Tak a včera som dosiahol 130 000 km. Za rok a 9 mesiacov. Ten test na 150 000km mi je akurát aktuálny. Možem ho potvrdiť z vlastnej skúsenosti. Okrem drobností nič vážnejšie. Všetko riešené vrámci záruky. Až na brzdy, kde mi v servise tvrdili že mám zvlnené kotúče. Brzdili nerovnomerne (trhano). Na ne sa záruka po 40 000km nevzťahuje

Pri mojom spôsobe jazdy na spotrebu, nehrozí ich prehriatie a zvlnenie. Ešteže som na nich nedal a nevysolil cca 300EUR. Akosi sa zázračne "vyrovnali", stačilo vymeniť doštičky, ako som predpokladal. Kotúče mám stále pôvodné. Minulý rok v auguste som musel dať doplniť klímu, netesnosť nenašli žiadnu. Teraz ju budem musieť dať asi znova doplniť a žiadať dôslednejšiu kontrolu, lebo znova prestáva chladiť a po zapnutí výrazne zasičí. Čo predtým nerobilo. Inak mi menili 2x stabilizačné tičky a motorček v pravom zrkadle. Dnes som prezul nové letné Falken 205/55 R16, pôvodné Micheliny už doslúžili. Tak isto ako v teste, zadné vzpery v zime zatuhnú a zadné dvere sa neotvoria úplne. Po otepleni zase ok.
Jediné čo ma po celý čas štve je tempomat. Niekedy prestane fungovať. Dá sa zapnúť, no rýchlosť sa už nastaviť (zaaretovať) nedá. V servise s tým nevedia nič urobiť !!!

Pretože keď tam prídem, funguje vždy dobre.

Takže im to nemám ako dokázať.
V celku som spokojný a aj ďalšie auto asi bude KIA. Jedine ak by nový Fokus.
Predajňa (predajca) super.
Servis (príjímací technik) super.
Mechanici v servise

. Snažili sa na mne čo najviac zarobiť a presvedčiť ma o závadách mimo záruky.... A to, čo je v záruke, je v poriadku, je to normálne, veď to tak má vlastne byť............ Keď mi v lete skončí záruka a absolvujem STK a emisnú tam už nepôjdem

P.S. Nikoho nepresviedčajte že

je kvalitná značka na špičkovej úrovni. Plne porovnatelná s DAS Auto a inými dnes predávanými autami. Robím pre VW, aj tak som dal prednosť CEEDu kôli výbornému pomeru cena/kvalita a hlavne velká pridaná hodnota vo výbave. Tý čo na to majú

(nemyslím prachy) to vedia, a ostatný ..... Každé auto má svoje plus a mínus. Veď Dáciu by si pred pár rokmi takmer nikto nekúpil. A dnes? Nestíhajú vyrábať. Každý si to svoje nájde.
Takže všetkým veľa bezpečných a bezproblémových kilometrov.

(to až po jazde).