Prapodivná porucha v oblasti ventilátora

Trápí Vás něco na voze?

Prapodivná porucha v oblasti ventilátora

Příspěvekod Pejp » 05.06.2014 10:28

Zdravím všetkých!
Vyskytol sa mi taký dotieravý problém - viď VIDEO dole. Je tam vidno aj kedy to robí a kedy nie, viacmenej to je ale veľmi náhodné. Niekedy to robí iba keď sa pustí klíma, inokedy iba keď fúka na nohy. Kedysi sa to stávalo len občas (cca raz za týždeň, a aj to iba na pár sekúnd), v poslednej dobe je to ale permanentne a neskutočne mi to ťukanie lezie na nervy. Na tom videu to tak vidno nie je, ale v reáli to bez problémov "prehluční" zvuk rádio, klímy aj motora. Nemali ste niekto taký istý problém alebo neviete čo to presne je? Nechcem to totiž nejako pokaziť ešte viac. Ďakujem za všetky ohlasy a rady, lebo inak z toho asi zošaliem :cry:

VIDEO:

Pejp Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2003)
265000 km @ 11 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Prapodivná porucha v oblasti ventilátora

Příspěvekod kori » 05.06.2014 15:20

Bratku, len video nikde :(
Kia cee´d sw 1,6 crdi ex 2009 biela
kori Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
178000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Pejp » 05.06.2014 15:26

Video
Tym padom sa ospravedlnujem :)
Pejp Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2003)
265000 km @ 11 l/100km

Příspěvekod spd001 » 05.06.2014 16:36

podobny problem som mal na OII tiez digi klima.Mne motorcek presne toto iste robil ale nie tak hlasno a kedze to nebolo take hlucne tak som to nikdy neriesil ale u mna sa to prejavovalo vzdy v kazdom rezime klapka na nohy a motorcek co naklapa klapku mi sice naklopil(vzduch fukal vsade tak ako ma) ale ked prisiel na koniec takto neako zacal rapkat a podla mna to bude vadny ten blok ktory ma v sebe motorcek a snimace ktore ho vypnu aby nesiel vkuse ako v tvojom pripade.podla mna ti odisiel koncovy spinac/senzor v tom bloku ktory vypina motorcek ked otvori klapku naplne.podobny blok s motorcekom som nedavno rozobral(sice nebol z :kia: klimy ale z kurenia na JCB--tiez digi klima-- no princip je rovnaky a tiez tam odisiel senzor a preto ventil ostal stale zavrety) a ti poviem ze je to kopa koliecok, kablikov, senzorov atd a opravit sa mi ho nepodarilo resp. creva sa nedaju objednat jedine kupa noveho bloku ako celok a kedze to je JCB tak si zapytali 230€ bez DPH :thd:

az teraz som si to video pozrel cele do konca a rozmyslam ci nemas nahodou zaseknutu klapku v kureni vo vnutri.chcelo by to ten motorcek demontovat ci klapka chodi hladko ci nezadrhava a zaroven napojit samotny motorcek ci to bude robit aj bez klapky
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Pejp » 05.06.2014 16:53

Fuuuha! Tak to som necakal ze to bude az taka komplikacia :(. Kazdopadne - co z toho mam vymontovat? Lebo fakt nemam tusenie co tam je naco, tam jedna vec tlaci dalsiu a ta zase dalsiu a fakt netusim co si s tym mozem dovolit spravit. Dakujem za odpoved inak :)

Odoslané z HTC One pomocou Tapatalku
Pejp Muž
Uživatel fóra

Kia Sorento (2003)
265000 km @ 11 l/100km

Příspěvekod Pejp » 05.06.2014 22:33

Ešte som skúmal na internete. V prílohe zasielam obrázok - nemôže to byť tá sranda s číslom "8"? OEM 972263E200
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pejp Muž
Uživatel fóra

Kia Sorento (2003)
265000 km @ 11 l/100km

Příspěvekod spd001 » 06.06.2014 20:44

ak si si neni isty nevrtaj sa v tom mozes si to este viac pokazit ale ak si trufas tak ano to je ono c.8 a demontaz nebude nijako zlozita.v prvom rade si to poriadne oznac (potom nafot) co kde bolo neakou fixou napr:1-1 2-2 3-3 atd alebo sprav ciaru cez motorcek a ten pliesok na ktorom je uchyteny.nadstav si na klime fukanie napr. na celne sklo aby si pri montazi mal rovnaku polohu .potom ako prve skus odskrutkovat ten motorcek tie 2 male skrutky na motorceku a tym by sa ti malo podarit vybrat blok s motorcekom.mozno pojde trochu tazsie vytiahnut z toho pakoveho mechanizmu lebo sa mi zda ze na oske klapky je natiahnuty plast ktory brani samovolnemu vyskoceniu osky z voditka.tie veci co na seba tlacia su pakove mechanizmy pre klapky ktore su navrhnute tak aby sa jedna otvorila(napr. celne sklo) a sucastne ina zas zatvorila pripadne pootvorila(napr. pre nohy)ked si overis ze motorcek je v poriadku (budes ho mat mimo toho pliesku a skusis menit fukanie vzduchu a on sa ti nebude zasekavat) tak problem bude v niektorej klapke ze ju nedokaze pretocit a preto preskakuje ozubenie v tom bloku s motorcekom a to nechci rozoberat ja som raz rozobral na honde civic a hotova maturita kym som to zlozil.na tom obrazku to krasne vidiet kolko klapiek mas vnutri.pred namontovanim opat navol fukanie na klime na celne sklo a motorcek namontuj spat.vsetko znac a fot a nerozoberaj 2veci naraz pekne postupne. :thu:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Motorček klapky kúrenia

Příspěvekod jojkoii » 01.11.2014 09:13

Dobrý deň.
Vážení neviete mi niekto poradit ohladom presne takej istej závady ako popisuje uživatel -pejp- v príspevku(prapodivná porucha v oblasti ventilátora z 05.06.2014.).Robí mi to presne to isté akurát som sa nedozvedel ako sa dá ta závada odstránit(riešenie uživatel nezverejnil)Neviem či pomôže výmena motorčeka-jeho oprava alebo je chyba v niečom inom.Za odpoveď vopred ďakujem.
Naposledy upravil Beda dne 01.11.2014 09:13, celkově upraveno 1
Důvod: Edit: Tema slouceno, neni duvod zakladat separatni.
jojkoii Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod jojkoii » 04.11.2014 13:53

Takže ak budete mať niekto tento problém:1:premazať motorček2:tiahla klapky3:odpojiť batériu.Mne pomohla až 3 odpojenie na cca20hod.Po znovuzapojení batérie chodí všetko ako má asi sa to resetovalo.
jojkoii Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady