vibrovanie volantu po prezuti na zimne gumy

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: vibrovanie volantu po prezuti na zimne gumy

Příspěvekod kori » 23.12.2014 13:54

alex.333 píše:Každopádně doporučuji (a mnoha léty praxe mám osvědčeno) závity a dosedací plochy jak matek tak střed plechových ráfků MAZAT.
Pro demontáž mám vždy u kola nachystanou krabičku, do ktéré matky házím, aby se na zbytky maziva nenalepila špína.
Pokud bylo vše naprosto suché, mohlo se stát, že už se matky zdály dotažené, ale byl to jen moc velký třecí odpor.
A plecháč nebyl nasazený až nadoraz.
U předchozích aut jsem se s tím totiž nesetkal, ale Ceed má střed plecháče trošku menšího průměru, než je průměr dosedací plochy na náboji.
Kolo tak musím nejen mírně narazit, ale teprve dotažením matek se plecháč dostane až nadoraz. A pokud tento "spoj" nenamažu před nasazením, tak musím po zimě přirezlý disk z náboje doslova odmlátit - nohou více silnými údery, div auto nespadne z heveru. Jinak kolo prostě sundat nejde.
Takže mazat, mazat a mazat - akorát pozor na kotouče a desky!

len môžem súhlasiť, ale ako som to tu už písal, aj drôtená kefa a riadne vyčistiť, pokiaľ tam je hrdza, lebo v spojení s hlinou, blatom, vodou, to robí betón ktorý keď ztvrdne, pri brzdení, keď sa tam vytvárajú vyššie teploty. Tam je väčšinou pes zakopaný :)
Kia cee´d sw 1,6 crdi ex 2009 biela
kori Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
178000 km @ 5.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Předchozí

Zpět na ceed