od Nole » 10.12.2015 10:37
to Mirse
už som to pekne rozpísal v nejakej inej téme
takže kopčím:
ahoj, neviem či si už kúpil, ale...
ak chceš, alebo ak sa niekto rozhoduje pre kúpu ceed SW, môžem len dodať:
robím v KMS Žilina a to konkrétne na motorárni cca 10 rokov.
sem tam si idem vyskúšať na dráhu nejaké to auto a motor.
čo sa týka kúpy auta pre rodinu, tak jednoznačne odporúčam ceed SW 1,6 GDI (pre tých benzínových, 1,6 CRDI pre naftových)
úplne postačuje a v otáčkach okolo 3000 rpm mi príde ako neskutočné žihadlo
ja sám mám ceed krátky 1,4 D-CVVT 73KW 6 stupňová prevodovka
používam ho ako druhé auto v rodine a chodím zväčša sám
čo sa týka jednej osoby,alebo dvoch, tak mi vôbec nepríde ako lenivec, práveže ma na zaradenom 6 prevodovom stupni milo prekvapil chuťou akcelerovať
samozrejme v kopci treba dupnúť na pedál a podradiť, ale nie je to nič strašné
ok, teraz k tým motorom
tu a inde tak často spomínané problémy s prekakovaním reťaze na rozvodoch pri ceed 1,4
vyriešená vec:
1. od roku 2013 sa používa rovnaký Timing chain systém na 1,4 CVVT, ako pri 1,6 GDI, takže problém by mal byť vyriešený.
2. od roku 2015 sa montuje do ceed 1,4 nový motor Kappa D-CVVT 1,4 (73KW) a ešte som nepočul, žeby mal niekto s týmto typom motora problém, čo sa preskakovania reťaze týka.
teraz LPG:
do prerábky motora na plyn by som išiel iba za jednej podmienky!
totiž to hlava valcov motora pre originál LPG (áno vyrába sa aj taká, ale tuším iba pre talianský trh), má v zásade iné sedlá ventilov na výfukvej strane + výfukové ventily (inak legované, aby odolali). Ďalej iné piesty (samozrejme inak legované a odolné piestne krúžky). Hm, ak naozaj prerábajú klasické motory na LPG, rád by som si pozrel, ako tá prerábka prebieha. Myslím, že potom tá následná životnosť motora asi nebude bohvie čo.
Ja osobne, ak do plynu, tak jedine originál z výroby.
Hawk.
Kia ceed II 1,4 Silver
Naposledy upravil
Nole dne 10.12.2015 11:14, celkově upraveno 1
Kia ceed II 1,4 Silver