Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Návštěvník » 24.10.2007 20:46

No jestli bude jezdit 1.6 CRDi ještě lépe než teď , tak si nechám před barákem postavit přistávací dráhu. :-P :grin:
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 30.10.2007 12:06

husman píše:pro eme:

v techničáku mám provozní 1317-1399 (tomu nerozumím asi suchá - s náplněmi).

Vyměnili jsme rodinné auto. Mladá rodina, 2 malé děti, výhledově vlčák. Rodinné znamená, že ho přes týden používá manželka na cesty ke tchýni a na další pojíž'dky, každá cesta kolem 8mi kilometrů, nejdelší má cestu do Slaného 11 km. No a o víkendu mi dovolí dělat řidiče na případný výlet. párkrát do roka delší cesta. Ročně tak natočí kolem 12 000 km. Na tohle 109 koní stačí. Ale těch 109 koní žena při 6200 otáčkách nikdy nedosáhne. Kolik může auto mít koní při 3000?

Nejvíc jsem auto prověřil při cestě z letiště jak jsem psal. Při cestě do Chorvatska by bylo určitě tak o 50 kilo víc v kufru.
Sebe určitě s klimou neuvaříš, a pokud si necháš dát termické sklo tak tuplem ne.
A auto taky neuvaříš, při 130 točí motor 4000.

Vybírali jsme samozřejmě podle ceny, takže megane i focus II by vyšly v cenových akcích levněli než cee´d, ale v ten okamžik nastoupí také nerozumná část myšlení a vybere prostě to nejhezčí řešení. :no: (a ten motor všude přece tak chválili ;) )

vzpomněl jsem si na jednu nezodpovězenou ot-kolik že má koní při 3000 ot/min?-dostala se mi do rukou pěkná tabulka-a za tu maďarštinu se omlouvám :lol:

Myslím že cestovní pohoda a kultura cestování je oproti felicii někde jinde.
Obrázek
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 30.10.2007 22:46

eme píše:
husman píše:pro eme:

v techničáku mám provozní 1317-1399 (tomu nerozumím asi suchá - s náplněmi).

Vyměnili jsme rodinné auto. Mladá rodina, 2 malé děti, výhledově vlčák. Rodinné znamená, že ho přes týden používá manželka na cesty ke tchýni a na další pojíž'dky, každá cesta kolem 8mi kilometrů, nejdelší má cestu do Slaného 11 km. No a o víkendu mi dovolí dělat řidiče na případný výlet. párkrát do roka delší cesta. Ročně tak natočí kolem 12 000 km. Na tohle 109 koní stačí. Ale těch 109 koní žena při 6200 otáčkách nikdy nedosáhne. Kolik může auto mít koní při 3000?

Nejvíc jsem auto prověřil při cestě z letiště jak jsem psal. Při cestě do Chorvatska by bylo určitě tak o 50 kilo víc v kufru.
Sebe určitě s klimou neuvaříš, a pokud si necháš dát termické sklo tak tuplem ne.
A auto taky neuvaříš, při 130 točí motor 4000.

Vybírali jsme samozřejmě podle ceny, takže megane i focus II by vyšly v cenových akcích levněli než cee´d, ale v ten okamžik nastoupí také nerozumná část myšlení a vybere prostě to nejhezčí řešení. :no: (a ten motor všude přece tak chválili ;) )

vzpomněl jsem si na jednu nezodpovězenou ot-kolik že má koní při 3000 ot/min?-dostala se mi do rukou pěkná tabulka-a za tu maďarštinu se omlouvám :lol:

Myslím že cestovní pohoda a kultura cestování je oproti felicii někde jinde.
Obrázek

Felicia se nedá srovnávat s tímto autem, je to jako bych srovnával Trabanta s Rapidem, kultura cestování se zvedá.
Návštěvník

km @ l/100km

Cee´d 1.6 CVVT (90KW) vs 1.6 CRDi (85KW)

Příspěvekod AllInOne » 11.11.2007 13:40

Ahoj

Jak jsme psal nedávno, chystám se pomale na koupi tohohle vozu, ale:

Vždycky jsem byl zastáncem benzínu, i když jsem jezdil sem tam s naftou. Vždycky jsem říkal, že když naftu, tak v úplně novém autě a teď mě to tak nějak hryže, když má to nové auto přijít.

