Koupili byste opět svého Cee´da ?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Příspěvekod Mark77 » 10.08.2009 19:17

Jediný co toršku hůř zkousávám je valivý hukot od pneu 205/55R16 předtím jsem auto s tak širokou pneu neměl , neb ot omají hůř odhlučněné, ale je to slyšet jen na tom hrubším asfaltu :grin: . Jináč je to drak ta kára, spotřeba kolem pěti litrů tak jsem vysmátej zátah užasnej.
Jo co jsem si všiml ten CeedII má menší středový displej ne?? Už to není tak hezky velké jako u verze I, myslím ten horní informační.
Nebo se to zdá z těch fotek?? A navíc ani není podsvícen celej svítí jen udaje a pozadí je černé..
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.zavolantem.cz/data/fotky/2009/07/14/kia-ceed-facelift-03.JPG&imgrefurl=http://www.zavolantem.cz/stripky/kia-ceed-facelift-prvni-oficialni-fotografie&h=600&w=627&sz=157&tbnid=Gr8RBSttuYmYXM:&tbnh=130&tbnw=136&prev=/images%3Fq%3Dkia%2Bceed%2Bfacelift&hl=cs&usg=__9c6RIqJFEn4jk71I-hwCyK7THr0=&ei=hlaASv7AG4b8_AbxpOXnBw&sa=X&oi=image_result&resnum=6&ct=image

http://news.auto.cz/?sekce=foto&ga_uid=GI_4a65a4d706910&ga_id=GH_4a65a4d702e87

tak se mě to nezdá opravdu je užší :-((
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Koupili byste opět svého Cee´da ?

Příspěvekod MILOKA » 05.11.2009 01:32

Zdravím,koupil jsem Ceeda 1,6 CVVT v lednu 2008,najeto cca 16t.km.Reklamoval jsem pouze jednu závadu-nešel startovat motor.Na druhý pokus byla závada odstraněna výměnou anténní cívky imobilizéru.Jiné závady jsem zatím neměl.Pouze jsem si musel zvyknout na tvrdší naladědí podvozku,které jsem při zkušební jízdě(před koupí),nějak nezaznamenal,prostě zkušební jízda se stejným vozem se mi zdála poněkud příjemnější.Zřejmě to bylo výběrem trasy předváděcí jízdy prodejcem.Na nerovnostech,zejména příčných,je nastavení podvozku dost tvrdé,ale je to věc osobního názoru.Provoz na zimních pneu je příjemnější,asi v budocnosti jiné používat nebudu.Jinak jsem se Ceedem spokojený a doufám,že mě nezklame.Za cenu z počátku roku 2009 bych do něj šel znovu.
MILOKA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beky » 05.11.2009 17:56

Ja určite aj keď spočiatku som mal vo výhľade trochu inú triedu W-polo,Hyundai i-20 tam ma odradili dlhé čakacie doby cca 3-4 mesiace pritom :kia: som zohnal do týždňa a pri ponúknutí super zľavy 3500€ už nebolo čo riešiť a zatiaľ vládne spokojnosť :D veď po cca 5 mesiacoch ani nemôže byť ináč. :lol:
Beky Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
3200 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 25.11.2009 17:31

ahoj, tak při dnešních cenách bych to toho šel určitě znova, navíc se teď ještě víc snaží aby prodali, tak přidávají dost věcí grátis, já předtím dostal grátis zatmavení skel, středovou opěrku, volant a řadičku v kůži, barvu potahů, tmavé plasty na vnitřku dveří a koberečky ( ty jsou mi nanic , používám jen gumové ).
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 25.11.2009 17:54

lebka75 píše:ahoj, tak při dnešních cenách bych to toho šel určitě znova, navíc se teď ještě víc snaží aby prodali, tak přidávají dost věcí grátis, já předtím dostal grátis zatmavení skel, středovou opěrku, volant a řadičku v kůži, barvu potahů, tmavé plasty na vnitřku dveří a koberečky ( ty jsou mi nanic , používám jen gumové ).

S tím přidáváním dost věcí gratis bych byl dost opatrný. Myslím, že jsi měl ještě docela štěstí. Už se to tu i tuším někde řešilo. Liší se to servis od servisu velice markantně. Někde tě odbydou s tím, že se Kii velice dobře prodávají/ly (především Ceedi) a že nemají zapotřebí dávat něco "zbytečně" :? gratis - vlastní zkušenost při návštěvě u některých prodejců... :thd:
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Mark77 » 28.11.2009 19:25

Souhlas s tím podvozkem je tvrdší a možná i méně odhlučněn. Ale záleží s jakým autem se to srovnává. Chybý mě dešťový sensor. Jinak pohoda. Já bych možná zkusil Peugeot 308 SW ale zatím je mooc drahej ve výbavě a s motorem co mám u Ceeda :) .

MILOKA píše:Zdravím,koupil jsem Ceeda 1,6 CVVT v lednu 2008,najeto cca 16t.km.Reklamoval jsem pouze jednu závadu-nešel startovat motor.Na druhý pokus byla závada odstraněna výměnou anténní cívky imobilizéru.Jiné závady jsem zatím neměl.Pouze jsem si musel zvyknout na tvrdší naladědí podvozku,které jsem při zkušební jízdě(před koupí),nějak nezaznamenal,prostě zkušební jízda se stejným vozem se mi zdála poněkud příjemnější.Zřejmě to bylo výběrem trasy předváděcí jízdy prodejcem.Na nerovnostech,zejména příčných,je nastavení podvozku dost tvrdé,ale je to věc osobního názoru.Provoz na zimních pneu je příjemnější,asi v budocnosti jiné používat nebudu.Jinak jsem se Ceedem spokojený a doufám,že mě nezklame.Za cenu z počátku roku 2009 bych do něj šel znovu.
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 28.11.2009 20:16

jak jsem psal, šel bych do toho znovu, ale do první verze. Po faceliftu se mi prostě nelíbí, volant je takový humpolácký, přístrojovka také nic moc. Co jsem viděl, tak je jiné podsvícení, to jediné vypadá asi hezky. I pohled na čelní masku a světla mě zklamal, ceed podle mě ztratil své krásné rysy :cry: . Někde jsem četl, že se u 1.4 má i snížit výkon kvůli tomu, že na západě platí pov.ručení podle výkonu motoru a :kia: si od toho slibuje yvýšení prodeje. Ještě že mám ten původní super motor :thu:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 29.11.2009 14:12

a to je to o čem jsem mluvil . Velkou pozornost vzbudilo prohlášení značky, že kvůli důležitému německému trhu a jeho sazbám povinného ručení podle výkonu a nikoli objemu motoru, bude u dosavadní čtrnáctistovky s působivými 80 kW snížen výkon na 66 kW, tato změna by se ale s největší pravděpodobností neměla týkat našeho trhu, a tak u nás i nadále bude k mání motor 1.4 s původními parametry
http://news.auto.cz/dojmy/kia-ceed-2010 ... dojmy.html
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod PetrCBR » 29.11.2009 14:42

Tak ja mam Ceeda SW neco pres rok a najeto neco malo pres 25t. Zadne auto neni dokonale a ani toto, ale kdybych si mel znova vybrat, sel bych zase do Ceeda SW (mozna ve vyssi vybave, mam Active Plus). Problem s rzi patych dveri jsem mel taky, ale uspesne vyreklamovane a opravene (ale ze jim trvalo, nez mi zajistili nahradni auto :-) ). Nejvic me ale stvou 2 veci :
- automaticke zamykani
- ostrikovace (strikaji moc nizko)

U tech ostrikovacu mi predchozi technik ze servisu rikal, ze je mozne vymenit v ramci zaruky, ovsem novy technik (ten puvodni uz tam nepracuje) mi zase rikal, ze nemaji zadny podklad, aby se to menilo v ramci zaruky :-/.
U automatickeho zamykani me neskutecne stve jedna 'vlastnost'. Auto se v urcite rychlosti samo zamkne, coz je v poradku, ale kdyz zastavim, musim sam odemknout, abych se dostal do zadnich dveri, pokud nechci vytahovat klic ze zapalovani. Tedy bych uvital, aby se auto odemklo ve chvili, kdy ridic otevre dvere.

I pres tyto vyfikundace bych si Ceeda koupil znova.
Nikdy nerikej ze neco nejde ... vzdycky se najde nejaky blbec, ktery nevi ze to nejde a udela to.
PetrCBR Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 29.11.2009 14:56

Offtopic :
@PetrCBR
-stierace mi strekaju nizsko iba pri rychlostiach 120km/h a viac inak presne ako maju..je sice pravda ze nesprchujem dalsie dve auta za mnou ako je zvykom ale urcite by som to nenazval nizko.... :no:
-na palubovke je take male tlacitko otvorenia vsetkych dveri - staci si len nanho zvyknut ako som si musel zvyknut na zamykanie defendlocku tak uz automaticky stlacam aj toto tlacitko a hotovo ;)

ale ruku na srde, co by dali ine automobilky za tieto "staznosti klientov" :lol:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrCBR » 29.11.2009 21:44

titanus píše:-stierace mi strekaju nizsko iba pri rychlostiach 120km/h a viac inak presne ako maju..je sice pravda ze nesprchujem dalsie dve auta za mnou ako je zvykom ale urcite by som to nenazval nizko.... :no:

No me strikaji kam maji jen kdyz stojim. Pokud jedu tak 90 a vice, tak strikaji tesne nad sterace a to neni moc dobre.

titanus píše:-na palubovke je take male tlacitko otvorenia vsetkych dveri - staci si len nanho zvyknut ako som si musel zvyknut na zamykanie defendlocku tak uz automaticky stlacam aj toto tlacitko a hotovo ;)

O tom tlacitku samozrejme vim, ale za ten rok jsem si jeste nezvykl a kdyz spechas, tak je normalni, ze zapomenes a pak jsi nas*** ze se musis vracet dopredu mackat nejake priblble tlacitko. Nejhorsi je to kdyz musis neco vyndat ze sedacky za spolujezdcem ... to bych vrazdil :-).

Jak jsem ale psal, kazde auto ma svoje a treba i okatavka, kterou jsem mel jako nahradni auto mela 'mission impossible' featury :-).
Nikdy nerikej ze neco nejde ... vzdycky se najde nejaky blbec, ktery nevi ze to nejde a udela to.
PetrCBR Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod PetrLa » 29.11.2009 22:24

titanus píše:
Offtopic :
@PetrCBR
-stierace mi strekaju nizsko iba pri rychlostiach 120km/h a viac inak presne ako maju..je sice pravda ze nesprchujem dalsie dve auta za mnou ako je zvykom ale urcite by som to nenazval nizko.... :no:
-na palubovke je take male tlacitko otvorenia vsetkych dveri - staci si len nanho zvyknut ako som si musel zvyknut na zamykanie defendlocku tak uz automaticky stlacam aj toto tlacitko a hotovo ;)

ale ruku na srde, co by dali ine automobilky za tieto "staznosti klientov" :lol:

stříkají opravdu nízko a nemusím valit zrovna 120....80-90 úplně stačí aby to chcalo jen na stěrače a nikam jinam. Rozptyl je taky mizerný, je to jak když čůrá chlapeček na fontáně.

Co se týká toho tlačítka na odemykání dveří, tak ti co nadávají asi nezažili zloděje, co otevírají zadní dveře a kradou. Zastavíte-li na křižovatce, oni otevřou ukradnou co je v kufru a na sedácích a zkuste se odpoutat a utíkat za nimi. Tuhle fičuru právě oceňuju a že mám sklerózu a neodemknu si to, tak to je můj boj, a zas to ty dva kroky není tak daleko, ne?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod souk69 » 29.11.2009 22:40

:kia: Já už jsem si na to tlačítko zvykl, automaticky ho zmačknu při dojezdu docíle cesty. A s těmi zloději je to fakt, známýmu se takto ztratila brašna s notebokem ze zadního sedadla, když zastavil na červenou. A než se odpásal a otevřel dveře..................... :shock:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod marhalu » 29.11.2009 23:02

titanus píše:
Offtopic :
@PetrCBR

sterace nebo ostrikovace aneb jak pravi klasika sterace stiraji a ostrikovace strikaji :lol:
U faceliftu se asi pani sikmooky poucily nebo aspon s tim nejak nemam problem .

Ted je to nova hracka a tak jsem nad miru spokojenej a sel bych do toho znova. Jen mi tady chybi spise blbosti. Napr pri zarazeni zpatecky a spustenych steracu se mi setrelo zadni okno na fabce a dokonce naklopilo pravy zrdcatko abych videl na obrubnik. Ovladani zadniho sterace lepe vyreseny, o neco vice prihradek z pozice ridice a spolujezdce (pod sedackama, leva strana palubky atd.) Ale vsechno to se da prezit :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 29.11.2009 23:31

marhalu píše:
titanus píše:
Offtopic :
@PetrCBR

sterace nebo ostrikovace aneb jak pravi klasika sterace stiraji a ostrikovace strikaji :lol:
U faceliftu se asi pani sikmooky poucily nebo aspon s tim nejak nemam problem .

Ted je to nova hracka a tak jsem nad miru spokojenej a sel bych do toho znova. Jen mi tady chybi spise blbosti. Napr pri zarazeni zpatecky a spustenych steracu se mi setrelo zadni okno na fabce a dokonce naklopilo pravy zrdcatko abych videl na obrubnik. Ovladani zadniho sterace lepe vyreseny, o neco vice prihradek z pozice ridice a spolujezdce (pod sedackama, leva strana palubky atd.) Ale vsechno to se da prezit :)

vidíš a to je to co jsem se chtěl zeptat, toto mě totiž opravdu sere...takže asi půjdu do servisu a nechám si to vyměnit ala facelift aby to ostřikovalo slušně.

PS: někdy mi ostřikují i stěrače :) to když mi to v rychlosti nachčije na ně a ony to pak rozstřikují po skle :-P
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

PředchozíDalší

Zpět na ceed