od cosmicboy » 21.03.2023 07:15
Zatím mám zkušenost jen se zapojením ve Škodě (osobně jsem provedl), nicméně si myslím, že v Kia to bude stejné. Použil jsem pojistkový rozbočovač, viz odkazy výše. Tento jsem připojil na pojistku, která ovládá něco, co se spíná až po otočení klíčkem (zde je to metoda pokus umyl, které zařízení to bude). Pokud chceš kameru stále pod proudem (využít funkce, kdy začne nahrávat po zaregistrování otřesu), pak je nutno zvolit pojistku, která je pod proudem stále. Na rozbočovači jsou 2 pojistkové sloty - jeden je pro pojistku původního zařízení, druhý pro pojistku kamery. Kabel pro šroubek přidělat ke šroubu, který je v blízkosti pojistek. A pak jen pod tapecem a A sloupkem natáhnout kabel napájejí, který byl ke kameře dodán, ten je zakončen klasickým 12 V konektorem. Z mého pohledu minimální práce s takřka nulovým zásahem do vozu jako takového. Já osobně bych neměl strach z otevření pojistkové skříně (není k tomu něco v návodu?), spíš bych si ověřil, jak správně bez poškození sundat a vrátit onen A sloupek.
Kia Rio YB, 2022, 1.2 DPI