Testy a recenze

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Testy a recenze

Příspěvekod PetrLa » 25.03.2010 17:29

Jakub píše:Kdo chcete vědět co umí 1.4 u cee'da, tak se projeďte po dálnici za mekenem. Na něj se nechytá ani 1.6CRDi :D

no ono to asi bude i tím, jak se ten druhý řidič snaží ... každý má pud sebezáchovy trošku někde jinde :) A nemyslím si, že zrovna 1,6 CRDi si kupujou závodníci :)

Radši dojedu o 5 minut později, jak si dát rande s nějakým dubem u cesty. Zvlášť my rodičové už při řízení nemyslíme pouze na sebe, ale i na své malé spolupasažéry.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod JonnY » 26.03.2010 11:11

no ja som absolvoval prvy dialnicny vylet a musim povedat ze ceed neni boh vie aky dialnicny kriznik. vadil mi hlavne dost vyrazny aerodynamicky hluk od stplikov a zrkadiel. motor tiez nema boh vie ako vhodnu charakteristiku na dialnicu. v nizsich otackach (110-120kmh) az tak netaha, a zas som mal trocha problem udrzovat 140kmh, pretoze tam uz taha ako zmyslov zbaveny a ako som chvilu nepozeral na rychlost, tak som isiel hned 150... a motor je uz pri 130+ tiez celkom hlucny. nehovoriac o precitlivelosti na vietor, takze pri prejazde okolo kazdeho kamionu to s autom zamava.
cize myslim ze 6ka by benzinom vobec nepomohla. pri 130kmh by clovek musel mat pedal na podlahe, aby sa auto vobec rozhybalo...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ferino » 26.03.2010 11:16

JonnY píše:no ja som absolvoval prvy dialnicny vylet a musim povedat ze ceed neni boh vie aky dialnicny kriznik. vadil mi hlavne dost vyrazny aerodynamicky hluk od stplikov a zrkadiel. motor tiez nema boh vie ako vhodnu charakteristiku na dialnicu. v nizsich otackach (110-120kmh) az tak netaha, a zas som mal trocha problem udrzovat 140kmh, pretoze tam uz taha ako zmyslov zbaveny a ako som chvilu nepozeral na rychlost, tak som isiel hned 150... a motor je uz pri 130+ tiez celkom hlucny. nehovoriac o precitlivelosti na vietor, takze pri prejazde okolo kazdeho kamionu to s autom zamava.
cize myslim ze 6ka by benzinom vobec nepomohla. pri 130kmh by clovek musel mat pedal na podlahe, aby sa auto vobec rozhybalo...

S vacsinou sa da suhlasit az na to ze:
1) ta 6 by sa tam hodila, na rovne useky bez stypani by znizila otacky, hluk a spotrebu
2) ak potrebujem zrychlit, tak si podradim tak aby som mal "optimalne" otacky na zrychlenie
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod micronimus » 26.03.2010 13:41

ferino píše:
JonnY píše:no ja som absolvoval prvy dialnicny vylet a musim povedat ze ceed neni boh vie aky dialnicny kriznik. vadil mi hlavne dost vyrazny aerodynamicky hluk od stplikov a zrkadiel. motor tiez nema boh vie ako vhodnu charakteristiku na dialnicu. v nizsich otackach (110-120kmh) az tak netaha, a zas som mal trocha problem udrzovat 140kmh, pretoze tam uz taha ako zmyslov zbaveny a ako som chvilu nepozeral na rychlost, tak som isiel hned 150... a motor je uz pri 130+ tiez celkom hlucny. nehovoriac o precitlivelosti na vietor, takze pri prejazde okolo kazdeho kamionu to s autom zamava.

S vacsinou sa da suhlasit az na to ze:
1) ta 6 by sa tam hodila, na rovne useky bez stypani by znizila otacky, hluk a spotrebu
2) ak potrebujem zrychlit, tak si podradim tak aby som mal "optimalne" otacky na zrychlenie

benzín=otáčky
to je stará známá věc , taky podřazuji když chci předjet na dálnici třeba do mírného kopce a nepřijde mi to vůbec zvláštní a na okrskách vždy používám na předjíždění 3 (u nafty by stačila i 4) . Hlučnost motoru nepozoruju a i při jízdě po dálnici při 140 se dá bez omezení mluvit se spolujezdcem což u mých starých aut (Octavia, Vectra) nešlo ani při jízdě na neutrál takže si myslím že hlučnost je zcela v průměru , naopak při jízdě po městě mi zvuk motoru docela chybí protože nechci pořád při řazení sledovat otáčkoměr ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod titanus » 26.03.2010 14:00

@JonnY
nechcem sa ta dotknut ale to je tvoje prve auto na benzin??to co si opisal je podla mna uplne normalne spravenie sa auta v tejto kategorii...no a co sa lenivosti tyka taj aj ked ma sice ISG tak spotreba 6,5 je na 1.6 cvvt podla mna nizka z coho vypliva lenive auto ale to samozrejme nemusi byt pravda...pozeram ze si z BA co tak sa dohodnut a previest sa v mojom na porovnanie?tym nechcem vobec naznacovat ze mam neviem aku raketu no vedel by si si porovnat jazdne vlastnosti pdobnych aut...co sa odfuknutia z cesty tyka tak plne suhlasim, ked nato clovek nie je zvyknuty tak to pekne prekvapi hlavne ta nasa otvorena D1 kde mantaci namontovali dostredu betonovu zet a teraz tam vznikaju pekne vzdusne viry... :(

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.03.2010 16:29

s citlivostí na boční vítr má ale recht.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 26.03.2010 17:47

JonnY: a čím jsi jezdil předtím?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod JonnY » 26.03.2010 20:26

ferino : ja myslim ze pridat ceedu dalsi dlhsi prevod by proste nefungovalo. a mozno by to ani nepomohlo spotrebe, kedze by motor musel pracovat naplno. ak by sa zmenili vsetky prevody, a 6 by bola o nieco dlhsia nez terajsia 5ka, tak dajme tomu, ale motory s krutiacim momentom v podobne vysokych otackach moc dlhe prevody mat nemozu...

micronimus : ja nemam problem s podradovanim, ale ak je clovek na dialnici donuteny spomalit na cca 100-110kmh, tak to zrychlenie spet na 140 uz neni moc ono. zato zo 140 na 150 je to az moc :D
a hluk, mi hlavne vadil ten od A stlpikov a spetakov. ale je pravda ze viacej fukalo, tak to mohlo byt aj z toho.

titanus : posledne auto diesel, s uplne opacnou charakteristikou, takze je to nezvyk...
jazdil som s kadecim, ale je pravda ze s podobne tocivym benzinom nie.
ja nemyslim ze je lenive. len jazdi presne podla papierovych predpokladov, tj maximum v 4000 a 6200.
a nakonec boh vie, ci isq nema nejaky pok**veny soft kvoli spotrebe.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 26.03.2010 20:39

@JonnY
aj som si myslel ze diesel :) a 100% s turbom ;) co sa tyka hluku od spetakov tak to je dan za skvely vyhlad dozadu :thu:
je jasne ze ked clovek na dialnici splomali na 100 km/h tak ma otacky niekde okolo 2500 - 2800 (bajocko) a jasne ze plyn na podlahu ta do sedadiel nevtlaci ono to od tejto "kubatury! aj tazko ocakavat...este pro-ceed 2.0 prosim...je to rodinne auto a tak ho aj vnimam...ale v podstate mas pravdu su to fakty o nasich benzinakoch rozdiel je v tom ze ja som s tym pri kupe ratal a vobec ma to neprekvapilo ba naopak ocakaval som ovela ovela lenivejsie auto takze u mna :thu: tak dufam ze to jedina nevyhoda auticka naco si prisiel a odteraz bude len pocuvat ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mikesh » 28.03.2010 00:48

3CP0 píše:P.S.
Prečo si v množstve príspevkov potrebujete dokazovať, aký dobrý krok ste spravili kúpením Kie? Sledujem množstvo automobilových fór, a musím povedať, že tu na Kia fóre je najväčšia averzia na konkurenciu a hlavne na Škodu. A to som si myslel, že Škoda komplexom trpí jedine veleznámy Wolff :thd:

Vystihnul jsi to dokonale...
mikesh Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod hermenet » 28.03.2010 12:18

3CP0 píše:Prečo si v množstve príspevkov potrebujete dokazovať, aký dobrý krok ste spravili kúpením Kie? Sledujem množstvo automobilových fór, a musím povedať, že tu na Kia fóre je najväčšia averzia na konkurenciu a hlavne na Škodu. A to som si myslel, že Škoda komplexom trpí jedine veleznámy Wolff :thd:

Škodakomplexem trpím taky a vím to: je to první krok, jak se z něho dostat (to vám řekne každý psychiatr :-) ). Hlubinnou psychoanalytickou anamnézou (zatím bez hypnózy :sleep: :no: ) jsem zjistil, že ve mně byl vyvolán dvěma traumatizujícími zážitky:
1. Chování jednoho prodejce Škoda: když jsem tam přišel, že bych si vyzkoušel Roomstera, "věnovaly" se mi dvě vymydlené gorily (už jen ty kvéry pod sakem chyběly) a dávaly mi najevo, že já teda na to určitě nemám, abych si koupil u nich auto :angry: , a že mně do toho nechají posadit jenom proto, že jsem asi vzbudil dojem, že bych třeba mohl být nějaký tajný kontrolol kvality zákaznických služeb.
2. Chování stádních majitelů Škoda: Když jsem šel do servisu s tou problematickou :kia:-převodovkou, objednal jsem se tam, kde jsem auto koupil a kde servisují škoda i :kia:. Když jsem přišel, byl tam na příjmu velikánský chumel lidí a jeden pult pro škodu, druhý pro kiu. Tak jsem se pěkně nahlas zeptal, jestli někdo čeká s Kiou, a chumel se napůl vyděšeně, napůl zhnuseně otočil a rozestoupil a všichni se koukali nechápavě jeden na druhého, kdo vypadá tak, že mě mohlo napadnout se na něco takového vůbec zeptat (jako když se sestra v plné čekárně u lékaře zeptá "vy tu čekáte s tou syfilitidou?"). Tomu se ještě dodnes směju :lol: . Byl jsem z toho ale tenkrát dost překvapený. Nečekal jsem, že něco takového existuje mezi tak srovnatelnými značkami. :no: :D
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod mbiron » 28.03.2010 14:07

Skodovku jsem mel a nejednu, tak si nepotrebuju dokazovat ze prave :kia: je ta nejlepsi znacka, vubec nechapu co tim 3CP0 myslel. :?:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 28.03.2010 14:28

Ja osobne voci skodovkam nic nemam, ved som na felicii jazdil roky. Z mojich skusenosti vsak mozem povedat, ze ani mnohi majitelia silnejsich znaciek (BMW, Audi) neboli na cestach taki agresivni ako vodici Oktavii. (vynucovanie si prednosti, vyblikavanie, agresivna jazda, bezdovodne blokovanie)
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 28.03.2010 22:52

Škoda komplex a my :kia: ???? :? To určite nie...... :?

Možno je to v tom, ako si majitelia Das Auto o sebe myslia, že majú strááášne dobre vozy, a ich arogancia na ceste je až do neba volajúca.
Pohybujem sa v autobiznise už dosť dlho na to, aby som si to všimol. Týka sa to hlavne "autíčkarov", "bazáristov", "kvázimechanikov z dovezenými, len tak trochu rozbitými autami". To ich oblúbené "nemáš Das Auto, tak nemáš auto" veľmi dobre poznám. :shock:
Ale to je na dlhú debatu a možno aj celkom nový link.
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Brix » 29.03.2010 08:51

Dodělávaná xenonová světla na autech neprojdou STK :shock:
http://www.novinky.cz/domaci/196036-dod ... u-stk.html
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed