Cee´d po kúpe

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Cee´d po kúpe

Příspěvekod robek » 22.03.2013 22:52

Zdravičko. Kupil som Ceeda 2012 po facelifte a mam ako inak otazocky :) (temy som samozrejme prezuchroval ;) )
Takze ako prve sa chcem opytat ci ste po kupe nemali problem so zvukmi od spojky, pri nevytlacenej spojke si rada prerusovane zachrci, ako keby chytene lozisko, zatial mam len 150km takze som sa dohodol so servisom, ze este pojazdim, len ci s tym nemate skusenost. Auto pred kupou stalo skoro rok na sklade.
S touto suvislostou sa chcem opytat ci je naozaj pravda, ze pri kazdom ostreknuti skla taha cerpadlo kvapalinu z nadrzky a hadicky su prazdne (kym mi strekne na sklo stierace sa uz vracaju z hornej uvrate). U inych aut som sa s tym nestretol, iba ak bola netesnost za cerpadlom a kvapalina z hadiciek usla.
A videl som viac tem pre prerabku na LED denne svietenie, ale mne by stacilo vediet ako funguju standardne svetla (Asi som nemal hrat hrdinu pri preberani auta :D ) v polohe off teda "O" sa mi rozsvietia svetla a displeje na plnu intenzitu bez moznosti regulovat, to je akoze denne svietenie? A teda svietenia v polohe "O" odstranim tou DRL poistkou? Potom su to parkovacky-obrysovky, tie su bez debaty a stretávacie svetlá, tu ma len zaujíma ci mozem nechat svetla v tejto polohe a vypnut motor a odist od auta bez toho aby sa mi vybila baterka? Respektíve kedy mi hrozí, ze si "odpálim" baterku svetlami? V manuály je to popisane hrozne.
Videl som viacej hrozivých tém na hrdzu, zatial budem dufat, ze budem vynimka potvrdzujúca pravidlo :cry:
Pani, dámy dakujem za vsetky rady vopred a dufam, ze ma nevypiskate za zalozenie temy. Vítam v rodine :kia:
robek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
160 km @ 7.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Cee´d po kúpe

Příspěvekod kendo1 » 23.03.2013 20:56

takze aspon s k tym svetlam...
ak nechas v prvej polohe spinac tak mas to denne svietenie (intenzita podsvietenia budikov a radia je maximalna, ostatne podsvietenie tlacitok na palubovke je vypnute,svietia ti iba predne svetlomety, zadne su vypnute) ak vypnes motor a mas svetla v tejto polohe hned sa vypnu nedojde k vybitiu baterie
druha poloha su parkovacky tu niet co dodat
tretia poloha su svetla komplet zapnute (predne + zadne, palubovka svieti na jas nastaveny vodicom a taktiez svietia i tlacitka radia atd.).pri vypnuti motora ti ostanu svietit parkovacky ale len dovtedy pokial neotvoris dvere, vtedy sa ihned vypnu
tym padom nemam dojem aby v niektorom pripade malo dojst k vybitiu baterie svetlometmi, skor sa ti to moze stat ak zabudnes vypnut svetla v interieri :D
cee´d 1,4 EX+ white cassa LPG
kendo1 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
10101 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod robek » 23.03.2013 21:58

vdaka za info,
pozeram, ze mas vpodstate to iste auto, mozes mi este povedat ci aj tebe musi vzdy natiahnut cerpadlo kvapalinu do hadiciek nanovo pri ostrekovani? (stierace zacnu stierat skor ako prejde kvapalina cez trysky) od stlacenia packy to trva take 2 sek. kym z nich nieco vypluje.
robek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
160 km @ 7.7 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 25.03.2013 17:33

Zdar.

Můj poznatek: ceed po FL 1.4 je horší než před - hlučnější (duní kolem 3tis a řve nad 4tis), uskákanější, má vyšší spotřebu
Porovnávat můžu, neb máme oba doma...

Hučení spojky - standardně při přeřazování z 5 na 4, občas při couvání + povrzávání pedálu + vibrace do pedálu - v servisu mi na 2.G řekli, že to bylo "špinavé"... po očistě stačilo 80km a hučím znova. Asi čekají na to, až se to vysype.
Ostřikování ano - začnou stírat na sucho.
Denni sviceni - ano "O" je denní a podsvícení je na plno. Nepoužívám to, stejně se světla sama vypínají při otevření dveří, tak proč přepínat na denní.
Já jsem zatím bez koroze.

Pouze tem, kde se mi podařilo poškodit lak, tam se ocel už obarvila do hněda. Musím to co nejdříve vyřešit.

Jinak jsem celkem spokojen. Ale Ceed II by byla 100% lepší volba... spíš jiná galaxie.
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod robek » 25.03.2013 20:34

Tak ja som sa celkom potesil, ze po preskrolovani som tu nevidel vela az takych poruch, ze by auto ostalo stat, to je podstatne. Kazde faro ma svoje muchy.
za tie peniaze to nie je zle auto, dufam :D vsak co ine mi uz teraz ostava :)
robek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
160 km @ 7.7 l/100km

Zpět na ceed