Nejde o technické rady, jde o rady spíše taktické a právní.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 27.06.2012 15:21

Ono to skubani ve vysokych rychlostech (otackach) muze delat taky jejich software v ridici jednotce, proto na nic z diagnostiky neprijdou, staci blbe udelany mapy, jak na prvnich cee'dech a nebo pak uprava map na ochranu turba (viz. opet cee'd), protoze na zacatku to holt poradne neodladili a muze se stat, ze pak to dela prave ony vykonove propady :oops:

Co se tyka kabeloveho svazku, tak to ti muzu potvrdit, ze je to nejspis tak, je to proste celek kabelu pod jednim vyrobnim cislem, ktery se da objednat a ne kazdy kabel zvlast :| Ten kdo si chtel treba dodelat mlhovky na cee'da a pouzit original kabelaz, tak to musel koupit i s regulaci podsviceni, protoze proste je to vcelku. Musel bys to nechat udelat nejakeho autoelektrikare a samozrejme hned prijdes o zaruku na motor, protoze je to soucast, ktera muze ovlivnit jeho funkci :thd:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod dracik33 » 29.06.2012 20:49

Ja mam taky problem, ze ked vypnem auto klucom, tak spinacia skrinka, kde sa strka klucik od auta necvakne a tym padom nemozem otvorit napr. dvere spolujazdca zvonka, nemozem ani zamknut a odomknut auto.
Musim stale s klucom od auta, vpichnut kluc do tej diery spinaca a trocha pootocit skrinku aby to cvaklo a ja som mohol kludne zamknut auto.
Stretol sa stym niekto ?
dracik33 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
37000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PeterZM » 30.06.2012 07:40

Ja som mal podobny problem na Ceede , vystrikal som zamok silikonovym olejom a uz mam asi rok pokoj.
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod mir.jar » 02.07.2012 07:49

Teraz sa mi to stalo druhy krat, ale nebolo treba tocit klucom, stacilo to tuknutie po zamku a auto "cvaklo".
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 17.07.2012 17:27

Zdar kolegové :)
tak já mám taky nějakej problém, pod autem mám kolečko oleje těžko říci jestli je to motor či převodovka... vy máte pod auty sucho? (a není to voda z klimatizace)

jinak když vytočím kola do prava tak v krajní poloze ten volat divne zalupe a poskočí? dělá vám to také a nebo to je jen mím kouskem? dočetl jsem se na hyundai forech,že to je na výměnu celého řízení :( , jestli to takto půjde dál budu mít do 7 let nové auto v dílech ;) :kia: :CZ:
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 17.07.2012 18:14

Mne to tiez "lupalo" v krajne polohe,vymenili tzv sneka,neviem co to je,v riadeni a klidek cigaro od vtedy.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 17.07.2012 21:05

a prosím jak cca dlouho jsi mel auto v servisu?
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady