Skubani

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Skubani

Příspěvekod Beda » 18.12.2016 19:36

Jeste jeden poznatek, na forum se ti zaregistruji a napisi vetsinou lidi, kteri se chteji podelit o svoje vetsinou negativni zkusenosti a nebo hledaji radu pri reseni problemu. Zatim jsem si nevsim nikoho (snad jsem nikoho neurazil :innocent: ) , kdo by se tu zaregistroval a hned prvni prispevek byl o chvale na konkretni model.

Chapu, ze jsi nastvany, taky mne nebavilo si brat dovolenou a resit prvotni vady na 1. gen. cee'du. Takze chapu, ze uz :kia: nechces videt a je to tvoje volba, kterou ja respektuji ;)

Edit: a samozrejme se registruji i ti, co se chteji o vozidlech :kia: neco vic dozvedet :)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mv12 » 18.12.2016 19:52

Na tohle fórum se registrují hodně asi i noví majitelé :kia:, takže to asi nebude vždy jen o tom si hned postěžovat a řešit problém ;) Ale obecně máš pravdu. Ono se stačí podívat na jakékoli jiné fórum, co tam řeší za problémy...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Mirse » 19.12.2016 08:08

Já jsem Bedo určitě jeden z těch, co se zaregistrovali a ihned od počátku pěji na svého Ceeda jen samou chválu a drží mě to neustále - ale neurazil jsem se :no: :D :D :D
Co popisuje za anabázi TatkaSmoula je samozřejmě těžce k nasr..., rozumím tomu dokonale ale přesto si nemyslím, že je Kia takhle špatná jako celek, určitě lze narazit na zmetek i u jakékoli jiné značky :yes:
A o AAA myslím si, netřeba vůbec mluvit :shock: :shock: :shock:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 19.12.2016 09:27

Zdravim
Kluci, AAA jsem pouzil ve fazi TOTALNIHO!!! nasr.ani :oops: , samo bych tam dneska nesel ani pro kolecko od zebrinaku.

Ale jeste jsem ted ponekud zaziral na pristup servisu v CB Auto. Ac jsem mel Ceeda zpet uz 14 dnu, stale neuzavreli minulou reklamaci ani v servisu a ani vuci Kia. Bohuzel tam nebyl ted muj servisak, byl tam jenom nejaky mlady chlapec a jeho pristup s usmesky mne drobinek zase vic rozladil. Nicmene jsem si prosadil nove sepsani reklamace .... a ejhle, chlapec se to snazil napasovat, ze mi vlastne auto vubec nedali a ze ta zavada je pokracujici. Normalne tu zakazku antidatoval!!!! :shock: :shock: Zmetek. Vlit sem tam, ten se kroutil jak zizala na hacku, az vedouci se zacal omlouvat a omlouval a omlouval. Takze mam reklamaci se spravnym datumem, s novym zakazkovym cislem. A zahodil jsem vsechny moje dementni ohledy a navali nahradni auto. Tak uvidime, jsou z toho nejaky spatny. Tak uz i ten servis, ktery jeste pred par lety byl celkem bezkonkurencni, jde do kytek. :x :no:
Zdar a koleckama na silnici
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod only_one » 19.12.2016 09:27

Škubani motoru je jednoznačně něčeho příčina. Zkus změnit servis za jiný, když tady si servisáci neví rady, je nutné najít oparváře co chápe funkci motoru a příslušenství a ne jen výměnáře s počítačem v ruce.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TatkaSmoula » 19.12.2016 09:50

A kde vzit a nekrast?? Kde maji dneska opravare a ne vymenik dilu? Ja uz takovyho snad neznam. minimalne poslednich 10 let jsem takovyho nepotkal.

Ja uz na to kaslu. Kdyz nevi, jejich vec. Druha zavada stejna, neopravi a prijde treti ta sama .... a muzou si to cely sparit na cajicek. Ja uz Ceednika nechci. Ja uz mu neverim a kdyz mu neverim, tak je to k nicemu. Abych porad musel myslet kde se to vysype, to ne.
A pokud Kia, tak neco asijskyho. Opravdu z Asie, ne tu prenesenou skladanku v Evrope.
Naposledy upravil TatkaSmoula dne 19.12.2016 09:57, celkově upraveno 1
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod elkan » 19.12.2016 09:56

Chápu tvoje rozladění, to by asi naštvalo každýho, ale na druhou stranu je fakt, že existují závady, které se hodně špatně hledají, a to zvlášť když se projevují jen občas. A může to být jen nějaká úplná blbost. Důležitý je, že se to řeší na záruku, a že s tím nemáš další výdaje. Horší je, když se tohle stane někomu bez záruky, a takových případů znám několik.....na mém minulém autě jsem řešil taky záhadnou závadu, motor mi škubal a někdy dokonce úplně chcípnul, ale také jen někdy. Měl jsem štěstí, že technik v motoru zavadil nechtěně o hadičku, a auto okamžitě chcíplo. Hadička byla v pořádku, ale byl prasklý vývod z čidla, kam vedla. Výměna dílu za 600,- a auto zase jezdilo jako drak....
Tím ti samozřejmě nerozmlouvám jakékoli rozhodnutí......
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod cdkia » 19.12.2016 11:55

Tak nakoniec som bol servise na garancke a riesil aj update novsieho software do pocitaca. Vraj ziadny novsi software nieje okrem toho co prave mam inak by im to vraj ukazovalo v systeme, tym padom ratam, ze vtom servise kde si bol a povedali ti, ze ti nahrali novy software ti pravdepodobne len klamali alebo klamu mna neviem.. Auto je tiez relativne nove my2016 7200km.

Mal som problemy podobne ako ty mierne trhal motor pri akceleracii od nizsich otacok, taktiez motor hlucnejsi(viac huci) pri akceleracii. Isiel som raz s kolegom domov a hned prva otazka na motor "to je diesel? Nie preco :twisted: ? Huci ako diesel teda pri pridavani plynu..." Ked som im to vravel mi zacal technik vraviet o volach mechanickych suciastok a pod, ze kazdy motor huci inak. Ked som auto kupoval motor bol tichy. Pri garancke vymenili olej aj filter prezreli cely podvozok vyfukovy system a diagnostika nehlasila ziadnu chybu. Mam sledovat ci sa to zlepsi, ak nie auto pojde vraj na nejaku hlbkovu diagnostiku, pretoze vraj tu obycajnu co robia v servise :kia: je sra.. nechapem preco ju potom vobec robia(kvoly usetreniu casu) :?

Vysledok testovania, motor huci stale tak isto hlucne ako predtym, trhanie sa mozno mierne zlepsilo. Cize dalsej navsteve :kia: a stratenemu casu sa zrejme nevyhnem :|

Podotykam spomenute vady vyssie sa zacali prejavovat po jednej dlhsiej(1tyzden) nutenej navsteve tiez autorizovaho :kia: servisu ohladom naburanych zadnych dvery.
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 19.12.2016 12:38

To cdkia:
Tak tady nekdo keca. A docela bych tipoval muj servis aby mi zavreli nejak hubu.
Ted jsem mluvil s "mym" servisakem, pry vycetli z pameti chyb neco o "chybne poloze vackoveho hridele". Ale auto pry jede uplne normalne, pry to neskube. Uz to nejak prestavam chapat. Kdyz to poprve byla chyba v komunikaci mezi pedalem plynu a hlavni ridici jednotkou, normalni by bylo tyhle dve komponenty vyndat, strcit na merici stolici a kouknout se co to bude delat. pripadne se da i podivat na signal po sbernici. Aspon teda takhle ja testuju ridici moduly kdyz je nejakej problem. A to jsou urcite ty moje moduly cenove lacinejsi nez ty v aute. A kdyz neni merici stolice, tak ty dily proste vymenim a problem resim az nasledne. Ale to bych udelal ja, dratenik z pocitacove praxe. Zakaznik by mel byt na prvnim miste, dodavat funkcni vec a problemy si resim vzadu pod poklickou. Ale co bych chtel, vzdyt je to jen za 300 litru, co bych za ty prachy vic mel chtit. Aby to jezdilo?? To snad ne, muzu se na to koukat z okna.

Uz se mi zase vari krev
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod Nole » 19.12.2016 13:09

čo tak zobrať to auto zo servisu a navštíviť iný servis, povedzme aj niekde ďalej, ale fakt že dobrý
chalani hádam o nejakom schopnom v CZ vedia
ja by som to rozhodne urobil aj za cenu straty času, cestovania a podobne...
pretože v tom tvojom prípade mi nejako viac vecí nesedí dohromady
najprv jedna chyba, teraz zasa diametrálne odlišná, nehovoriac o tom, že kde boli doteraz, keď to našli až teraz...no neviem, ja by som veľmi pochyboval
chcelo by to naozaj názor aj niekoho druhého zainteresovaného
inak mám pocit, že tu budeš nádavať a mať nervy ešte pár stránok
možno za to ani tak nemôže :kia: ako ten tvoj servis, teda keď odhliadneme od problému, ktorý sa naozaj stal
ak by sa všetko vybavilo v rámci záruky a na prvý raz, verím tomu, že by si tu takto nepísal
je tak?
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snike » 19.12.2016 13:46

Problem je, ze kdyz zacal resit reklamaci v jednom servise, tak ji jiz nemuze resit v jinem servise :(
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Nole » 19.12.2016 14:02

to akože teraz je nútený chodiť stále s tým istým problémom, do toho istého servisu?
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snike » 19.12.2016 14:40

Jen dokud mu ten problem nevyresi a neuzavrou ;) Pokud ho vyresi a stejny problem nastane po nejake dobe znovu, tak pak muze to resit i v jinem servisu, ale to bude jiz nova reklamace.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 20.12.2016 09:34

Nole píše:ak by sa všetko vybavilo v rámci záruky a na prvý raz, verím tomu, že by si tu takto nepísal
je tak?

Jojo, takhle bych nepsal, to je fakt. Ceed se mi libil uz par let zpet. Ale asi jsem privykl na kvalitu Koreje, ne Evropy je fakt. Mam 9tym rokem Picanto a nikdy nikde nic, rok Ceed a big problem. To asi o necem mluvi.

snike píše:Jen dokud mu ten problem nevyresi a neuzavrou ;) Pokud ho vyresi a stejny problem nastane po nejake dobe znovu, tak pak muze to resit i v jinem servisu, ale to bude jiz nova reklamace.

Nene, budu resit porad ve stejnem, jiny shanet nebudu. pokud tohle nejak uzavrou a objevi se znovu, tak je vymalovano a bude nejspis odstoupeni od smlouvy a pujdu do neceho jineho. Do ceho je ale ve hvezdach a nemam potuchu co to bude.
Aktivovalo se kurvitko akorat o 6 let driv nez melo.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod only_one » 20.12.2016 12:09

hodně štěstí s odstoupením od smlouvy.. to tě taky může stát měsíce bez auta i peněz. Ale chápu tě a fandím ti.
Nicméně to co jeden servis nedává neznamená, že v jiném už neměli a nevyřešili elegantně a rychle ...

Ja bych zajel jinam ať to zkoukne opravdu někdo jinej a řekne názor.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí