Nole píše:zulyk píše:Nole píše:HWIT má väčší výkon
má niektoré komponentý iné
chystaju sa, pripadne uz prebehli nejake zmeny na tych T-gdi? niekde som zachytil, ze by mal byt motor upraveny, prave kvoli znizeniu spotreby a lepsiemu priebehu krutiaceho momentu...
samozrejme že áno
akurát dokončujeme posledné eventy
seltino píše:elkan píše:Ten motor 1,6 T-gdi by se mi líbil, ale nedavno jsem četl nějakou recenzi, a bylo tam napsáno, že je docela žíznivý, že spotřeba kolem 10 litrů není problém.
Máte někdo s tímto motorem vlastní zkušenost?
mám s 1,6 T-GDI najeto 35000km, s celkovou průměrnou spotřebou 8,8l , nejnižší spotřeba na nádrž 6,9 nejvyšší 10,8. při dálničním tempu 130km/h budeš jezdit za cca 8,5l/100km. Dá se sním jezdit za více než rozumnou spotřebu,ale bude to jízda která tě bavit nebude, při využívání potenciálu tohoto motoru, budeš jezdit okolo 9ti. Kdo chce turbobenzín s 200 konmi musí hold počítat s tím že si to někdo vezme. Nicméně souhlasím, že když to porovnám s 1,8tsi, nebo 2.0 tfsi tak nba stejné trase, při stejném sytlu jízdy ten 1,6Tgdi veme tak o 0,5l na 100km víc.
Tak tych 3500 ot pri 130 je naozaj vela, ak je to pravda. Ved hladke GDIcko toci pri tacho 130 km/h 3250 ot.melonsvk píše:Jasne, dnes uz mas vodou chladene zvody, som nevedel ze Kiacke turba ich este nemaju. Ale to neriesi ustalenu jazdu na dialnici, tam nemoze byt vysoka zataz.Tam je problem, ze co som sa docital tak GT toci na dialnici cez 3500. Preboha naco?!
Nevadila by mi spotreba okolo 10 pri ostrej jazde, ale kludnym tempom pri 130 je 8.5l sakra vela.
melonsvk píše:Ved za 11 jazdi Stinger V6 s dvakrat takym objemomJa stale nechapem, preco do takychto malych aut s vykonom nad 100kw/t nedaju prve 4 prevody lahucke na zabavu v kopcoch a zakrutach a 5-6 tazke na okresky a dialnice? Uplne by stacilo keby si to pri 130tke brble nejakych 2400-2500 otacok, tam uz ma sily na rozdavanie.
melonsvk píše:Jasne, dnes uz mas vodou chladene zvody, som nevedel ze Kiacke turba ich este nemaju. Ale to neriesi ustalenu jazdu na dialnici, tam nemoze byt vysoka zataz.Tam je problem, ze co som sa docital tak GT toci na dialnici cez 3500. Preboha naco?!
Nevadila by mi spotreba okolo 10 pri ostrej jazde, ale kludnym tempom pri 130 je 8.5l sakra vela.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé