Problém s pohnutím sa z miesta

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Problém s pohnutím sa z miesta

Příspěvekod ladlen » 13.05.2010 22:05

Vlastním Kiu ceed 1,6 CRDI, má 3 roky a 76 tis.km. V posledných dňoch som zistil zaujímavú vec. Ak sa mám po niekoľko-hodinovom státí pohnúť na spiatočku, počuť mierne buchnutie niekde v prevodovke a cítiť, ako keby auto prekonalo nejaký odpor, ako napr. pri zatiahnutej ručnej brzde. Ale v garáži , ani pred firmou, kde pracujem ručnú brzdu nemusím zaťahovať. Vie mi niekto poradiť, čo by to mohlo byť? Potom už auto ide normálne a necítiť ani odpor, pískanie, či vyššiu spotrebu.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Problém s pohnutím sa z miesta

Příspěvekod Jakub » 13.05.2010 22:09

Přirezlé brzdy ;-)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod M@cic » 13.05.2010 22:34

přirezlé po pár hodinách?? to je divný, jednou jsem tohle zažíl, když jsem měl ještě Stilo ta po pár hodinách ostého ježdění na okruhu jsem zastavil a zatáhl ručku .... a jak byli rozpálené kotouče tak se mi připekly detičky ale jak jsem říkal byl to po strašném masu ktrý tenkrát ještě seriové brdy zažily....
Tohle je divné zejména pokud to dělá pouze při couvání!!!! A je otázkou zda to dělají Z brzdy????
Naposledy upravil M@cic dne 13.05.2010 22:36, celkově upraveno 1
Ať Vám to jezdí!

Kia Ceed MY 2010 1,6 Crdi Comfort + Červená infra
M@cic Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.05.2010 06:08

Doporučuji si projít toto téma viewtopic.php?f=18&t=258

@M@cic
Přirezlé po pár hodinách jako nic u Ceeda...To je jeho hodně slabá stránka..

Jen by mě zajímala jedna věc jestli to dělá i autům po FL.....Podle slov servisu se měla menit skladba složení kotoučů a destiček??? :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 14.05.2010 07:59

Vlado, ja si myslim, ze to bude porad stejny, nic bych za to nedal ze kotouce i desticky jsou ty z prvni rady ale rad bych se pletl.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Tony » 14.05.2010 08:07

pokud by to na FLku bylo ok tak bych žádal výměnu, protože to je pak jasná výrobní vada nebo-li vada materiálu.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 14.05.2010 09:38

vladislav píše:
Jen by mě zajímala jedna věc jestli to dělá i autům po FL.....Podle slov servisu se měla menit skladba složení kotoučů a destiček??? :(

No všimol som si, že aj po FL rýchlo chytajú hrdzu tie kotúče...celkom ma to prekvapuje...naozaj stačí pár hodín, stáť a trošku spŕchne a je to tam...hnedé kotúče... Viem, že sa to tu niekde riešilo a niekto menil kotúče za iného výrobcu...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Beda » 14.05.2010 11:36

Kotouce rezaveji a rezavet budou vzdy a to u vetsiny vozu :idea: u cee'da je jeste problem ten, ze k tem kotoucum prirezavaji i desticky :roll:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod slava » 14.05.2010 12:33

Ráno, když jsem šel k autu, jsem viděl přes jedno místo parkoval Audi A3 1.6. Protože mezi náma nic nestálo, tak jsem mu očumoval kotouče. Pršelo celou noc a měl je rezavé taky. Čemu se furt divíte, vždyť jsou ze železa a je vlhko. V létě až bude suchý vzduch, tak budou rezivět o poznání míň a nebo vůbec. ;)
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod M@cic » 14.05.2010 14:34

slava píše:Ráno, když jsem šel k autu, jsem viděl přes jedno místo parkoval Audi A3 1.6. Protože mezi náma nic nestálo, tak jsem mu očumoval kotouče. Pršelo celou noc a měl je rezavé taky. Čemu se furt divíte, vždyť jsou ze železa a je vlhko. V létě až bude suchý vzduch, tak budou rezivět o poznání míň a nebo vůbec. ;)

Přesně tak to že na nich bude povrchová koroze je jasné, ale pokud po pár hodinách nelze brzdy utrhnout? To je to co považuji za divné....
Přiznám se, že moc ruční brzdu nepoužívám, ale u nás auta zákazníkum mejeme a když si pro ně posléze zákazník přijde nepamatuji, že by jsme tu s tím měli problém, nemluvě o autech co zůstavají přes noc... Zkusím se na to zaměřit zatím jsi třeba nevšiml, nebo neřešil ale pochybuju.
Jak moc nejde ty brzdy "utrhnout"??? resp jak velká síla je tomu potřeba?
Ať Vám to jezdí!

M@cic Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.05.2010 14:50

@M@cic

Stačí se kouknout po starších Ceedech každý druhý má stopy po přireznutí...Nechci se o tom moc rozepisovat..Jelikož jsem pak jen naštvaný na auto...Na odtrhnuti je potřeba dost velká síla..Jsou to pořádné rány..Koukni se na tuhle fotku ta mluví za všechno..Jinak pročti si to téma na ,který jsem ti dával odkaz nahoře... :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod ohen10 » 14.05.2010 15:08

vladislav píše:@M@cic

Stačí se kouknout po starších Ceedech každý druhý má stopy po přireznutí...Nechci se o tom moc rozepisovat..Jelikož jsem pak jen naštvaný na auto...Na odtrhnuti je potřeba dost velká síla..Jsou to pořádné rány..Koukni se na tuhle fotku ta mluví za všechno..Jinak pročti si to téma na ,který jsem ti dával odkaz nahoře... :(

Tak tá fotka je hustá :shock: ...to som teda nečakal...budem to sledovať na svojom, zatiaľ má teda len cca 6 mesiacov auto, ale budem to sledovať...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod M@cic » 14.05.2010 15:48

Jooo tak to je drsný :shock: :shock:
Začnu sledovat servisovaný ceedy .-) to mě zajímá sice toho asi moc nevyřeším, ale náhoda je blbec....
Ať Vám to jezdí!

M@cic Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 14.05.2010 15:55

mne to nastastie vubec nerobi...trochu mi chytne rucna brzda po dlhsom dazdi ale ta po otoceni jeden krat kolesom pekne potichu povoli len citim taku malu nevolu od kolies ale ziadna rana ani nic podobne...a ked nezatiahnem rucnu tak vobec ziadny problem...pripisujem to tomu ze autom jazdim kazdy bozi den tak sa stihaju dostatocne cistit trenim alebo?....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 14.05.2010 21:31

titanus píše:mne to nastastie vubec nerobi...trochu mi chytne rucna brzda po dlhsom dazdi ale ta po otoceni jeden krat kolesom pekne potichu povoli len citim taku malu nevolu od kolies ale ziadna rana ani nic podobne...a ked nezatiahnem rucnu tak vobec ziadny problem...pripisujem to tomu ze autom jazdim kazdy bozi den tak sa stihaju dostatocne cistit trenim alebo?....

Já taky jezdím každý den,zatahuju ručku na noc a v zimě když jsem byl na horách auto stálo týden ve sněhu a vše je ok.Kotouče čisté a rez pouze při dešti povrchová.Auto mám po FL.
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí