Obyté podbehy a zadné dvere od kamenčekov

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Obyté podbehy a zadné dvere od kamenčekov

Příspěvekod jose939 » 06.02.2011 17:04

Zdravím Kiáci.......
chcem sa informovať, či aj vy máte problém s obytými podbehmi a zadnými dverami.....ja mám auto nové cca 4 mesiace a vyzerá to hrozne. je to aj nafotené u predajcu a ide to na reklamačku ale bojím sa čo bude opäť v zime............................................... :SK:
jose939 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
29000 km @ 6.6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Obyté podbehy a zadné dvere od kamenčekov

Příspěvekod safi » 06.02.2011 17:53

Ahoj Jose939.
pomerne obsiahla diskusia je u Soula , kde sa rieši podobný problém , ale to sa týka červenej farby.
viewtopic.php?f=148&t=1797
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Příspěvekod ronny » 08.02.2011 23:20

Mám auto 10měsíců a mám stejný problém.Prahy a zadní dveře mám omlácené.Mám krémovou metalízu.Když tak napiš jak si dopad z reklamačkou.
ronny Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod akstra » 21.03.2011 12:44

Podľa mňa je normálne, že sa farba obije najmä v zime od posypu ciest drobným štrkom. Toto asi nie je v našich silách zmeniť, možno by bolo lepšie špekulovať, ako lak ochrániť. Neverím, že by ktorákoľvek automobilka dala záruku na obitie kamienkami. Ak bývate v podhorských oblastiach (Beskydy...) tak sa tomu bez špeciálnej ochrany nevyhnete. :SK:
akstra Muž
Uživatel fóra

10. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2011)
23300 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 27.03.2011 10:49

Ja som to vyriesil takto ...
gallery/album.php?album_id=315

Predlzil som si podbehy dole a tym padom aj uhol dopadu je nizsi ako pri origos zasterok... vyskusal som to na zablatenej ceste s dopadom blata-spinavej vody na zadne dvere ...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod akstra » 27.03.2011 15:30

Kde sa dá zohnať - kúpiť taká guma? Ďakujem za odpoveď.
akstra Muž
Uživatel fóra

10. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2011)
23300 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 27.03.2011 22:24

Zo začiatku som dal klasický pozinkovaný plech natretý čiernym penetraxom-niečo ako smola a potom som striekol čiernu acetónovú farbu...urobil som to tak že som zobral papier A4 a obkreslil prednú zástierku a predĺžil spodnú časť o cca 2,5 cm .Výsledok je v mojej galérii :idea: ...skúšal som aj gumu kúpenú riadne v obchode s tuning súčiastkami ,boli to také široké zásterky nemeckej značky... no nespomeniem si na ňu ,ale nájdeš ju na nete..., ale zistil som po čase cca 5-6 mesiacov že ta guma alebo zmes gumy a plastu sa deformuje do vlnitého tvaru keď sú horúčavy a keď boli mrazy +-20 stupňov tak to tvrdlo a praskalo .... :| tak som sa nakoniec rozhodol vrátiť opäť k plechu a mám ho do teraz prežije horúčavy aj mrazy....

Zo začiatku som bol ( divný pre okolie čo majú tiež :kia: CEED-a - ôsmy susedia...) ,ale potom chodili za mnou a sa pýtali ako to je možné že majú tiež origoš zásterky :kia: a majú zablatené auto- a ja ho nemám.... :D proste v tom plechu.... :yes:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mat177 » 03.04.2011 18:40

Já jsem nainstaloval tyto: http://www.auto-samolepky.cz/product_in ... ts_id/2650. Musel jsem je přistřihnout, ale námahy nelituji. Jsem maximálně spokojen. Bok auta se nešpiní a kamínky tolik nebubnují podběhy. Zatím jsem dal jenom přední, hnedjak se víc oteplí sundám zadní kola a šupnu je dozadu. :thu:

Opravuji - "nebubnují podběhy" to je nesmysl, správně má být prahy :-)
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Zpět na ceed