Zdravím, nedávno se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru ( v návodu píšou emisní systém), ptal jsem se a bylo mi řečeno že to může být nekvalitním benzínem, ať natankuju nějakej shell V-power a protáhnu to - nic . Máte někdo podobnou zkušenost ? díky
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Kamošovi menili lambda sondu vraj bola poškodená.... ale či z výroby alebo nejaký hlodavec sa zahral na MAC GYVERA to už neviem... možno toto bude problém....
Oranžová kontrolka motoru nesignalizuje konkrétní závadu, nýbrž oznamuje že je nutné provést diagnostiku motoru a zjisti o jaký druh závady se jedná...
Tiež mi svietila oranžová kontrolka. Diagnostika hlasila chybu " chudá zmes za katalyzátorom ". Závada bola spôsobená natankovaním nekvalitného benzínu. Kontrolka prestala svietit sama po vyjazdení dvoch nádrží keď som zmenil čerpaciu stanicu.