Ahojte kiaci

Možno otravujem s uplnou debilinou ale opýtam sa.
Dnes sme sa tak s kamošom bavili práve o kii,pozerali hodnotili a tak otvorili sme kapotu a rozmýšlali sme nad plastami pod motorom alebo ako to nazvat presnejsie nakolko sa moc nevyznám poviem to laicky

Ked clovek otvorí kapotu pozrie sa na motor a pod neho vidi tam dieru ako svet po bokoch vidi tam asfalt.Nemal by tam byt nejaký plast alebo poprípade by sa dal nejaky dokupit ?myslím zospodu aby mi od asfaltu nefrkala voda a atd..aby to bolo krité?.Je zima mám celý motor špinavý boky mam od soli minule som menil ziarovky tá sol je naozaj vsade a kadejaky bordel kadetade po motore od spodu co mi to fŕka dnu az na kapotu zo spodnej strany.Mám kiu ceed po Facelifte.Ked som sa dnes lepsie pozrel videl som tam nejaký zavit ako by sa tam dalo nieco dorobit napriklad ten plast aby mi tade nefrkalo na motor a na veci ohladom neho klinák atd atd.Fakt ked som menil ziarovky zostal som zarazeny ze mam kadetade sol po aute v motorovom priestore.Dúfam ze ma chapete chalani ja to neviem vysvetlit lepsie nakolko som laik

. Mozno to korejci robia naschval aby polku veci v motore rozozrala sol a kadejake blato aby sa chodilo do servisu ktovie...neviem ako je to na starých ceedkach pred FL ale na tejto mojej 1.4 90 konovej je to takto.Za každy prispevok ďakujem chalani

Kia Cee'd r.v.2010 FL 1.4 benzín RED | 2DIN LG GPS NAVI | Tomason TN1 , 8,5J , 225-40-R18 | Matador MP 47 Hectorra 3 225/40 R18 92Y | Kia Sorento r.v. 2005 2.5 diesel BLACK EX