hlučnost v prednej náprave

Trápí Vás něco na voze?

hlučnost v prednej náprave

Příspěvekod mimi30 » 08.08.2011 21:06

nazdar sorentaci mám problém s hlučnostou v prednej náprave, javí sa to ako hluk z ložiska predného lavého kolesa, ktoré som na základe viacej názorov i vymenil, ale neuspešne hluk stále je taký istý, zaujímave je že hluk sa prejavuje iba zatočením do pravej strany ked sa vozidlo nahne a zataží sa tak lavé koleso a to nad 40km/hod. Pri jazde rovno auto ide bez zavad i pri vyšších rýchlostiach, ale akonáhle len trošku pohnem volantom doprava ihed sa zvuk aktivuje. Prosím Vás ak ma niekto skusenosti s takýmito javmi.....poradte.
mimi30 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: hlučnost v prednej náprave

Příspěvekod -Petr- » 09.08.2011 09:59

A co planžeta na homokloubu? Není v ní díra - pak bys mohl mít bordel v homogenním kloubu. Co pneumatika? Když zvedneš auto a zkušíš s tím kolem zavyklat (směrem od sebe a k sobě) je tam vůle? To by zase mohl být čep...
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 09.08.2011 14:59

Jen "blba" poznamka ... a jsi si jisty, ze to slo z leve strany :huh: Ja ted resim mlaceni podvozku na Santovi a taky uz si nejsem jist, zda to jde z leva ci z prava, a tak jsem si objednal tycky a cepy na obe strany :oops: Sranda bude, jestli to budou delat tlumice :|
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod mimi30 » 09.08.2011 22:20

nazdar, práve som si dal zohnat komplet poloos i s homokinetickým klbom, uz my zostala iba tato moznost. čapi sú ok. už som mykal so všetkým čo sa dalo. Ak by bola planžeta KO a bol by tam bordel robilo by to stále a nie len ked jemne zatočím doprava, neni to len zvuk ale i taká divná vibrácia ako by som mal obuté offroadové gumy. Už som šachoval i s pneumatikami...predné za zadné....nahodil som zimné .....stále to isté no na porazenie, nič sa naprehrieva všetko sa chová ako keby sa nechumelilo auto sedí na ceste ako má. Mohol by to byt ten klb.....dúfam... len nech to už prestane ide mi to už na nervy. :x
mimi30 Neuvedeno
Nováček

POMOOOOC !!!!!

Příspěvekod gizmino » 09.11.2011 15:29

zdravím všetkých sorenťakov.....potreboval by somporadiť fakt nejakeho dobreho fachmana, čo sa rozumie a opravuje Sorentá. Najlepšie zo SK a je uplne jedno z ktorej časti Slovenska. Ak niekto pozná takeho človeka, prosííííííím o kontakt na neho. Dik moc....... :? :? :? :? :? :? :?

Edit Beda: todle je offtopic, v nadpise ani v tematu jsi neuvedl vubec nic podstatne :oops:
gizmino

km @ l/100km

Re: POMOOOOC !!!!!

Příspěvekod safi » 09.11.2011 16:12

daj nejaké informácie , o čo ide . Potom premenujeme tému alebo urobíme inú úpravu. Názov tém má vystihovať o čo v danej téme ide.
pravidlá fóra: viewtopic.php?f=2&t=2256 článok IV.
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Re: POMOOOOC !!!!!

Příspěvekod gizmino » 10.11.2011 09:47

mame na firme dve sorenta,a na jednom je ten problem, že ked toči volant počas jazdy na jednu stranu, začne buchot alebo vibrácia,eviem ak to spravne nazvať. Bolo aj v servise v Kie a nevedeli čo tomu je. Vymenili ložiska na obidvoch stranách, dokonca aj celu kompletnu poloos a stale to robí. Nikto nevie, čo tomu môže byť.

:!: Edit safi: po doplnení údajov zlúčené s existujúcou témou
gizmino

km @ l/100km

Příspěvekod Katikakus » 10.11.2011 10:27

Zkusil bych jiny servis...
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Stefi » 10.11.2011 12:14

:? Podíval by som sa ako je ojazdená pneumatika, a hlavně kedy to robí, jestli pri zatočení doprava to diferák zpomaľuje pravé kolo, doľava je to opačne, vada móže byť i v diferenciale, ale to je len vyustenie teorii o jeho fungovaní, ale može to robiť blbý odklon a opačná zbiehavosť rovnako.... :?
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod mirzal » 23.11.2011 19:00

Mal som ten istý problém, pri zatáčaní dopreva bolo počuť ložisko. Vymenili mi pravé ložisko odvtedy všetko OK. :kia: :kia:
mirzal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod juraj slazansky » 23.11.2011 19:46

ahojte pani nevie nahodou niekto co moze byt ked idem po nerovnostiach dost mi zadna naprava buchoce a mam aj dost auto tvrde ked nabehnem na nejaky hrb alebo jamu tak sa to prenesie az do nutra auta dost mi to niekedy vadi ako je to tvrde je to neaka vada moze to nejako skodit ta tvrdost
juraj slazansky Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mimi30 » 16.04.2012 23:26

nazdar všetci diki za reakcie, hlučnost odstránenáááá 8-) , mal som ohnutú poloos na pravej strane a tým hádzal homokinetický klb pri kolese, je to velmi malá odchylka okom neviditelná, vymenil som celú poloos i s klbami, aj tak už boli asi chytené...
mimi30 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod sor03 » 22.12.2012 17:11

Podobný problém jsem také řešil Auto vibrovalo i za jízdy po rovné silnici. Vypadalo to jako nevyvážená kola, protože se to s rychlostí stupňovalo. Kola jsem nechal převážit. Nechal jsem i vyvážit kardany, ale bylo to stejné. Nakonec přišla řada na pravou poloosu. Byl vymačkaný "tisícihran" a už to bylo poznat i když jste ho vzali do ruky a zkusili s ním pomlet. Bylo to sice málo, ale stačilo to na pořádné rozvibrování. Teď je klid.
Naposledy upravil sor03 dne 14.02.2014 15:06, celkově upraveno 2
sor03 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Evoman27 » 08.09.2013 17:49

Ahoj jen přidám svůj menší problém že když jedu občas se ozve z předního kola pravého takoví kovoví zvuk jak když se něco dře ale to je občas jako kdy by se tam někde dřel nějaký plech byl jsem s tím automechanika a on řekl že to je plech a že už to nedělá a začalo to dělat znova jen když jedu rovně a jedu víc jak 40km/h a mě ten zvuk vadí není pořád ..co by to mohlo být.....a chtěl jsem se zeptat jak zařadím 4x4 Low dal jsem P a otočil na polohu Low a nic jen jsem chtěl zkusit zda to funguje a když je to v auto to znamená že auto si samo aktivuje 4x4???? Jinak jsem spokojený majitel zatím
Evoman27 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2004)
113500 km @ 11 l/100km

Zpět na Závady