Koupit či nekoupit?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Koupit či nekoupit?

Příspěvekod rehmen » 19.05.2010 20:37

Zdravím,

uvažuji o koupi C'eeda, ale jak si procházím toto fórum tak si nejsem jistý - zaráží mě hlavně hodně probíraná koroze. Vím, že 300k za auto není nijak velká částka, ale přeci jen vrazit je do auta, které mi za 1 - 2 roky začne reznout to kupodivu nechci. Chtěl bych se proto zeptat jestli někdo nemá odhad jak velké procento c'eedů je tím postiženo - tj. jestli je to skutečně problém nebo jsem se o tom jen víc dočetl v porovnání s konkurencí (ještě uvažuji nad i30, focusem a fabii). Nebo byl tento problém vyřešen po FL?

Další dotaz bych směřoval na záruku - je skutečně tak dobrá nebo se jen člověk o všem dozví, že je to "běžné opotřebení" na které se záruka nevztahuje?

A vlastně i poslední dotaz - můžete mi doporučit c'eeda nebo se mám spíš zaměřit na konkurenci :)

Dík za rady
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Koupit či nekoupit?

Příspěvekod PetrLa » 19.05.2010 20:56

Otázka je jak ne/zaujatě ti tu někdo odpoví. Jak zní staré přísloví....každá liška si chválí svůj ocas, že jo :)
Takže čistě za mě. Já bych si Ceeda koupil klidně znovu. Má svoje mouchy, ale to každé auto. U mě hraje roli záruka.
Buďto si ta automobilka věří a nebo nevěří.
A jedno u konkurence nechápu...mám si zaplatit záruku navíc....a to mi jako dají auto z "neodrbané" edice, nebo si platím náhradní díly,
které mi za tu dobu vymění? Tu mám záruku 7 let a tím pádem nějakou jistotu a nikdo po mě nechce žádné peníze navíc.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Čambrla » 19.05.2010 21:21

Já bych souhlasil s PetrLou. Já bych do ceeda šel znovu. Myslím, že koroze pátých dveří u SW je už vyřešená. 7 let záruka má taky své výhody. Sice si garančku každý rok musíš zaplatit, ale komunikace se servisy je až na výjimky snad O.K. a případné závady se řeší v poho. Aspoň já tu zkušenost mám. Auto je to pěkné, živé, prostorné, pohodlné. A z tvého hledáčku bych určitě vypustil fabii. Alespoň já určitě. Ceed je daleko prostornější. Má své drobné mouchy, ale ostatní značky mají taky své. :kia: - jasná volba. :thu:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 19.05.2010 21:38

Já než jsem si objednal ceed SW tak jsem uvažoval i o FL fabii combi a ta auta jsou naprosto nesrovnatelná, stačí si sednout dovnitř a na fabii hned zapomeneš. CO se týče srovnání ceeda SW s I30 CW, tak ceed má imho lepší a větší kufr a i interier se mi líbí více, navíc má delší záruku. Takže já na svůj ceed sice terpve čekám, ale klidně bych si ho objednal znovu. 8-)
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.05.2010 21:42

Čambrla píše:Já bych souhlasil s PetrLou. Já bych do ceeda šel znovu. Myslím, že koroze pátých dveří u SW je už vyřešená. 7 let záruka má taky své výhody. Sice si garančku každý rok musíš zaplatit, ale komunikace se servisy je až na výjimky snad O.K. a případné závady se řeší v poho. Aspoň já tu zkušenost mám. Auto je to pěkné, živé, prostorné, pohodlné. A z tvého hledáčku bych určitě vypustil fabii. Alespoň já určitě. Ceed je daleko prostornější. Má své drobné mouchy, ale ostatní značky mají taky své. :kia: - jasná volba. :thu:

Co jsem pochopil, tak nejde jen o páté dveře, ale i o další místa...
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.05.2010 21:45

PetrLa píše:Otázka je jak ne/zaujatě ti tu někdo odpoví. Jak zní staré přísloví....každá liška si chválí svůj ocas, že jo :)
Takže čistě za mě. Já bych si Ceeda koupil klidně znovu. Má svoje mouchy, ale to každé auto. U mě hraje roli záruka.
Buďto si ta automobilka věří a nebo nevěří.

Tak to je jasný, ale vždy se v tom dá najít aspoň něco :)

PetrLa píše:A jedno u konkurence nechápu...mám si zaplatit záruku navíc....a to mi jako dají auto z "neodrbané" edice, nebo si platím náhradní díly,
které mi za tu dobu vymění? Tu mám záruku 7 let a tím pádem nějakou jistotu a nikdo po mě nechce žádné peníze navíc.

Ber to tak, že u Kie si ten příplatek zaplatíš rovnou bez možnosti výběru.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Jenda1 » 19.05.2010 21:49

Z vlastní zkušenosti mohu říci s korozí nemám problém a to mi auto stojí venku,se servisem také žádné problémy a s autem jsem spokojený.Je jasné že každé auto má své plus i mínus a Ceed se mi jevil když jsem ho kupoval jako dobrý kompromis mezi kvalitou a cenou a myslím si že jsem neprohloupil.
Jenda1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1)
13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1)
21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Rio III (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.05.2010 21:50

sirius1983 píše:Já než jsem si objednal ceed SW tak jsem uvažoval i o FL fabii combi a ta auta jsou naprosto nesrovnatelná, stačí si sednout dovnitř a na fabii hned zapomeneš. CO se týče srovnání ceeda SW s I30 CW, tak ceed má imho lepší a větší kufr a i interier se mi líbí více, navíc má delší záruku. Takže já na svůj ceed sice terpve čekám, ale klidně bych si ho objednal znovu. 8-)

Já chci kupovat krátkýho...a co se zárku týče, tak plánovaný nájezd mám 30 tisíc ročně, takže jestli je záruka 5let/150 tisíc nebo 7let/150 tisíc je mi celkem jedno...

Jinak hlavně srovnávám s Focusem - teď je na něj akce, takže 1.6 trend plus (tj. s klimou) vyjde na 330 tisíc. V porovnání s tím je C'eed 1.4 za 280k s klimou, ale když se k tomu přičte výbava co má Focus navíc, tak to vyjde na rozdíl v ceně tak 20 - 30 tisíc. Záruka jde u 7 let / 150 tisíc jde Focusu dokoupit za 15 tisíc => cenový rozdíl 30 - 40 tisíc. No a otázka tedy je, jestli ten Focus za takový příplatek nestojí.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 19.05.2010 21:53

podla mna neexistuje dokonale auto ani dokonala automobilka a k tomu ten vyber je dnes naozaj siroky. Je tazke urcit tu spravnu automobilku a ten spravny voz a prakticky pri kazdom jednom vozidle mozes mat stastie na vyber bezporuchoveho kusu ktory ked splna tvoje poziadavky bude krasne sluzit...tak isto som dopadol aj ja...ALE vzdy je to ALE :) a to to ALE je co klovek k tomu dostane naviac oproti inym... :kia: stavila na 7rocnu zaruku, ktora sa naozaj da nazvat zarukou lebo realne riesia vzniknute problemy (aj ked niekedy im to troch trva a nieco riesia systemom pokusov a omylom), ktomu pribalili relativne nizku cenu automobilu aj ked dany rozdiel je v poslednej dobe nizsi ako pred rokmi a v neposlednej rade je tu takmer 0 kradez aut znaciek :kia: clovek musi brat realne co za auto do pol mega moze dostat...v prvom rade by to mala byt bespecnost - ma, konfort - ma, ekonomicky provoz -da sa, spolahlivy motor ktory ta nenecha trcat niekde na dialnici - ma, kvalitny servis- ma a stale sa to lepsi...niekomu ceed sadne, niekomu nie...mne sadlo tak ze by som nemenil a nekupoval nic ine!

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod tydyyt » 19.05.2010 21:55

titanus 100% souhlas , :kia: mi take sedla a prekvapila me vic nez sem cekal... za me :thu:
tydyyt Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2010)
5000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.05.2010 22:08

titanus: Jasně to je pravda, ale tak zná to asi 99,9 % kupujících, pro které je auto nezanedbatelná investice - porovnávání, váhání, porovnávání...a tak furt dokola...

Já potřebuji co nejspolehlivější auto (každodenní ježdění do práce), se kterým se bude jezdit hlavně pohodlně (nejsem žádný závodník). I když vzhledem k tomu, že budu přesedlávat z Felicie, která má najeto 230 tisíc a každé ráno mě vítá vůní benzínu a oleje, tak pro mě bude jakékolov nové auto skvělé :)
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 19.05.2010 22:20

jj ak bereme len auto ako kus pohybovacieho sa plechu tak je jedno co kupis ;) fabia, focus, ceed, 308, A8 atd...otazka je to dalsie...ale to som uz pisal ;) tak stastny vyber :thu:
p.s. moje myslienkove pochody pri kupe noveho auta: C3 -> C4/SX4/Ceed ...nakoniec to vyhral kratky Ceed...ked som si ho ale isel objednat uvideli sme SW a v ten den sme mali objednane nase BUBU :D je to tazke ale ked uz si vyberes najdes si nanom len to pozitivne a budes sa nato tesit ako na vianoce nech to akekolvek auto :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vegas » 19.05.2010 23:47

Já bych se z toho co jsi napsal rozhodoval mezi focusem a ceedem. A pokud hatchback, tak za mě focus.

Důvody:
- ceeda jsem si už vyzkoušel, skvělé auto za super peníz, doposud žádný problém (v rodině máme dva 2007 a 2009sw oba 1.6 crdi 85kw),auto bez poruchy, žádná koroze, prostě vše funguje.
- Focus má udajně lepší jízdní vlastnosti, lepší řízení, je pohodlnější (co jsem se dočetl , oproti octavce)
- focus je ověřená kvalita, ceed je na trhu teprve pár let

Se svým ceedem sw jsem maximálně spokojený (skvělé svezení, prostorné, živé, skvělé řazení...), a ani s jedným z těchto aut neuděláš chybu. Rozhodni se podle toho, ke kterému tě to víc táhne, které se ti víc líbí.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod pne » 20.05.2010 09:19

osobne som mal podobnu dilemu focus/astra/ceed.

Na focuse mi ale dost vadilo ze je to take "panenske" auto. Furt treba mat nohy pri sebe a tlaci ma prave koleno o plast.
Ale podvozok ma bezkonkurencny.

Nova astra je tiez volba v danej kategorii a hatchback ma celkom pekny kufor , ze nepotrebuje clovek kombi. Celkom rozumny kompromis.
Tu ma ale odradili skusenosti kolegov z opel servisom na slovensku.
Este postreh - okamzite ale treba vyhodit to dvojite posuvne dno na kolajnickach , lebo ten patent nemecki inzinieri nezvladli.

ani i30 nie je na zahodenie. 5rokov zaruka i asistencne sluzby s odtahovkou zadara.

ceed? Radsej kombik. Na slovensku je kratky ceed 1,4 v slabsich vybavach pomerne drahsi oproti i30 , aj ma ubrate vykonu len na 66kw.
SW je kompromis pre rodinu a 2010 facelift vyzera dobre.
Pozor , zadarmo su asistencne sluzby a odtahovka len 3 roky.
pne Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 20.05.2010 09:37

jasně focus je super auto ale designově se mi moc nelíbí. jestli ho chceě tak chvíli počkej a jdi do nové generace (už byla na autosalonu představena), protože cena bude stejná ale jak ty si koupíš ten strarý model tak pak už ho prodáš za pakatel (cena půjde do ...).
jinak je naprostá pravda že srovnávat fábii a ceeda je :? jsou to úpln jiné kategorie ať už prostorem, motorem, výbavou,... tohle srovnávají jen podplacené motoristické časopisy. to je jako srovnávat focus s fábii (mimochodem taký test sem jěště nikde neviděl, proč? ) nebo golfa s cliem :lol:

jinak ceed je velmi dobrý. tehdy mě stál půl mega (top výbava rok 2007) a byla to super cena oproti konkurenci. dnes za ty peníze pořídiš rok dva starou střední třídu (ovšem už bez záruky a tak je to dost o hubu). a k tomu "povinnému" chození na garančky, chcete snad říct že s octávkou po 2 letech na garančky nikdo nechodí???? to si jako kluci doma mění olej, kupují díly atd. jo? to sou teda kecy...

za mě: do kie bych aj šel ale už do něčeho většího a silnějšího. nová sportage nebo kdyby byla dobrá nabídka tak nové sorento. za ty prachy super auta! :thu:

EDIT: dobrý na velmi dobrý. za 3 si kluk nezaslouží na to ho mám až moc rád :D
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Další

Zpět na ceed