Nefunkčné ostrekovače na Ceede

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Nefunkčné ostrekovače na Ceede

Příspěvekod mario.tn » 19.10.2011 20:39

tak podarilo sa zohnať druhý motorček z buraného sorenta ktorý tam pasuje ale zatial idú len predné ostrekovača... počkám zatial to stačí a ked bude nejaký ceed poruke tak sa zoženie druhy ...
mario.tn Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bungee3 » 20.10.2011 09:15

Možná to sem úplně nepatří, ale nechci zakládat zbytečně nový topic. Když jste si koupili ceeda na podzim/v zimě, tak jakou směs do ostřikovačů jste v novém autě měli? Letní? Pokud ano, tak jak jste ji vyměnili? Prostě jste vystříkali 3,5l směsi na okno a pak dolili nebo nějak přes hadičku vycucnout ven? :D
bungee3 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
98000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod maria40 » 20.10.2011 22:40

Každý rok na jeseň vytiahnem z nádržky ostrekovačov cez hadičku 2l zmesi do plastovej fľaše, ktorú odložím na budúci rok a dolejem nemrznúcu zmes. To, čo som vytiahol, na jar zase vrátim naspäť.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod kup.ro » 08.12.2011 02:07

Já jsem před zimou měnil směs do ostřikovačů a hadičku jsem si přiskřípl mezi víko motoru a šasi, taky mi to neostřikovalo. Stejně jak tobě: elektrika O.K. motorek bzučel a zimní směs na okně nebyla. Nejspíš to bude tou hadičkou.
Vivat :kia: Cee´d ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
kup.ro Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2024)
2255 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mirec243 » 05.01.2012 16:45

Tak ostrekovace "pustili" aj mne. Medzi sviatkami, no na potrhanie. Zadny ide, predne ked potiahnem ani voda a ani so stieracmi nepohne, inak idu normalne ked ich zapnem. Stavil som sa teda v servise den pred silvestrom, za dve hodiny nic nevymysleli. zevraj je chyba v elektrike asi. Mam ist zajtra znova, tak som zvedavy, co sa bude diat. :) Este sa mi to stalo presne po prekroceni limitu na tretiu garancku. Normalne som v hlave zacal rozmyslat, ci sa nevyhovoria na to, ze som mal byt na uz na prehliadke, ale v pohode to urobia. Akosi mi tento motoristicky rok zle zacina :x este nech zdrazeju benzin a porazi ma. :D

Edit: Ostrekovace mi opravili, vraj bola vadna packa pod volantom. Prva zavada vyriesena - spokojnost. :thu:
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Rcredbull » 11.01.2012 09:56

Offtopic :
rok zle zacina este nech zdrazeju benzin a porazi ma.

už je to tady............................ :shock: :thd:

ináč ja som tiež nespokojný :) je to taký cikajúcichlapec z Bruselu 8-) ked stojím tak je to v poho ale dilnica :thd: je to len spodok okna a čím rýchlejšie tým horšie .Bud jeto v motorčeku al príliš velké dierky na rozprašovači al neviem KUA
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 19.01.2012 08:11

Ja jsem koupil auto 1.12.2011 a mam tam zimni smes.Jinak pouzivam starsi motorek.Pripojim na baterku a precerpam to do plastovky :thu:
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 19.01.2012 15:58

Hm, mě to sice stříká, ale asi se nějak hnulo uložení ostřikovače u řidiče - začalo mi to stříkat na spodek haupny. Ještě jsem nepřišel na to jak to nastavit (ostřikovač spolujezdce funguje normálně a stěrače to pak rozmatlaj, takže to jakoby funguje.... až budu mít cestu kolem autobondu, stavím se u nich na pokec 8-) )
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Ceed_BB » 22.01.2012 23:43

mirec243 píše:Tak ostrekovace "pustili" aj mne. Medzi sviatkami, no na potrhanie. Zadny ide, predne ked potiahnem ani voda a ani so stieracmi nepohne, inak idu normalne ked ich zapnem. Stavil som sa teda v servise den pred silvestrom, za dve hodiny nic nevymysleli. zevraj je chyba v elektrike asi. Mam ist zajtra znova, tak som zvedavy, co sa bude diat. :) Este sa mi to stalo presne po prekroceni limitu na tretiu garancku. Normalne som v hlave zacal rozmyslat, ci sa nevyhovoria na to, ze som mal byt na uz na prehliadke, ale v pohode to urobia. Akosi mi tento motoristicky rok zle zacina :x este nech zdrazeju benzin a porazi ma. :D

Edit: Ostrekovace mi opravili, vraj bola vadna packa pod volantom. Prva zavada vyriesena - spokojnost. :thu:

presne tento isty problem mám ja.Páčkou hybem a ani stierač a ani kvapalina.Zajtra idem do servisu :-) aspon viem v čom bude pravdepodobne chyba:-)
Kia Cee'd r.v.2010 FL 1.4 benzín RED | 2DIN LG GPS NAVI | Tomason TN1 , 8,5J , 225-40-R18 | Matador MP 47 Hectorra 3 225/40 R18 92Y | Kia Sorento r.v. 2005 2.5 diesel BLACK EX
Ceed_BB Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd (2010)
100000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod a.v.turna » 12.02.2012 11:34

Ohledně opravy motorku ostřikovače kia ceed si myslím toto: Je to konstrukčně zabité, nepřístupné , motor neohřeje ani nádobku, ani čerpadélko. Vedle pravého blatníku dole je neustále nízká teplota. Pokud není motorek stoprocentně diagnostikován jako vadný, stačí koštýřem odsát nemrznoucí směs starou a nalít horkou , cca jeden litr, ne méně a za venkovní teploty kolem nuly. Pak fénem 15 minut ofukovat otevřenou nádržku. ohřívat cca 30 min. To vše v garáži až opadnou mrazy a bude nad nulou. . Pokud to ještě nepolevilo, tak projet auto cca 50 km a čekat do druhého dne , motor zakrytý v garáži dekou. Kapaliny do minus 40 deg v těchto zimách nestačí. Dobré je to, že za jasného počasí v mrazu se nemusí ostřikovat sklo. Nestírat déle než 3 sec a šetřit motorek, aby neshořel doopravdy. Než to demontovat amatérsky, tak zajet do servisu na rady. Ve Zlíně na servisu KIA poradí, jak nejlevněji ostřikování opravit. Topení v garáži by muselo být v bezpečné vzdálenosti od motoru cca 1 m . To by rozmrazilo celou soustavu bez předchozích doporučení. Spoléhat na motor, že oteplí plechy u nádržky se nedá, umístění agregátu ostřiku je u KIA opravdu nevyhovující.
Naposledy upravil a.v.turna dne 12.02.2012 14:24, celkově upraveno 1
a.v.turna Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jakub » 12.02.2012 12:55

Kapalinu je lepší z nádržky vysát (např. při výměně letní - zimní), např. tímhle:
http://aukro.cz/cerpadlo-na-palivo-vodu ... 82735.html

Jinak jsem někde viděl test nemrznoucích kapalin a většina jich zamrzala při teplotě vyšší než byla udávaná. A pokud nezamrzne úplně, tak se v ní alespoň tvoří krystalky ledu. Roli hraje taky stáří kapaliny, protože časem ztrácí svou účinnost.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod a.v.turna » 12.02.2012 13:00

Pozor na hořlavinu II třídy. Teploměrem neustále kontrolovat ohřev na max 25 deg C. Nelze doporučit bez hasícího přístroje v garáži. Nejlépe neprovádět ohřev jinak než foukáním fénem okolo nádržky ostřikovače. Také ohřev ostřikovací kapaliny na max 30 deg C mimo garáž a donést před dům a nalít. Celá akce by nestála za to.
Naposledy upravil a.v.turna dne 15.02.2012 13:35, celkově upraveno 1
a.v.turna Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod a.v.turna » 12.02.2012 13:07

Ohřev kapaliny II třídy je velmi nebezpečný, proto ponoříme petku s 1L ostřikovací kapalinou do nadoby 3L teplé vody na 50-60deg C a to mimo byt ve venkovním prostoru, nebo před garáží v dostatečné vzdálenosti od auta. Toto je dodatek k ohřevu zamrzlých stěračů automobilů. Vše mimo otevřený oheň , včetně el. vařiče a sporáků na paliva.
a.v.turna Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jakub » 12.02.2012 13:10

Nejlepší kapalina co jsem měl byla z Lidlu (podle údajů byla do -70°C, ale neředil jsem ji). Ta spolehlivě fungovala i při -25°C. Teď mám nějakou Shell, kerá by měla být do -30, ale při -18 už měl zadní ostřikovač docela problém.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod a.v.turna » 12.02.2012 13:28

Prohřátí vozu se zamrzlými ostřikovači v garáži je možné pouze u centrálně vytápěné garáže ústředním topením. Požární předpisy zakazují vyhřívat řadové garáže jinak, než teplovodním topením. V tomto foru je nutné brát v potaz všechny bezpečnostní předpisy a jejich nerespektování se nevyplácí. Uváděný vytápěný příkon garáže je pouze pomyslný .
a.v.turna Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na ceed