Zdravim, narazil som na problem so svojim automobilom Kia Procee'd 1.4 cvvt. Auto po natankovani prestalo tahat. Motor pocas jazdy nevie presiahnut 3000 otacok a pri zosliapnuti plynu citit ako ho pridusi. Bohuzial sa mi to stalo ked som cestoval a v takomto stave som s nim dosiel az domov, cca 30-40km. Po overeni na diagnostike doma vyskocil kod P2191. Auto ma celkovo taky hrubsi zvuk a vykon je velmi nizky, takmer nemozne na pouzivanie v beznej premavke, mimo mesta. Olej bol ok a chladiaca kvapalina taktiez v normalnej hladine a bez stop oleja. Do servisu sa v najblizsej dobe nedostanem tak skusam patrat, co moze byt spojene s tymto problemom? Niekde som cital, ze tieto motory su haklive na preskocenie retazu, pripadne rozpadu katalyzatora. Mozu sa tieto poruchy prejavovat tymto sposobom alebo tam bude problem inde (napr. vaha vzduchu, vstrekovace)? Auto dovtedy nevykazovalo ziadne problemy mimo pripadneho trhania za studena na 1. rychlnostnom stupni co som pripisoval skor mojej nohe na spojke. Na volnobehu ide motor kultivovane a na viac ako 3m snad ani neni pocut, ze je zapnuty, proste nema vykon. Je mozny presun s takymto autom v "nudzovom rezime" do Servisu ? Olej bol meneny pri 91t km.
Rocnik je 2012 , auto ma najazdene 95000km a motorizacia 1.4cvvt (1396.0 cm3) 77kw . Budem vdacny za akekolvek rady.