Nový design cee´du

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Nový design cee´du

Příspěvekod -drb- » 23.09.2009 10:43

sarka píše:Já jen že mi to přijde líný,neřikám,že 80kw je málo,ale mám to líný.Kolik s tim tak lítáte???Musim to nejdřív vytočit a pak se teprve rozjede a pak teda jede :D
spotřeba se mi pohybuje 7,8 při najetých 14tis.Jo a nevíte v kolika km se jezdí na servis?? při 15tis nebo až 20tis..?? díky :roll:

už jsem to psal jinde, ale zopakuju to:

Nevím, co od 1.4 čekáš. Mám ten motor taky a znám charakteristiku - v nízkých otáčkách výkon nemá a ani nemůže mít. Vyšší objem je vždy lepší v zátahu při nižších otáčkách. 1.4 CVVT od Kia má výkonovou špičku až na 6 tis. otáčkách - tam z toho vymáčkeš slibovaných sto koníků. Kolem dvou tisíc je to úplně obyčejná 1.4. Výhodou CVVT motoru je právě to, že ti neklesne výkon už někdy v pěti tisících jako u jiných motorů, ale ještě tam máš výkonovou rezrvu ve vyšších otáčkách.

Jinými slovy - když chceš, aby 1.4 byla živá, musíš točit, točit, točit. Pro běžné ježdění po městě bez většího zrychlení stčí motor udržovat mezi dvěma a třemi tisíci otáček. Jakmile je potřeba zrychlení, podřadit tak, aby motor točil aspoň čtyři tisíce a na další stupeň řadit až těsně před omezovačem. Pro sprinty to ale stejně není, je to primárně rodinné auto a převodovka je tomu uzpůsobená (viz třeba přechod mezi jedničkou a dvojkou - jednička to vytočí do vysokých otáček, přeřadím a mám maximálně tři tisíce, takže prudký rozjezd není úplně ideální).
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Blackhawk » 23.09.2009 11:36

Od MY 2009 sa chodí na servisnú prehliadku po 20 tisíc.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Brix » 24.09.2009 18:37

Základní benzinová jedna-čtyřka byla velmi oceňovaná za vysoký výkon, osmdesát kilowattů bylo hodných spíše jedna-šestky. Jenomže s faceliftem se automobilka rozhodla vyjít vstříc kupcům v zemích na západ od našich hranic, kde se povinné ručení a další poplatky často stanovují podle výkonu vozu. Cee´d se tak dostal do levnější hladiny těchto poplatků.Přeprogramováním řídící jednotky tedy naplánovali snížení výkonu ceedí 1,4 na 66 kilowattů. :no:

Více na : http://auto.idnes.cz/kia-cee-d-nabidla- ... _testy_fdv
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.09.2009 20:41

@Ice-b

no k tomu volantu, běž si ho osahat. je bohovský!!! fotka ti nic neřekne. celkově interiér je mnohem lepší. exteriér je tak trochu divný. je to zase o zvyku. vypadá ale agresivněji a určitě sportovněji. škoda toho vyretušování prolisu na kapotě (to jako nevím proč dali pryč). interiér je ale fakt dobrý a volant jak sem říkal skvělý. malý, jakoby vysunutý věnec který je konečně i tvarovaný a v kůži perfektně sedne do ruky. :thu:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod formis » 20.10.2009 19:31

Tony píše:@Ice-b

no k tomu volantu, běž si ho osahat. je bohovský!!! fotka ti nic neřekne. celkově interiér je mnohem lepší. exteriér je tak trochu divný. je to zase o zvyku. vypadá ale agresivněji a určitě sportovněji. škoda toho vyretušování prolisu na kapotě (to jako nevím proč dali pryč). interiér je ale fakt dobrý a volant jak sem říkal skvělý. malý, jakoby vysunutý věnec který je konečně i tvarovaný a v kůži perfektně sedne do ruky. :thu:

Svatá pravda, musím potvrdit, volant je výborný. ;)
Kia Ceed SW 1,6 benzin * barva 8Q * model 2010
formis Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
16000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod autas » 20.10.2009 19:46

Na volant jsem si ještě nesáhl, ale jen podle vzhledu vypadá perfektně. Je to luxus. :roll:
autas Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 21.10.2009 15:47

Musim potvrdit, ridil jsem noveho Cee´da sice jen par km ale opravdu se ten volant drzi mnohem lepe nez u stareho typu.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod vladislav » 21.10.2009 17:04

Ještě k tomu volantu..Vypadá opravdu dobře,,,...Jenom bych dal příklad k volantu u našich aut....Když jsem měl půjčený Ceed od servisu 14 dní byl v úpravě xR podobný jako má Beda...Ale když jsem sedl dovnitř a šáhl na volant tak to byl ohromný rozdíl oproti volantu v mém autě..Byl totiž obyčejný ..Pak jsem zase dostal svoje auto zpátky a jaký to byl rozdíl..Ta kůže dělá opravdu hodně... :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Aha » 25.01.2010 22:50

Nedávno jsem se díval na pořad Autosalon a zrovna tam dávali test na novýho cee'da SW po 10 000 km.Redaktorovi pořadu se mu moc líbila až na nějaký detaili.Třeba že na multi volantu je prý zbytečný tlačítko na přečtení jakou máte spotřebu,kolik ještě můžete ujet km atd.A potom že moc dobře nevyřešili v kufru shrnovací roletku.Jde prý moc ztuha nebo někdy vůbe ale jinak si chválil 1.6 CRDi 85kw.Mě osobně se taky líbí.Sice jsem ještě v něm neseděl ale mám takový pocit možná i někdo další že ten předchozí cee'd byl o malinko deasajnove lepší.Nevím je to jenom můj názor.Interier a přístrojová deska je pěkná.Doufám že ti kdo si chcou pořídit nové auto že jsi koupí vozidlo KIA protože teď dávají od nového roku 2010 na všechny modeli 7mi letou záruku a ne ty předražený Octavie.
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod oberonko » 26.01.2010 15:58

auticko pekne prepracovane miestami az na nerozoznanie...este koncom minuleho roka som na dialnici videl plne nalozeny kamion novymi ceed-kami a hned ze wow... :o a pred nedavnom som sa dostal do showroomu v Dunajskej Lužnej :SK: a pekne zblizka som si ich prestudoval...
a moj nazor na new masku - :no: uz to neni ono...a co sa tyka hmloviek ich hranaty tvar ma tiez neoslovil...ale zato chvalim smerovky v späťárach a interier ani nehovorim...kraaasa...vyzera dynamickejsie...hlavne ten volant a budíky...pre mna obrovske plus + maju zadne svetla :thu:
ale jednoducho uz to neni ono tie ladne krivky povodnych ceed-iek...co ma trochu mrzi, ze tym padom su nase rady o uroven nizsie a aj cenovo...a priznajme si to aj "zastaralejsie" :(
predajca mi povedal, ze sa znizoval vykon u 1,4 (neviem ako pri ostatnych motorizaciach) a to na ukor emisii, ktore splnaju teraz uz EURO5...z mojich povodnych 105k na 90k... :thd: ale co by sme nespravili pre zivotne prostredie... :D
...ale pre mna osobne su nase ajtak NAJ... :kia:
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 26.01.2010 17:17

Tak to ja musim rict, ze me design FL pripada vyrazne lepsi... agresivnejsi, mene prehlednutelny... navic projektorova svetla jsou prijemnou zmenou a doufam, ze budou svitit tak dobre, jak vypadaji ;)

A co se tyce volantu... narazil jsem na vuz, kde KIA nejspis opisovala ;) je to nova HONDA CITY... :twisted:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 26.01.2010 22:17

Kryshna píše:Tak to ja musim rict, ze me design FL pripada vyrazne lepsi... agresivnejsi, mene prehlednutelny... navic projektorova svetla jsou prijemnou zmenou a doufam, ze budou svitit tak dobre, jak vypadaji ;)

A co se tyce volantu... narazil jsem na vuz, kde KIA nejspis opisovala ;) je to nova HONDA CITY... :twisted:

Svítí super,jsem moc spokojený a ještě když tam mám ten silnější motor.
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Příspěvekod Kryshna » 26.01.2010 22:25

Myslis tim tu silnejsi 1.4 s 80kW a nebo rovnou 1.6 ;)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Axel » 26.01.2010 22:26

no jeste, ze se neinspirovala u Citrona s tim pevnym stredem. Z toho by mi jeblo v kouli kdyby se ten stred neotacel :D
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 26.01.2010 22:46

Jj na to bych si asi taky nezvykl...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed