servisna kontrola - je to normalne?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

servisna kontrola - je to normalne?

Příspěvekod alzheimer » 24.08.2011 14:24

Zdravim,

asi pred 2 tyzdnami som bol na prvej servisnej kontrole po 20 000 km. Siel som do Kie na zlate piesky. Bol som milo prekvapeny rychlostou, cca 2 hodiny a i cenou cca 150 eur. No prekvapenie prislo ked som dnes otvoril motor, kvoli doplneniu vody do ostrekovacov. Na bloku motora a aj nizsie zachytene na nejakej kovovej konstrukcii bola nejaka spina. Zjavne roztavena teplom z motora. Dost ma to prekvapilo a znechutilo, ze si po sebe v servise nevedia urobit poriadok...Myslel som si ze asi nejake zbytky stareho oleja, ktory sa nejak zrazil. No ked som to cistil tak na moje este vacsie prekvapenie som tam zbadal kostky z ovocia!! Ceresne alebo visne. A pytam sa:
1. je normalne aby pri servisovani motora technik jedol ceresne?
2. Ked je to normalne. Tak je normalne aby ich zabudol polozene na motore?
3. Ak sa toto normalne deje tak co si mam mysliet o kvalite vykonanej prace pri samotnom servise auta?????

toto je non sense. Kam mam dat auto do servisu aby som mal istotu ze mi to dobre a kvalitne urobia?

Navyse pri pozorovani motora som zbadal dve prazdne diery so zavitmi. Preto ma hned napadlo ci tam nemaju byt nejake sroby, ktore mi zabudli dat naspat pri servisovani (inak, naco by ich vobec mali odmontovat???). Prikladam fotku motora. Pozrite sa pls niekto kto mate 1.6 CVVT ci nad tym napisom KIA kde su dve diery (s modrou znackou), ci tam mate sroby alebo len diery.
fotka motora

dakujem
KIA Ceed 1.6 CVVT LX sirius silver
kupene 10/2010
alzheimer Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: servisna kontrola - je to normalne?

Příspěvekod Misssssko » 24.08.2011 14:35

Ta....
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod zulyk » 24.08.2011 16:03

nemam sice cednik, ale podla mna ti tam nic nechyba. k tym tvojim otazkam, najdi si servis, kde mozes byt pri oprave/kontrole vozidla, alebo ked nechces menit servis, dozaduj sa toho, aby si mohol byt pri vozidle, jedine takto si mozes odkontrolovat, ako prebieha servis/kontrola vozidla ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Mexican » 24.08.2011 16:16

pekne spinavy motor po 20 000km :-/
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pawlow » 25.08.2011 11:44

Taky ti auto muze po vecerech servisovat kuna nebo potkan. Neni problem najit v motoru rohlik..-)
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod matysekul » 25.08.2011 13:00

Asi tak.Už vidím technika v servisu jak si s chutí dává třešně z tvého špinavého motoru :lol: Spíš tam něco leze.Mně zřejmě kočky,pořád se tu nějaké potulují a zablácené ťápoty by odpovídaly.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod stevo.d » 02.09.2011 12:36

Ahoj, aj ja mam 1,6 benzin a ani ja tam nemam ziadne sroby , ale iba diery so zavitom. Rovnaku skusenost so suchym rohlikom mam aj ja, pretoze ked som bol na prvej garancke , tak mi to priniesol technik ukazat a pozeral som sa nan velmi zmatene. Po otazke preco mi priniesol povedal, ze to tam nasiel a ze sa to stava hlavne v obdobi ked zaparkujes vecer a je chladnejsia noc. Zvieratka idu za teplom, takze teraz uz pravidelnejsie otvaram kapotu a kukam ci si z mojho auta niekto nerobi spajzu.
stevo.d Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
215000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod kisil » 09.10.2011 19:30

kôstky sú ešte celkom OK.ja som tam raz ráno našiel komplet kostru z "údenáča".asi po mačke :eat:
kisil Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rcredbull » 11.01.2012 10:06

Offtopic :
ráno našiel komplet kostru z "údenáča".asi po mačke

si zabil :twisted:

ináč ja som sa tiž čudoval ale mačky sú svine :!: tiež sa mi chodia ohrievat na motor ,ALE tu na fore najdeš fain ludí čo robia(vyrežú) taky spodný šus plech z nerezu a potom tie svie tam už moc nechodia :drink:
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Jardo » 01.05.2012 18:29

Tiez som bol v servise na zlatych pieskoch a ja som spokojny s pristupom. Reklamoval som chybu laku na kapote(kaz od vyroby cca 3mm). Bez reptania prevzali vozidlo do 4 dni som mal s5, tiez som mal problem s vibraciami pri 130km/hod. Urobili vyvazenie, chybalo 60gramov, problem ale bol, ze mi pred vyvazovanim nepovedali, ze to nie je v ramci zaruky a chceli odomna 16,70Ecok, na co som samorejme nepristupil, nakolko mam najazdene 2500km a teda kolesa boli zle vyvazene uz z tovarne a za druhe ma neupozornili na platbu. Tak to bolo nakoniec vsetko free :tongue:
Jardo Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
2229 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod kato2424 » 21.09.2012 11:29

moze mi niekto prosi seriozne rozpisat 2. servisnu prehliadku u KIA ceed 2012 , diesel, 66 kW najazdenych 60 000 km?
prosim aj ceny danych prvkov a teda vsetkeho lebo ked mi povedali v servise ze ma to vyjde 290 evri tak ma skoro drblo! dakujem!

edit:
trosicka sa poopravim, moze mi niekto prosim seriozne rozpisat 2. servisnu prehliadku u KIA ceed 2010 , diesel, 66 kW najazdenych 60 000 km?
prosim aj ceny danych prvkov a teda vsetkeho co tam ide lebo ked mi povedali v autorizovanom servise ze ma to vyjde 290 evri tak ma skoro drblo! dakujem!

edit blackdeath.p: příspěvky jsem ti sloučil příště prosím použij funkci editovat ;)
kato2424 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ladlen » 22.09.2012 18:34

Normálna prehliadka u diesela vyjde na 220- 230 euro, ale každé 2 roky sa vymieňa aj brzdová kvapalina a chladiaca kvapalina. Preto tých 290, ja platievam pri "veľkej prehliadke" pravidelne niečo vyše 300 euro. A v žiadnom KIa servise Ti to za menej neurobia.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kato2424 » 27.09.2012 21:30

No tak mi povedz uz ako je mozne ze
olej 121 e
palivovy filter 58 e
pelovy filter 42 e

uz jaka chobotina!!!!!! toto nie je normalne nech to zoberies z akejkolvek strany!!!!
kato2424 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spacirx » 05.11.2012 22:34

pawlow píše:Taky ti auto muze po vecerech servisovat kuna nebo potkan. Neni problem najit v motoru rohlik..-)

Nebo taky mrtvou kočku s rohlíkem, jak sem měl já. Taky bych to spiš tipoval na zvíře ale v tom servise o tom měli dát vědět, když už to nevyčistili.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Zpět na ceed