Zdravim,
asi pred 2 tyzdnami som bol na prvej servisnej kontrole po 20 000 km. Siel som do Kie na zlate piesky. Bol som milo prekvapeny rychlostou, cca 2 hodiny a i cenou cca 150 eur. No prekvapenie prislo ked som dnes otvoril motor, kvoli doplneniu vody do ostrekovacov. Na bloku motora a aj nizsie zachytene na nejakej kovovej konstrukcii bola nejaka spina. Zjavne roztavena teplom z motora. Dost ma to prekvapilo a znechutilo, ze si po sebe v servise nevedia urobit poriadok...Myslel som si ze asi nejake zbytky stareho oleja, ktory sa nejak zrazil. No ked som to cistil tak na moje este vacsie prekvapenie som tam zbadal kostky z ovocia!! Ceresne alebo visne. A pytam sa:
1. je normalne aby pri servisovani motora technik jedol ceresne?
2. Ked je to normalne. Tak je normalne aby ich zabudol polozene na motore?
3. Ak sa toto normalne deje tak co si mam mysliet o kvalite vykonanej prace pri samotnom servise auta?????
toto je non sense. Kam mam dat auto do servisu aby som mal istotu ze mi to dobre a kvalitne urobia?
Navyse pri pozorovani motora som zbadal dve prazdne diery so zavitmi. Preto ma hned napadlo ci tam nemaju byt nejake sroby, ktore mi zabudli dat naspat pri servisovani (inak, naco by ich vobec mali odmontovat???). Prikladam fotku motora. Pozrite sa pls niekto kto mate 1.6 CVVT ci nad tym napisom KIA kde su dve diery (s modrou znackou), ci tam mate sroby alebo len diery.
fotka motora
dakujem