drobné nedostatky je to vlastnost?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: drobné nedostatky je to vlastnost?

Příspěvekod only_one » 29.08.2016 10:03

senzory se musí kalibrovat na potřebný tlak. Tak to alespoň funguje aftermarketových senzoru a určitě to bude takto fungovat i na senzory Kii, nastaví se na tlaky dle daného vozidla a pneumatik. Otázka je, proč by někdo záměrně chtěl jezdit na jiné tlaky, než ty, co jsou udané výrobcem pneu a vozu.. :?
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Mirse » 29.08.2016 10:26

mv12 píše:
Mirse píše:Co se USB a rádia týče, rádio si u mě přesně pamatuje jaké medium hrálo naposledy a to se pak i jako první zapne (přesně jak to popisoval mv12, na tom se po FL nic nezměnilo

Sice po FL, ale máte stejné rádio? Je více typů dle výbavy...

Mám rádio s navigací ale nevím, jestli se mimo většího displaye a vestavěné TomTom navigace liší i nějak "střeva" rádií :?:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mv12 » 29.08.2016 10:53

only_one píše:senzory se musí kalibrovat na potřebný tlak. Tak to alespoň funguje aftermarketových senzoru a určitě to bude takto fungovat i na senzory Kii, nastaví se na tlaky dle daného vozidla a pneumatik. Otázka je, proč by někdo záměrně chtěl jezdit na jiné tlaky, než ty, co jsou udané výrobcem pneu a vozu.. :?

To taky nevím, proč chce někdo jezdit na nějaký úplně jiný tlak :D (I když já to taky radši vždy dofouknu tak do desetinky víc, protože počítám, že to bude trochu ucházet a radši to nechám trochu přehuštěný než podhuštěný.)
Protože to v autě nemám a ani jsem to nikdy nezkoumal, nevím, jak to přesně funguje a zda se čidlo musí kalibrovat, ale u TPMS jsem si myslel, že čidlo hlásí hodnotu tlaku a elektronika v autě si to pak vyhodnotí a rozhodne, kdy spustí alarm? Teoreticky by to pak mohlo i někde ukazovat tlak v pneu. Pak je samozřejmě ještě možný "hloupější" systém kdy je čidlo kalibrováno na určitý tlak a pak spíná a hlásí pouze, když se tlak odchýlí z nějaké tolerance. Co tedy používá :kia: ? Ale ať tak či onak, vždycky tam bude nějaký toleranční rozsah, ve kterém to pracuje, ne? Pokud je předepsáno u Ceeda 2,2, tak je to +/- desetina, dvě, tři...? Na to jsem se ptal. Hlídá to jen podhuštění nebo i když to přefoukáš? Čekal bych nějaký spíš větší rozsah.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod matysekul » 29.08.2016 11:51

Hlídá to pouze podhuštění. Pokud tlak spadne pod 1,8 ,začne signalizovat. Ten tlak mám jen přibližně.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod only_one » 29.08.2016 12:14

jojo jednoduchá komunikace něco ve stylu - ahoj jsem tady a ahoj špatny tlak -> rozsvítí příslušnou kontrolku na palubovce. Nic víc.

A při nasazování ventilků se nastaví hodnoty toho kdy.. nic víc nic mín
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TatkaSmoula » 29.08.2016 13:22

only_one píše:jojo jednoduchá komunikace něco ve stylu - ahoj jsem tady a ahoj špatny tlak -> rozsvítí příslušnou kontrolku na palubovce. Nic víc.

A při nasazování ventilků se nastaví hodnoty toho kdy.. nic víc nic mín

Hmmm, tak jednoduchy to teda neni. Ono to na sebe zvraci do ridici jednotky nejen tlak na dve desetiny mista (mimochodem velice presne), ale i teplotu gumy, to ze se otaci i kde se nachazi PP, LP, PZ, LZ) a par dalsich blbin ktery nevim co jsou. Je dobre si obcas tu komunikaci za jizdy odposlechnout, je to celkem dost ukecany.
A nevim jak ktery, ale u 2016 se nenastavuje pri nasazeni vubec nic. Samo si je naparuje a pamatuje. A hlida to nejen podhusteni, ale i prehusteni.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod only_one » 29.08.2016 13:58

speciálně jsem se byl ptát v KIe a technik mi potvrdil, že je nutné je kalibrovat před prvním použitím. Spárování s autem je pak samozřejmě automatické po ujetí pár km.. Co se týče datové komunikace, s ohledem na to, že Ceed nic jiného neumí než rozsvítit kontrolu je to jedno jak si to čidlo povídá s autem.. což je škoda..
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod t0x!n » 29.08.2016 16:11

pohadka o prvnim parovani me dokaze pokazde pobavit, za sebe, druha sada senzoru, kupovana v hyundai = levnejsi pri stejnym modelu senzoru, nahozeny na letni alu, ujel jsem mozna 100m a kontrolky zhasnuly, pak jsem i zkousel upostet pneu, kolo se na pp rozsvitilo, nafoukal jsem kolo, zase zhaslo = parovani automaticke, co vim ridici jednotka si dokaze pamatovat 2 sady senzoru, parovani automaticke, beru samozrejme pro orig. senzory h/kia, nikoli nejakou cinu z ali
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod only_one » 29.08.2016 16:29

párují se sami ale musí mít správný hodnoty dané tím autem . Každopádně jakýkoliv umniverzál je nutné konfigurovat dle daného auta. Originál je pravděpodobně implicitně nastavenej správně a v krabičce dostaneš plug and play věc. Nicméně nejde o TPMS ale o to, že někdo nedodržuje správné tlaky na autě... a nechápeme proč..
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod telatko » 29.08.2016 16:42

only_one píše:1) můžeš vyměnit rádio za mladší, nebo nějaky android
2) Bohužel kapacita, ale nejinak to mají i jiné značky. Jeep a pod. Taky omezení na 1000 -> muže ti pomoc výměna rádia za jiné, třeba android s BT pak nemáš omezení žádné
3) Po vysoupení t chvíli sihnalizuje a pak samo chcípne. Nikdy sem nezaregistroval že by to nějak obtěžovalo
4) JEstli jezdíš na hraně, pak se nediv, že ti do toho kecá elektronika. Vypínat se dá nadvakrát. zmáčkneš a nebo podržíš. Pak to zcela vypneš
5) bohužel mám jiné rádio s navni - >nicméně ti opět pomůže změna rádia za jiné

Takže ti vadí jednouché rádio, omezení na 1000 kontaktů a háčky v kufru :-)
S infotaimentem si poradíš výměnou a jsou dost zajímavé věci, háčky v kufru, sítě a dojezdy oken sis měl rozmyslet před nákupem, zdali tě to tak neuvěřitelně vadí.
Budíky mám čisté -> clin a ubrousek a mikroutěrka

Ad špinění čalounění -> bude to chtít jen častější údržbu

Ostatní je věcí provozu a dle popisu docela nestandardního ...

Měníš tlaky na gumám mimo rozsah TMPS? Duvod? Jezdíš v dunách na písku :-D nebo jsi ultra spořivej a přefukuješ gumy? :-D Soory ale nic jiného mě fakt nenapadlo, proč bych z racionálního duvodu nedodržel u pneumatiky předepsanej tlak.

Nejezdím v písku, ale TPMS je na R15 z výroby nakalibrováno na 2,55 bar a vše pod svítí kontrolka. Poprvé mě to docela překvapilo, ve štítku na dveřích nalepeno 2,5. Jel sem do autorizáku, tam je překalibrovali a nafoukali gumy na 2,65 Reálně tedy jezdím cca 2,65 bar a je to tvrdý, na mokru to ustřeluje, na rozbitým uskakuje. Osobně bych chtěl jezdit cca 2,3 - 2,4 který mi vyhovuje.

ad Rádio - měnit nic nebudu ani nemůžu - auto je na operativu. ani si to moc nedovedu představit - to se prodávají celý ty krycí plasty na aftermarket rádia?

ad pásy, když to pípalo po rozjezdu, tak jsem to vždy vypl, holt jsem netrpělivý a asi jsem nevydržel dost dlouho :D

před nákupem jsem nic moc nerozmýšlel, potřeboval jsem auta do firmy a je prostě potřeba přiznat, že cena CEEDa na OL je natolik dobrá, že jsem to vzal, ale jsem docela rád, že jsem si je nekoupil do vlastnictví.. :yes:

ad. provoz - co je na mým provozu nestandartního ? :lol:
telatko Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 29.08.2016 17:53

Pokud tam nemontují různé typy TPMS senzorů dle typu pneu, tak to musí jít přenastavit, protože předepsané tlaky pneu u Ceeda se liší podle typu/velikosti pneumatik. Navíc skoro všechny typy pneu mají předepsáno 2,2. I "normální" 15 palcová má 2,2 :!: Těch 2,5 :shock: má uvedeno jen 15 palcová "eko" pneumatika. Takže když bude ochota k domluvě, tak nevidím důvod, proč by to nešlo nastavit i na míň. Nejsem si ale jist, jak se ta eko pneu bude chovat při nižším tlaku. Jízdní vlastnosti jako normální mít stejně nebude...
Navíc, když je předepsáno 2,5, tak přece nemůže TPMS hlásit podhuštění při 2,55... To bych tedy trval na tom, aby to přenastavili správně.

telatko píše:před nákupem jsem nic moc nerozmýšlel, potřeboval jsem auta do firmy a je prostě potřeba přiznat, že cena CEEDa na OL je natolik dobrá, že jsem to vzal, ale jsem docela rád, že jsem si je nekoupil do vlastnictví.

Tak jsi měl aspoň zvolit výbavu, co by ti vyhovovala... Většina věcí, co píšeš, by se tím zmizela. Ale stálo by to víc, to je pravda :lol:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod only_one » 29.08.2016 18:03

rádio třeba zde ..
http://www.tradetec.es/Radio-DVD-GPS-PU ... REF-TR1602

nicméně co si tu napsal s těma tlakam je trochu nelogické ne? Nastavit klritickou hodnotu tlaku na víc než je doporučené huštění je maličko padlé na hlavu ne?
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod only_one » 29.08.2016 18:03

každopádně to vysvětluje poměrně hodně, proč ti do řízení sahá ESP...
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod telatko » 29.08.2016 21:05

Ano, mas pravdu. Aby to rvalo pri 2.55 kdyz je doporuceno 2.5 je nesmysl, ale momentalne je to tak nakalibrovano. Zkusim se optat jestli by tam nemohli nastavit min, pak bych mohl jezdit libovolny vyssi tlak, co bych chtel.

Radio je super, to koukam.....

Cena/vybava byla jednoducha 4100kc za mesic bez dph pri najezdu 30tis rocne byla pouze u comfort plus vybavy, jinak by to nedavalo smysl...
telatko Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mano8 » 28.08.2017 14:24

ahojte,
mám podobne problemy - mam radio bez navi ale to dotykove s cuvacou kamerou ! (ceed SW gold 2016 po facelifte)
ad1 - USB mi proste nenačita vzdy - to je origoška kia-cke usb co som dostal k autu. obcasne mu to trvá a obcasne napise ze "USB reading error"
ad2 - je to normalne ze ked prehravam cez BT pesnicky z youtube alebo mp3 z telefonu tak je nizka kvalita ? a prosim neodpisujte mi kraviny ze zalezi od pesnicky a zariadenia, vymenil som 6 telefonov a na kazdom to robi... BT4 = 24MBit/s neexistuje ze slaby prenos ! výšky mi proste chrčia - ale fakt tak, ze to pocujem aj na dialnici.. ale len ked pustam cez BT

obzdvlast mam problem s tym, ze som to nahlasil ako zarucnu vadu - odbili ma ze zavada sa neprejavila ! co mam spravit ?
Kia ceed SW 1.4 d-cvvt 73kw GOLD (2016) sirius silver
mano8 Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed