Dobra volba, tiez som kupil 1,4. Po dobrom zabehu nie je auto lenive a na dialnici nie je problem ist pomerne pruzne 150-160km/h. Maximalku som este neskusal raz som to tukol na 180 ale este som nebol na maxime len to zrychovanie uz bolo pomale....
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km) FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Ja mam tiez tu istu dilemu, 1.4 vs 1.6. Jazdím cca 20% mesto, 70% medzimesto po okreskach a 10% dialnice (v podstate ani to nie, kedze sa mi na jedeň deň neoplati kupovat dialnicnu) .
Okrem vykonovej dilemi je tu aj financna. 1.4 D-cvvt mavychadza o 3150e menej cize pri 1.6 GDI o 3150e viac (cennikova cena auta+prestavba na LPG+poplatok za registraciu) ako je tomu pri 1.6 GDI. A to uz je dost.
Teraz mam ceedku kratku r.v. 2011 66kw/1360kg. Nove faceliftovane SW by vo vybave GOLD malo vazit 1349kg a vykon je 73kw - takze rozhodne by som si nemal pohorsit + vo facelifte upravili aj tocivy moment. A ked sa 1.4 prerobi na LPG, jazdi sa skoro zadarmo
Otazka je taka ci vobec potrebujem 1.6GDI? aj ked vysoky vykon ma dost laka ale za tu cenu a za miesta kde jazdim to asi nestoji.
To si budeš muset rozhodnout asi sám Nejlíp se oběma projet na delší trase. Co se týká LPG, tak už LPG úpravu pro 1,4 Ceeda nenabízí, protože je to jiný motor než ten starý a ten dle výrobce není pro LPG vhodný. Takže jedině že půjdeš do neoficiální přestavby, což znamená ztrátu 7 let záruky.
S tou zarukou mi je to jasne. Mam aj teraz prerobene auto na LPG s tymto motorom a zatial za 60tis km ziadny problem. Viem, ze je to nova verzia motora, ale stale lepsie prerobit CVVT s nepriamim vstrekovanim ako GDI alebo TSI. Pri mojom najazde mi vie plyn rocne usetrit cca 1000e na palive co je cca 27 000czk.
A prestavbu 1.4 automobilka ani ziadna ina uz neponuka pretoze je za tym naftova/ benzinova lobby a pretoze sucasne nove benzinove motory maju papierovu spotrebu 4,5-6 litrov cize v skutocnosti o 2 litre viac cize podla nich sa neoplati prestavba ale skutocnost je uplne niekde inde.
ma teraz novy motor 1.0 T-GDI s uzasnou spotrebou ale skutocnost sa pohybuje okolo 8l/100km - info od predajcu. Dajme tomu, ze po zabehnuti bude spotreba 7l. Kam sme do dopracovali oproti roku 2005? Nikam. Spotreba ta ista, emisie trosku nizsie a spolahlivost motorov zashanutych downsizingom ani netreba spominat
Kto jazdi s 1,4 za 9 litrov tak by mal zacat pouzivat riadiacu paku ona tam nie je na odkladanie pravej ruky... Holy nezmysel ze je to lenoch. Samozrejme 100 koni bude vzdy len 100 koni, ale ak chces jazdit svizne opat staci len trochu vytocit a nejazdit s nim ako s dizlom a radit pri 1500-2000 ot. ale vyssie! Ludia ja netvrdim ze 1,4ka je zazrak z motorarne KIE ale je to velmi podareny motor ktory KIA ponuka ako zakladny motorizaciu co sa u mnohych incyh znaciek neda povedat a zakladny motor tam je len preto aby zakladna cena vyzerala velmi pekne avsak auto so zakladnym motorom je nepouzitelne. Naopak u KIE je 1,4 plnhodnotnym motorom. Sam jazdim dost vela auto nemam este ani rok a coskoro budem mat 30 000km. Jazdim vsetky rezimi dialnica, okreska, mesto. Motor som si zvolil preto ze je postacujuci. Samosebou 1,6 je silnejsia avsak 1,4 nie je zla ako sa to tu v tychto prispevkoch prezentuje.
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km) FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
Musím souhlasit. Sám jsem měl ve starém Ceedu základní 1.4 a byl jsem s ním spokojen. jezdil jsem normálně, dle předpisů a měl jsem dlouhodobou spotřebu 6.8l. Na dálnici si to samozřejmě vzalo více (asi kolem 8l), ale i to mi přijde na tento motor slušné.
nexter: S tím souhlasím. Já jezdím okresky a semtam dálnice a přes 6.8 l/100 km jsem se ještě nedostal. Sice mi na dálnici občas chybí ještě 6 rychlostní stupeň, ale i tak. 1.4 je předvídatelný a docela svižný motor. Akorát člověk musí brát v potaz, že to je klasický benzín, který pro záběr potřebuje vytočit na 3000 otáček. A zásadně se neřídit tím, co na mě ukazuje palubní počítač (řazení na 5 při 50 km/h, atd.).
veľmi dobré argumenty chlapci jazdiť na 9 litroch, tak to je už na zamyslenie sa nad sebou samým ja mám Ceed 1,4 Kappa (100 koníkovú) a postačuje samozrejme jazdím na nej z 90% sám: Tatry,Orava, atď... spotreba zatiaľ okolo tých 6,2 - 6,5 litra po rovinkách paráda, hlavne na 6 zaradenom stupni do kopca treba podradiť, s tým som ale rátal ale leňoch to je odvážne slovo
Odohravalo sa to v neskorom jesennom pocasi v miernom stupani so styrmi dospelymi pasaziermi (cca. 400 kg) zivej vahy a s maximalne plno nalozenym kufrom. Pred nami predpisovo 90-tkou iduca Felicia a my so zaredenym 6. rychlostnym stupnom som zoslapol plynovy pedal a bez toho aby som podradoval v 120 km rychlosti so obehol predomnou iducu dvojclennu postarsiu posadku uz zmienovanom vozidle. Tak vtedy mi sanka isla riadne dolu co Ceed SW 1.4 CVVT dokaze.
Ale trvalo to pol minuty nie? Ja si nedovolim obiehat na 6tke ani ked som v aute sam. Ked zaradim trojku tak 80-120 dam za 8 sekund a tak sa ma spravne obiehat
Kia Rio 1.4 CVVT (2013) Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016) Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016) Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)