Osozu píše:Automat neni lenivý len musís viac tlačiť na plyn, skor plyn je malo citlivý ale ak das sport režim tak to ozije celkom
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Hej, sport som dosť používal už. To je pravda, ten plyn je taký zvláštny, prvý centimeter dráhy to nerobí nič, potom veeeľmi pomaly pridáva až zrazu príde moment kedy neviem či to len začne nejako logaritmicky reagovať alebo je tam turbodiera, k tomu sa rozhodne prevodovka podradiť a zrazu to vystrelí ako raketa. Niečo medzitým je veľmi ťažko dosiahnuť.. Starý dobrý manuál a atmosféra

.
Pri sporte je to lepšie, resp. podľa mňa byt toto mal byť normal mode, a ten normal by sa mal volať ecopohodový dôchodca alebo ako

. A to ja nejazdím rýchlo alebo ako ***, len mám rád lepšiu odozvu. Veľa z toho samozrejme je kvôli euro normám, presadal som z 20 ročnej mazdy kde toto všetko bolo úplne inde. Tam každé jemné stlačenie pedálu bolo hneď aj vidieť/cítiť (zase, bolo to treba točiť a to mám radšej ako obiehať kamión pri 1350 otáčkach

). Inak, sport sa oplatí dávať lebo podľa slovenskej Kie môže sport režim znížiť spotrebu

.
Dakde v kopcoch ako na čertovici sa to nedalo jazdiť bez sport módu. Človek výjde zo zákruty so zaradenou 6tkou aa teraz pridávať do kopca takto.. To už aj kamióny blikali aby som šiel

(teda, nie, ale pocit som taký mal). Podradiť samé nič lebo už to malo otáčky a ekolimit viac asi nepustí. Takže SPORT, ten mal vždy max 5, podradí bez problémov a netreba zatlačiť pedál tak veľa (a zároveň vystreliť dopredu). Dokonca aj pri jazde z tých kopcov je lepší sport lebo má nižšie stupne zaradené a omnoho viac brzdí motorom. Pri normal som mal pocit, že skoro žiadne brzdeni na tej 7ke nemá

.
zaplosak píše:automat je podle mě úplně na pohodu, při jízdě v klidu si řadí cca v otáčkách kolem 1800 a ani o něm nevíš, při režimu sport 2800. V manuálu a při ovládání pádly se auto změní v případě potřeby v raketu

Tak mne preradenie minimálne 1-2 a 2-3 cítiť, radí to niekedy aj pod 1800 a snaží sa držať okolo 1200 čo mi príde strašne málo. Pádla by som chcel, tá páka to má presne naopak ako by malo byť podľa mňa tak vždy pri tom musím rozmýšľam či posunút páku dopredu alebo dozadu až ma to prestane baviť..
Hlavne si to niekedy okolo 1000ky na mňa asi zvyklo, alebo prestalo motor tak šetriť (žeby zábeh v sw?) a už sa nestáva aj v normal móde, že mám pri 50ke zaradenú 7. Aspoň nie vždy, ale kľudne nechá motor točiť/dusiť pri 1500.
martinsm: stál som už v 20 minútovej zápche a žiadne prehrievanie. Dá sa zobraziť tak stupnica teploty prevodovky a po zápche sa nič nezmenilo.