Když vezmu cenovej rozdíl, tak to není žádná horentní suma, ale chtěl bych, aby mě někdo přesvědčil (nakopl), proč vzít CRDi.

Já to auto doposud zatím neřídil,ani naftu, ani benzín, takže se ptám tady.

Pro mě jedinou přiznivou vlastností je trochu nižší spotřeba než u toho benzínu,ale zase takovej markantní rozdíl to není, tak se chcu zeptat na nějaké další výhody....

Nechcu vyvolávat flame nafta vs benzín, ale chcu radu od někoho, kdo to může trocha porovnat. Pokud má člověk naftu za 15Kč, není co řešit, ale já jí mám za cenu, která svítí na ceduli u ČP.

Díky, bans

hledal sem, ale nenašel jsem odpověď na mou otázku
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 13:44

> s naftou se ti bude lip jezdit protoze mas vyrazne vetsi kroutak a pri predjizdeni to ocenis, jen pridavas plyn, nebo max o 1 stupen podrazujes ..

> s benzinem to musis drzet vic pod krkem a podrazovat i o dva stupne, ale kdyz to bude v tockach tak nemas problem

naklady si musis spocist sam, nekdo to tu uz pocital ..
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Cee´d 1.6 CVVT (90KW) vs 1.6 CRDi (85KW)

Příspěvekod nocnik511 » 11.11.2007 13:55

bans píše:Ahoj

Jak jsme psal nedávno, chystám se pomale na koupi tohohle vozu, ale:

Vždycky jsem byl zastáncem benzínu, i když jsem jezdil sem tam s naftou. Vždycky jsem říkal, že když naftu, tak v úplně novém autě a teď mě to tak nějak hryže, když má to nové auto přijít.

Když vezmu cenovej rozdíl, tak to není žádná horentní suma, ale chtěl bych, aby mě někdo přesvědčil (nakopl), proč vzít CRDi.

Já to auto doposud zatím neřídil,ani naftu, ani benzín, takže se ptám tady.

Pro mě jedinou přiznivou vlastností je trochu nižší spotřeba než u toho benzínu,ale zase takovej markantní rozdíl to není, tak se chcu zeptat na nějaké další výhody....

Nechcu vyvolávat flame nafta vs benzín, ale chcu radu od někoho, kdo to může trocha porovnat. Pokud má člověk naftu za 15Kč, není co řešit, ale já jí mám za cenu, která svítí na ceduli u ČP.

Díky, bans

hledal sem, ale nenašel jsem odpověď na mou otázku

..odpověéď taí asi nevyšťouráš z nikoho...pakliže z toho vynecháš matematiku... :roll: ,což bys měl(u auta za tolik tisíc)....je to spíš o pocitu a sympatiích....takže nejlepší bude,když si to vyzkoušíš na předváděčkách....však ono Tě :love: srdce nakopne -> do čeho jít ;)
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod snike » 11.11.2007 13:58

Taky jsem měl vždy benzíny. Původně jsem si chtěl 1,6 CVVT koupit, ale nakonec jsem vzal 1,6 CRDi a dle mne jsem udělal dobře. Pružnost z nízkých otáček je super, což pomáhá bezpečnému předjíždění. Jen mi bude chybět sportovní jízda, projet sérii zatáček s pěkně vytočeným motorem, prostě s dieslem nejde. S dieslem jde jezdit hodně rychle, ale ne sportovně ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 16.888 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
16888 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 11.11.2007 14:06

pro_ceed píše:> s naftou se ti bude lip jezdit protoze mas vyrazne vetsi kroutak a pri predjizdeni to ocenis, jen pridavas plyn, nebo max o 1 stupen podrazujes ..

> s benzinem to musis drzet vic pod krkem a podrazovat i o dva stupne, ale kdyz to bude v tockach tak nemas problem

naklady si musiš spocist sam, nekdo to tu uz pocital ..

No u toho benzínu to zase nemusíš držet pod krkem...Jede to docela dobře ;-) ;-)

@Bans

Já měl do ted vždy benzín ,ale nebránil bych se tomu koupit si nové auto v naftě.

