Reklamacia brzdovych kotucov

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Reklamacia brzdovych kotucov

Příspěvekod ferino » 19.07.2012 11:47

Na O1 mam najazdenych 160000km a predne kotuce z dovodu zvlnenia mi menili uz 2x a 1x "legalizovali". A to vsetko v autorizaku. Autom sa jazdi v beznej prevadzke, medzimesto a dialnice.
Na Cee'de pri najazdenych 50000km sa tento problem neprejavil este ani raz.
Aj ked je pravda ze O1 nema predne kotuce chladene, teda celkovo ma problem s ich chladenim a je to znama vlasnost tohoto modelu casto popisana aj v clankoch.

Takze z mojich skusenosti. Zvlnit kotuc nie je problem. Vela zavisi na konstrukcnom rieseni a materialoch. Ale pravda, ze nieco k tomu prida aj styl jazdy.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod only_one » 25.07.2012 07:30

mohl bys mi prosím říci co máš za model O1, že nemá přední kotouče chlazené??
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ferino » 30.07.2012 08:20

@ only_one

Vdaka za pripomienku. Tiez som to mohol rozpisat poriadne. Takze
1) To ze nema chladene predne brzdy je vyjadrenie servisu. :) Ten celu pravdu neprizna, hlavne ak sa jedna o konstrukcny problem.
2) Popis z odbornych clankov hovori ze je to konstrukcny problem prednej napravy t.j. so silentblokov ramien, capov riadenia, prednych lozisk. T.j. velky predny previs, tazky TDi motor a makke silentbloky ramien sposobuju casom kmitanie napravnice vo svojom ulozeni. To zase sposobi problem s loziskami kolies a ich nabojmi. A to sposobuje problem s kotucmi a dostickami.

Aporopo ked som to po sebe cital, tak kotuce sa egalizuju a nie legalizuju.

Cely ten prispevok bol na ...

:oops:

Aby nedoslo k omylu. Popisujem O1.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod kato2424 » 21.09.2012 11:12

zatial som len dostal take chabe odpovede a v skratke ze na mna kaslu a ze ked by to bola vyrobna chyba uz by sa to prejavilo aj ostatnym a ze reklamaciu neuznavaju, proste sa citim byt v tomto ukrivdeny lebo nie som z tych co by auto nejak nesetrili a opak je pravdou , ak je este niekto alebo pozante niekoho kto ma podobne problemy s KIA ceed 2010 nech mi sem napise. kludne mozem dodat aj spravy ako so mnou komunikovali v servise TN.
kato2424 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vasatkoj » 12.11.2012 11:08

Já měl stejný problém, také Ceed 2010, stačilo jedno prudší brzdění ze 130 na 80 a pěkně to začalo vybrovat. Reklamoval jsem to a reklamaci bez problému uznali (Carecar Praha), auto mělo najeto 8000 a necelý rok stáří. Sami mi řekli, že se tam do výroby občas dostanou šmejdy.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 01.12.2012 21:01

Nějak si nemůžu pomoct, ale pokud je zvlněný jen jeden kotouč (jedna strana), tak jde o nějaký problém. Buď je špatný třmen (nevrací desky), což by se mělo poznat podle nerovnoměrně opotřebených desek (jedna bude sjetá výrazně víc než druhá), nebo si vjel s rozpálenýma brzdama jedním kolem do kaluže.
No a poslední možností asi je, že daný kotouč je z vadného materiálu - opět by měl být jiný než kotouč na druhé straně.
Pokud tě servisy posílají do-"pryč", tak nezbude nic jiného než odborný posudek, pokud tedy na to máš čas, nervy a peníze. Pokud ne zbývá jen rezignace a koupě nových kotoučů.
Za sebe doporučuji Starline. Po té co jste se dosmáli vám řeknu proč. Měl jsem původně TRW, které se mi zvlnily. Kamarádovi se na dvou různých autech zase zvlnily Feroda. Oba jezdíme slušně a k brzdám se umíme chovat, přestože víme, že brzdy by měly zvládnout mnohem víc než jak je zatěžujeme.
Chtěl jsem TRW nechat stočit, protože ještě nebyly ani v polovině opotřebení, ale cena nových kotoučů je tak nízká, že by se to nevyplatilo. Poptal jsem se několika servisáků na zkušenosti se Starlájnama (kolik lidí se už na nich zabilo :D ) a všichni řekli, že zkušenosti jsou dobré. Tak jsem se rozhodl do toho jít.
Na svůj citroen jsem koupil komplet přední i zadní brzdy Starline a po cca 10 tkm zkuenosti můžu říct jediné - SUPER. A za ty peníze nepřekonatelná nabídka. Brzdí lépe (příjemněji) než TRW, nepískají, nevadnou (při normální jízdě - na okruhu jsem je nejel :D ) a hlavně se nevlní.
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod krejcikroman » 18.04.2013 15:18

Mám Ceed rv.2007, 95tis km, kotouče jsem měnil nedávno na všech 4 kolech. Na podzim auto stálo cca 3 měsíce bez provozu a to byla konečná pro kotouče. No, originál KIA servis, destičky a kotouče, 14 tis.(( K brzdám se chovám dost ohleduplně, ale stejně si myslím, že kotouče na německých autech vydrží více.
krejcikroman Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 19.04.2013 14:55

Já mám rok 2007 a cca 97 tisíc. Loni byl měněný zadek (z STK jsem dostal varování, že jedno kolo brzdí o 30% méně - samozřejmě zafungoval Murphy a bylo to cca 2 měsíce po záruce...). Pak se mi podělal brzdový válec na předním pravém kole a odrovnal kotouč. Po přebrusení bude ok snad do příští servisky. jj je to drahá sranda :-(
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod runis » 15.05.2013 13:24

Pánové tak jsem si teď měnil zadní kotouče na 13 let starém Civicu. Najeto něco málo přes 150.000km. Zadek ještě měněný nebyl. No a tak mě napadlo kouknout na zadky na Venze. Mám na ní najeto 50.000km. To by mě fakt zajímalo z jaké plastelíny to valcují!!! Ty kotouče vypadají hůře než ta na tom Civicu!!! :-( Takové rýhy jsem na žádném autě vživote něměl. Možná ani neviděl. Fakt kvalita týdle auta. :thd:
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Tony » 15.05.2013 14:58

originál díly mi už do auta nepáchnou... :thd:
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod MartinP » 15.05.2013 20:14

Najeto 100 000 Km :kia: ceed 1,6 CRDi a kotouče vpohodě. :D
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod dong » 15.05.2013 20:54

Me ve Focusu vydrzely kotouce 80tis a desticky 40tis., takze nejenom Kia :-)
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod Tony » 16.05.2013 08:18

No ale víte co je největší prdel? Že ten zaseknutý brzdový váleček šel na záruku, ale ten zničený kotouč (evidentně od něho) už ne... :thd: takže válec za 800 Kč mi proplatili, ale brzdy za cca 5 tisíc už ne. Záruka jak cyp...
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Předchozí

Zpět na ceed