Testy a recenze

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Testy a recenze

Příspěvekod PetrLa » 23.03.2010 18:54

3CP0 píše:
Brix píše:Zajímavý článek, že by se i novináři konečně přesvědčili o kvalitě :kia: a neopěvovali stále jen Škodovku :?
Začetl jsem se do zajímavé diskuze, kde chce někdo poradit, zda si má koupit starší Octavku či nového Cee´da a zde psal zkušební jezdec Škodovky, svou zkušenost, kterou posudťe sami.
škoda a ceed2.jpg

Z toho príspevku sa viem fundovane vyjadriť jedine k tej elektrike - a tu musím bohužiaľ povedať, že Ceed sa na elektriku Octavie bohužiaľ nechytá. Octavia až na optické rozvody používa to isté, čo Audi, vrátane najnovších protokolov. Podľa materiálov, čo mám k dispozícii, má Ceed podstatne jednoduchšie riešenú elektriku.

P.S.
Prečo si v množstve príspevkov potrebujete dokazovať, aký dobrý krok ste spravili kúpením Kie? Sledujem množstvo automobilových fór, a musím povedať, že tu na Kia fóre je najväčšia averzia na konkurenciu a hlavne na Škodu. A to som si myslel, že Škoda komplexom trpí jedine veleznámy Wolff :thd:

Po pravdě je mi buřt, jaké má Ceed a Octavia rozvody toho a onoho. Zajímá mě jen toto:
- kolik to stojí
- co za to dostanu
- bezpečnost
- jaké budou provozní náklady
- a když se něco vy***e, tak kolik mě to bude stát

Nepočítaje záruku, která poslední zmiňované podstatně eliminuje. Dál mě zajímá pocit z jízdy a dalších pár ***, které jsou moje osobní dojmy a pojmy, ale to už nejsou všeobecné kritéria. Máme v práci služebních Octavií plnou pr**l a nepřipadne mi, že za ty prachy je to o tolik lepší auto jak Ceed, abych za něj utratil takový ranec peněz.

No a když si dám na papír plusy a mínusy obou aut dle seznamu výše...tak u mě vyhrál Ceed. A to je vše. Tak se na ty diskuze Škoda vs. KIA prosím vy****e, dyť je to jasné.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mirec243 » 23.03.2010 22:33

Uz samotna KIA na Slovensku navadza vo svojich reklamach: NEBUDETE ŠKODOVAŤ :) neviem ci je to zameran voci automobilke Skoda, ale mne to tak pripada. Dost tvrdy reklamny tah, ktory bohuzial nemoze Skoda nijak ovplyvnit. Tato reklama ma dost pobavila. :lol:
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 24.03.2010 14:19

mirec243 píše:Uz samotna KIA na Slovensku navadza vo svojich reklamach: NEBUDETE ŠKODOVAŤ :) neviem ci je to zameran voci automobilke Skoda, ale mne to tak pripada. Dost tvrdy reklamny tah, ktory bohuzial nemoze Skoda nijak ovplyvnit. Tato reklama ma dost pobavila. :lol:

Keď je reč o reklamných podpásovkách, tak Opel kedysi dávno uvádzal nový model Astry a reklama bola v takom zmysle že:
chlapík hral na ihrisku golf, okolo šla nová Astra a on samozrejme prestal hrať a pozeral sa po nej. No a slogan bol -
Nová Astra, lepšia než golf....... :tongue:
Vtedy sa všetci predajcovia v Das Auto išli po...ť.
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 24.03.2010 15:26

Já té objektivitě testů moc nevěřím.....Spíš koukám na prodeje a reakce lidí na forech..Ted za únor Ceed propad v prodejních číslech až za Golf a Megana... http://news.auto.cz/cesky-trh/golf-octa ... trida.html Pokud jsem dobře koukal .. A to začíná něco napovídat...Koukal jsem na I30 tam se stále montují ty 1,4 80kW benzíny.. http://www.hyundai.cz/nabizene-modely/i ... motor.html ..Myslím,že to v tom pojištění jen nebude ,že u Ceedu sundali ten motor na 66kW....Spíš tam bude koncernová strategie a protěžování I30..Aspon já to tak vidím.. :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod ferino » 24.03.2010 15:39

Statistikou predaja je sa tazke riadit. Staci ak jeden mesiac nejaka fabrika, pripadne statny moloch obmeni vozovy park a mesacnou statistikou to zamava.A dalsie mesiace sa to vrati zase do normalu.
Alebo napriklad mesacna sutaz mobilneho operatora ked za mesiac "rozda" 40 ks "premiovej" znacky co bezne robi jej niekolko mesacne predaje.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Beda » 24.03.2010 16:13

Skoda, ze Kia se nesnazi vyhovet vice trhum, protoze ja napriklad vidim onu degradaci 1.4 jako spatny krok pro Cechy ... tento clanek to muze potvrdit http://auto.idnes.cz/cesky-ideal-benzin ... tomoto_fdv

PS: vcera nasi koupili Cee'da FL 1.4 jeste s 80kW, ale je to jen doprodej prvnich kusu, ktere se prodavaly s puvodnimi kW.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 24.03.2010 16:32

a není to snížené jen nějak softwarem? pochybuju že by vyvíjeli nový motor... a do ruska stopro půjdou ty výkonné. servis by to mohl zase odblokovat.
ale jinak jel někdo s tou 80kW a 66kW za sebou? v tv při testu říkali že ten 66kW jede prý subjektivbně lépe (zkrátili převody a je tam vyšší krouťák myslím). tak nevím no. v každém případě bych si takové auto nekoupil. já razím slogan motor dělá auto a koní není nikdy dost. takže s nějakýmmi 90 koníky ať mě ani neotravují...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 24.03.2010 22:42

Tony píše:a není to snížené jen nějak softwarem? pochybuju že by vyvíjeli nový motor... a do ruska stopro půjdou ty výkonné. servis by to mohl zase odblokovat.
ale jinak jel někdo s tou 80kW a 66kW za sebou? v tv při testu říkali že ten 66kW jede prý subjektivbně lépe (zkrátili převody a je tam vyšší krouťák myslím). tak nevím no. v každém případě bych si takové auto nekoupil. já razím slogan motor dělá auto a koní není nikdy dost. takže s nějakýmmi 90 koníky ať mě ani neotravují...

Tony kroutak není větší,ale stejný a porovnání jízdních vlastností dle mého názoru,je ten rozdíl znát ,ale až v otáčkák nad 3500,dole je to stejné,možna ten 90k jede dole o něco líp.
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Příspěvekod vladislav » 25.03.2010 00:17

Jaroslav Sladky píše:
Tony píše:a není to snížené jen nějak softwarem? pochybuju že by vyvíjeli nový motor... a do ruska stopro půjdou ty výkonné. servis by to mohl zase odblokovat.

Tony kroutak není větší,ale stejný a porovnání jízdních vlastností dle mého názoru,je ten rozdíl znát ,ale až v otáčkák nad 3500,dole je to stejné,možna ten 90k jede dole o něco líp.

Nejede :no: ..Jezdil jsem s tím motorem..Mám sice ten můj motor rozjetý ,ale rozdíl byl dost znatelný hlavně při předjíždění..Kdy je třeba ten motor vytočit..U benzínu to vytáčení motoru třeba je.. :thu:
Jen citace z toho testu: Příjemnější dynamika nového naladění je samozřejmě pouze náš subjektivní pocit, takže nechme hovořit čísla: zrychlení z 0 na 100 km/h zvládá nová verze za 13 s, zatímco silnější provedení před modernizací potřebovalo jen 11,6 sekundy. ..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tony » 25.03.2010 09:22

no tak 1,5 s je dost... ale zase jiné auta se taky prodávají s 1,4kou. ono nechci se teď nikoho dotknout ale auto s takovým motorem je stejně primárně určeno do měst na nákupy a tam těch 90koní stačí bohatě. kdo má auto na pravidelné delší cesty a dálnice takové motory nebere a pokud je v zahraničí opravdu velký rozdíl v pojistném tak není co řešit. zase kdo má peníze neřeší pojistku a nebere takové motory. toť můj názor.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod titanus » 25.03.2010 11:38

kto ma peniaze aby neriesil poistku nekupuju ceeda :lol: sa mi paci ako sa kazdy navaza do 1.4 ze je len do mesta :lol: ked si porovnam 1.4 80kw (donedavna najslabsi motor ceeda) s 1.2 HTP 44kw tak sa rehnim :lol: :lol: co potom tato motorizacia? :) jedine minus ktore pri 1.4 vydim ja v spojeni dialnic je chybajuci 6kvalt :yes: bez neho sa spotreba pohybuje pri cca 140 okolo 7,5 - 7,6 L co sice nie je malo no nie malo automobilov to dakoze za viac ;) samozrejme nikomu neberiem moznost kupit si silnejsi motor alebo diesel no takyto nazor na 1.4 vo mne evokuje tak trochu neodbornost a subjektivitu :tongue: samozrjeme to berme trochu nadnesene a co musi uznat kazdy ze nase motory su jedny z najlepsich v danej kategorii na trhu :yes: :drink: :thu:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 25.03.2010 11:43

já mluvil o té 66kW. To je opravdu motor do města. 1,2 HTP za motor ani nepovažuju... :D
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod titanus » 25.03.2010 11:52

Tony píše:já mluvil o té 66kW. To je opravdu motor do města. 1,2 HTP za motor ani nepovažuju... :D

tak sa ospravedlnujem...pred 20minutami som vstal tak mam este zalepene oci :D este som s 66kw nesiel takze neviem povedat kazdopadne to bol a) omyl automobilky KIA b) lobbing o devalvaciu hodnoty auta c) oslovenie vernych HTPckarov :D uvidime co prinesie buducnost...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Jakub » 25.03.2010 15:40

Kdo chcete vědět co umí 1.4 u cee'da, tak se projeďte po dálnici za mekenem. Na něj se nechytá ani 1.6CRDi :D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 25.03.2010 15:41

Jakub píše:Kdo chcete vědět co umí 1.4 u cee'da, tak se projeďte po dálnici za mekenem. Na něj se nechytá ani 1.6CRDi :D

Taky už má druhý motor :lol: :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na ceed