Olej nad značku maxima.

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Olej nad značku maxima.

Příspěvekod giro22 » 28.05.2010 10:37

Zdravím! Rád bych znal názor zdejších zkušených členů na situaci, kdy je po 1. garančce servisem vyměněn olej ( doufám, že vyměněn :D ) a to tak, že zjistím, že hladina oleje je 10 mm nad značku maxima na měrce oleje. Pročetl jsem různé internetové diskuze, kde někteří nad tím mávnou rukou, jiní této chybě přičítají až fatální následky - netěsnící gufera, zničení katalyzátoru a jiné...
Najel jsem takto asi 250 km, z toho 100 km po dálnicích, mnohdy trošku za rychlostním limitem :oops:

Po zjištění stavu jsem mazal do servisu a toto reklamoval. Tam to zlehčovali, že se nemůže nic stát a takové řeči jsem poslouchal. Trval jsem na odsátí a navrácení financí. Příručka uvádí, že 1,6 benzín má objem oleje 3,3 litru, na faktuře mi uvedli litry 4, což by množství oleje v motoru asi odpovídalo. Bez nějakých průtahů mi 0,5 litru odsáli a vyvalili zpět 270 Kč. Nyní je hladina oleje u značky FULL.

Jednání servis. technika a servismana bylo bezproblémové, chybu přiznali. Stávat by se to asi nemělo, co ?

Vaše názory na více oleje v motoru? A znáte někdo KIA servis, kde může být zákazník při opravě - údržbě vozu přítomen?

Servis, kde jsem byl já, je v Děčíně. http://kia.s-centrum.com/
giro22 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
20300 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Olej nad značku maxima.

Příspěvekod Ondro » 29.05.2010 10:31

Áno, ja som mal podobný "problém"... Ja som totiž tvrdohlavý a nechávam meniť olej aj v "polčase" medzi garančkami (na radu môjho spoľahlivého neautorizovaného servisáka). Aj na starej Felícii som to činil a najazdil som s ňou skoro 300 000 bez zásahu do motora... No a pri poslednej "polčasovej" výmene sa dostalo do motora trochu viac (tiež asi 1 cm nad rysku). Nepanikáril som, najazdil s tým 7500 km a sledoval chovanie motora. Nič sa neudialo a minulý týždeň som bol na garančke. Tam mi naliali z mnou doneseného oleja (Shell Helix Ultra 5W30) a podarilo sa to presne po rysku "-). Pri garančke som bol, nebol s tým problém. Stačilo požiadať a podpísať reverz. Servis Tuhovská Bratislava. Už druhá návšteva a v oboch prípadoch maximálna spokojnosť. Naviac som reklamoval tri guličky (ako z ložiska) vypadnuté pod sedadlom vodiča.
Sedadlo vymontovali, skonštatovali že to bude asi z lyžín, posúdili že by to nevedeli urobiť perfektne, objednali lyžiny a vymenia mi ich v záruke :)
Ondro Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Kia cee'd SW (2009)
311000 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod micronimus » 30.05.2010 09:21

no tak já bych zase neváhal a reklamoval .Vyšší hladina oleje je vždycky rizikem. Riska max na měrce je sice naprojektovaná s rezervou stejně tak i olejová vana (kdyby to tak nebylo nemohli bychom jezdit z kopce a do kopce kdy se hladina oleje mění) ale riziko že se ti olej dostane kam nemá viz třeba katalizátor je tady docela velké
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 06.06.2010 19:36

Já když jsem před rokem kupoval své auto, tak jsem měl v motoru taky asi 1cm oleje nad ryskou, před měsícem jsem byl na 1.garančce a opět mi tam nalili více oleje než naznačuje horní ryska. Nemůžou tam toho oleje třeba dávat víc z důvodu že je třeba motor surový - málo zajetý - tudíž se předpokládá nějaká ta spotřeba oleje? Mám najeto asi jen 7tis. Taky právě uvažuju jestli to mám nechat tak nebo si to prostě sám odsát.
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 06.06.2010 19:45

palo-1 píše:Já když jsem před rokem kupoval své auto, tak jsem měl v motoru taky asi 1cm oleje nad ryskou, před měsícem jsem byl na 1.garančce a opět mi tam nalili více oleje než naznačuje horní ryska. Nemůžou tam toho oleje třeba dávat víc z důvodu že je třeba motor surový - málo zajetý - tudíž se předpokládá nějaká ta spotřeba oleje? Mám najeto asi jen 7tis. Taky právě uvažuju jestli to mám nechat tak nebo si to prostě sám odsát.

Ja zhruba po 5tis. byl v servisu a uznali že už to asi měnit hladinu nebude a odsáli mi to na úroven horní rysky.
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Příspěvekod vladislav » 06.06.2010 20:52

Pro nic za nic tam asi ty dvě rysky nebudou co myslíte.. 8-)To by ji tam pak nemuseli dělat vůbec.. :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Eva L. » 15.05.2012 11:26

Mne sa to stalo tiež, risku prekročili v servise teraz na garančnej až o 14mm! Všimli sme si to po týždni jazdenia.Podľa mojich informácii sa toto môže prejaviť na motore až oveľa v neskoršom období, teda ma zaujíma či s neobjavila nejaká závada/ ako napr. vytlačenie simeringov,prípo. niečo s katalyzátorom/po dlhšej dobe.
Eva L. Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod only_one » 15.05.2012 13:05

neuvěřitelné jak servis zaměstnává naprosto tupé mechaniky neumějící si přečíst základní iformaci o objemu kapaliny, nedokážou zajistit poservisní kontrolu... a nebo se očividně snaží obrat zákazníka. Všechno je velice sprosté vůči zákazníkovi..
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Prokeš » 15.05.2012 13:30

To samé sem měl u nového auta 1.5cm nad ryskou ,odsál jsem to stříkačkou přes měrku,při první garanční kontrole jsem si přivezl olej 6 litrů a zase to bylo moc, byla to 5L a 1l nádoba, v 1L zůstalo 0,5 litru,takže při 2 kontrole jsem jim dovezl jenom 5L a bylo to v pořádku přesně na horní rysce,problém bude asi v tom že v manuálu je napsané 5.5l oleje do motoru tak ho tam prostě nalejou a ono stačí 5litrů....
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Beda » 15.05.2012 14:49

U Santy jsem si overil to, ze mnozstvi napsane v papirech je maximum, takze v pohode mi stacilo i o litr min oleje, abych byl na stredu mezi ryskami :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 12.06.2013 21:24

Ahoj,
zrovna teď řeším stejný problém. Na 4. garančce jsem byl sice už v únoru, ale na olej jsem se podíval až teď. Mám přesně 11 mm nad horní rysku. Koukal jsem na fakturu, že mi účtovali 3,5 l a přitom náplň je 3,3 l. Teď mi opravdu nejde o peníze za ty 2 dcl, ale nevím jestli mám letět do servisu, aby to odsáli, nebo to nechat do další výměny (najedu max. 7500 km). Jestli ten cenťák je problém nebo ne.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod pacesol » 12.06.2013 21:54

No problém může být. Neznám přesně tento motor, ale třeba škodovka měla probém s netěsností gufera kliky a průnikem oleje do skříně převodovky. Tím došlo k zamaštění lamely a zničení zapečením oleje. Vzhledem k tomu, že to tady nikdo neřeší,tak to problém :kia: asi nebudel. Určitě to ale není zdravé. Druhý původ může být prasklé těsnění pod hlavou a průnik vody do oleje. To bys ale poznal podle jiných příznaků.
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)
TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 13.06.2013 05:34

hele měl jsem to samé ,vem stříkačku nasaď na ní slabou hadičku vytáhni měrku oleje a odsaj to co máš navíc ,jde to v pohodě tak čau...
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod zulyk » 13.06.2013 07:20

pravidelne pri kazdej vymene mam olej nad maximom, ale najviac tak pol centimetra... motor bude mat najazdene 60 000 km... zatial bez problemov ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod Mirek28 » 15.06.2013 14:05

Tak jsem dnes ráno (ano v sobotu) navštívil servis KIA Autobond Group Spořilov, kde koukli na hladinu oleje a uznali, že je ho tam opravdu moc. Mechanik mi řekl, že odpustil cca 2 - 3 dcl a z +11 mm se rázem dostal na –3 mm vůči horní rysce na měrce. Motor 1.4 prý má malou hlubší vanu a i trochu oleje hned hýbe s hladinou docela znatelně. Při prohlídce nikde nebyl znát únik, někde kolem kliky nebo na druhé straně kolem příruby u spojky, tak snad v pohodě. Možná ještě nechat změřit emise, přeci jen jsem najezdil s nadměrnou hladinou více než 2200 km a hodně ( cca 50%) po dálnici, kde to moc nešetřím, ale prý pokud by šel olej do výfuku (kroužky nebo katalizátor) zaznamenala by to lambda sonda a rozsvítila by se kontrolka motoru. Tak snad vše v pohodě a příště holt “Důvěřuj, ale prověřuj”.
Servis se mi za nekvalitní práci technika omluvil.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí