pacesol píše:Moc často sem nechodím takže historii jsem nestudoval. Kia jako originální příslušenství nabízí modul na deaktivaci start stop. Na Stinica mevto stálo 2500 a 580 práce. Není potřeba nic nastolit a udělá to značkový servis. Je ho jednodušší než něco vymýšlet.
elkan píše:Když to tady čtu, napadá mě jednoduchý řešení k tomu "inteligentnímu" dobíjení ke zvážení nebo odzkoušení: stačilo by systém přesvědčit, že je v baterce nižší napětí, aby dobíjení nabilo baterii na vyšší napětí. Dalo by se to udělat velmi jednoduše. Mezi koncovku kabelu a akumulátor vložit diodu nebo diody podle potřeby. Je potřeba akorát dodržet polaritu. Na diodě vzniká úbytek napětí cca 0.5V podle typu. Takže řídící jednotka by teoreticky dobíjela baterii na vyšší napětí. Příklad: baterie 12,5 V, s jednou diodou dává řídící jednotce info 12,0V se dvěma 11,5V. Lepší než to úplně odpojit. Mám v zásuvce zapalovače voltmetr, a když ráno startuju, je tam napětí baterie 12,1V, což je málo. Ideálně bych tam viděl minimálně 12,5V. Udělal jsem rychlý experiment s baterií 18V, kde je vidět, že to funguje.
elkan píše:Stejně by mě jako elektrikáře zajímalo, proč ten odpojený konektor má dva dráty....je tam nějaká krabička...nebude to jen snímání napětí, to by stačil jen jeden vodič od mínusového pólu baterie...
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé