3CP0 píše:Brix píše:Zajímavý článek, že by se i novináři konečně přesvědčili o kvalitěa neopěvovali stále jen Škodovku
![]()
Začetl jsem se do zajímavé diskuze, kde chce někdo poradit, zda si má koupit starší Octavku či nového Cee´da a zde psal zkušební jezdec Škodovky, svou zkušenost, kterou posudťe sami.
Z toho príspevku sa viem fundovane vyjadriť jedine k tej elektrike - a tu musím bohužiaľ povedať, že Ceed sa na elektriku Octavie bohužiaľ nechytá. Octavia až na optické rozvody používa to isté, čo Audi, vrátane najnovších protokolov. Podľa materiálov, čo mám k dispozícii, má Ceed podstatne jednoduchšie riešenú elektriku.
P.S.
Prečo si v množstve príspevkov potrebujete dokazovať, aký dobrý krok ste spravili kúpením Kie? Sledujem množstvo automobilových fór, a musím povedať, že tu na Kia fóre je najväčšia averzia na konkurenciu a hlavne na Škodu. A to som si myslel, že Škoda komplexom trpí jedine veleznámy Wolff
Po pravdě je mi buřt, jaké má Ceed a Octavia rozvody toho a onoho. Zajímá mě jen toto:
- kolik to stojí
- co za to dostanu
- bezpečnost
- jaké budou provozní náklady
- a když se něco vy***e, tak kolik mě to bude stát
Nepočítaje záruku, která poslední zmiňované podstatně eliminuje. Dál mě zajímá pocit z jízdy a dalších pár ***, které jsou moje osobní dojmy a pojmy, ale to už nejsou všeobecné kritéria. Máme v práci služebních Octavií plnou pr**l a nepřipadne mi, že za ty prachy je to o tolik lepší auto jak Ceed, abych za něj utratil takový ranec peněz.
No a když si dám na papír plusy a mínusy obou aut dle seznamu výše...tak u mě vyhrál Ceed. A to je vše. Tak se na ty diskuze Škoda vs. KIA prosím vy****e, dyť je to jasné.