Dají se různě propočítat náklady apod...ale myslím co je v dnešní době nejdůležitější je spolehlivost!!!!!! ;-) ;-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod kimlo666 » 11.11.2007 14:16

ja som zase mal vždy diesle a som velmi rád že som sa rozhodol pre benzín. ten kruťák mi chýba ale na druhej strane je tá športová jazda vážne super...
kimlo666 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 14:17

Jelikož,mám teprve autíčko zadané do výroby,tak můžu jenom číst vaše články.Ohledně výběru mezi naftou a benzínem 1,6
jsem se jednoznačně rozhodli jít do 1,6 CRDI SW.Jezdil jsem vždy v benzínu ale po odzkoušení jízd v naftě mě to učarovalo,hlavně jak je to živé a ta cena 30 000 kč rozdílu taky není velká.Další věc co mě usnadnila ve výběru byl tempomat který se do benzínu nedává / zatím / , tak že volba byla jasná a rychlá.Už se těším ale ještě si budu muset pár týdnů počkat.Zpráva od prodejců / nevím co je na tom pravdy / po novém roce dojde ke zdražení Ceedů o pár desítek tisíc.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 14:22

O tom jaký motor jestli benzín naftu je toho tady napsáno dost.Jak někdo napsal nahoře, musíš se rozhodnout sám a nejlépe svézt se stím nebo stím.Já osobně jezdím už roky na naftě a nechtěl bych nic jiného.Žena taktéž,u nafty si zvykla že nemusí často řadit jak u benzínu ,nepoznáš jestli jedeš naložený nebo ne auto prostě jede kopec nekopec.Rozdíl už není ani velký jestli to je nafta nebo benzín,jen u té nafty je menší spotřeba.Ale prostě rozhodnutí je pouze na tobě.Ten kdo má benzím a jezdí sním bude zastávat názor že benzín je benzín a kdo jezdí na naftu že nafta je nafta.Prostě každé má něco pro a proti.Ale myslím, že kdo přesedlá z benzínu a zvykne si na naftu už se nechce k benzínu vracet.A dnešní motory na naftu jsou už takové že nepoznáš v čem jedeš.myslím to tak, že v kabině maš ticho.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod AllInOne » 11.11.2007 14:28

Tak to jste mě pánové moc nepotěšili... ten měl benzín, ale koupil naftu a spokojenost..ten měl naftu a teď má benzín a super :lol:

Nevím ,jak moc mohu kalkulovat..najedu tak 30tis / rok, rozdíl ve spotřebe je tak 1,5 litru/100km. Já jsem sem tam jel s OII (77kw tuším)...ta nafta není špatná, ale nějak mě to prostě nijak neuchvátilo.

Někdo tu psal, že nafta jede dobře, ale s tím benzínem si lépe jakoby zajezdí....budu muset doopravdy projet oboje.

díky
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 14:37

Nevím jak si kdo s benzínem zajezdí.Syn má benzín a když stím jedu tak jen že jedu.Do nedávna jsem měl Fabii 1,9TDI a zajel jsem si sní dobře,Záleží taky na tom kdo si jak představuje sportovní jízdu.Osobně nemusím to aby mi hrabala kola attd.A na pružnost při jízdě a předjíždění mi jede nafták super.Taky proto jsem si objednal 1,6CRDI.Ale vážně těžko se radí,každý si zvykl na to svoje a bude si to hájit,chce to svézt se stím nebo stím ale ne jen dva tři kilometry ,ale někde kde jsou kopce ,apod. a pak se rozhodni.Ale pokud bych za rok najel cca 10tis.km možná bych vzal benzín.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod AllInOne » 11.11.2007 14:49

Nemyslel jsem to tak, že chcu něco, co o malinko víc potáhne. Nejsem typ člověka, co tomu pořád dupe za krk. Jízdu si užiju,ale hlavním cílem je dobře dojet. Budu muset zkusit oba agregáty a uvidím, co a jak :razz: díky
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 21:23

Je to tak jak je výše popsáno každému vyhovuje něco jiného a já šel do crdi taky z toho důvodu že ti kováříčci tak pěkně mlátí do kovadliny. ;-) :no: ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí