napínák rozvodového řetězu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

napínák rozvodového řetězu

Příspěvekod Petr Masák » 28.09.2011 12:23

Zdravím, slyšel někdo z Vás o problémech s napínákem rozvodového řetězu u motorů 1,4 a 1,6 benzín ( prý s docela likvidačními účinky na celý motor ) ?
Četl jste o tom někdo ?
Petr Masák Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
55000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: napínák rozvodového řetězu

Příspěvekod zulyk » 28.09.2011 16:23

nie, nic take som nikde nezachytil
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod Katikakus » 30.09.2011 08:32

Celkem zname jsou problemy VW/Skoda 1.2HTP a 1.2TSI s napinakem rozvodoveho retezu, preskakovanim retezu atd.. Nepletes si to s nima? U H/K jsem nic podobneho jeste neslysel.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Petr Masák » 01.10.2011 05:38

Zdravím, právě že u Škodovek jsem to již slyšel ale u Kia mě to překvapilo. Prý se to stane při parkování v kopci se zařazenou rychlostí. Jelikož neběží motor tak prý nepracuje hydraulika, napínák povolí a přeskočí řetěz... Ale předpokládám že v hydraulickém okruhu musí být nějaký ventil, který brání snížení tlaku.
Ale podotýkám že nikoho takového neznám, pouze o tom vždy někdo od někoho slyšel ale nikdo nezná konkrétního nešťastníka.
Takže toto prozatím řadím do kategorie jedna paní povídala...
Petr Masák Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
55000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 01.10.2011 20:07

Taky to vidim na agenturu JPP...
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Berka » 01.10.2011 22:32

Slyšel jsem o tom už začátkem tohoto roku. Prý bylo v Čechách několik případů, ale příčina není tak úplně přesně známa. U někoho prý špatně zvolená specifikace oleje, ale spíš bych to viděl na nějakou konstrukční vadu. Prý se to snad stává jen v prvních okamžicích po nastartování než dojde k natlakování mazacích kanálků.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 07.11.2011 17:31

Tak doufam, ze to nepotkalo zrovna me, pze minuly tyden mi zacalo podivne cvakat v motoru a je to slyset cim dal vic... :/
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Jakub » 08.11.2011 08:20

Při přeskočeným řetězu bys už nejezdil vůbec ;-)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod spevo28 » 13.11.2012 19:48

Zdravím stalo sa mi to asi po30 000km,mam ceed 1.4 2008
mozno to bude tym parkovanim. Parkoval som s kopca.
V servise nevedeli asi tri týždne čo to robí.
po vyradeni rýchlosti to vždy zdochlo a potom uplne prestalo štartovať.
Najprv povedali že je to jazdeckou chybou,ale som šofer s povolania a uz mam cez 15 rokov prakse.
poslali ho do Ziliny a az potom povedali ,že to bol ten napinak.oprava vramci zaruky,ale vraj okolo 1600 eur a viac.
spevo28 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 13.11.2012 20:08

Petr Masák píše:Zdravím, právě že u Škodovek jsem to již slyšel ale u Kia mě to překvapilo. Prý se to stane při parkování v kopci se zařazenou rychlostí. Jelikož neběží motor tak prý nepracuje hydraulika, napínák povolí a přeskočí řetěz... Ale předpokládám že v hydraulickém okruhu musí být nějaký ventil, který brání snížení tlaku.
Ale podotýkám že nikoho takového neznám, pouze o tom vždy někdo od někoho slyšel ale nikdo nezná konkrétního nešťastníka.
Takže toto prozatím řadím do kategorie jedna paní povídala...

CEED je první auto který parkuju už 5 let se zataženou ručkou, dřív jsem všechno parkoval na kvalt. Tak jsem rád, že dělám dobře.:-) Shuma mi párkrát přes kvalt popojela z kopca, ale tam to zjevně nevadilo.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Petr Masák » 04.12.2012 17:08

Tak koukám že přeci jenom na mé původní zprávě něco bylo, jak psal Blackdeath tak se to stalo i jemu.
Ví někdo zda je to uznaná závada a zda se třeba nedá preventivně vyměnit napínák?
Díky
Petr Masák Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
55000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vwq » 07.09.2014 21:49

Nedá se nic jiného udělat než sundat víko z hlavy a udělat kontrolu. Na řemenici u kliky je zářez, ten nastavit na čárku na bloku na 0.
V tu chvíli má být na ozubených kolech na vačkách dvě rysky proti sobě a vodorovně k bloku prsou. Pokud tak není, je přeskočeno.
Do minulého týdne jsem si myslel že napínák nemá rohatku. Má ! Bohužel ale pružinka za rohatkou není dost silná a nepřetlačí jí. Je to pochopitelné vzhledem k opotřebení. Pokud by byla příliš silná, docházelo by k pře šponování. Je nutná včasná kontrola a kontrolovat prověšení řetězu. Pokud překročí určitou mez, dojde k přeskočení. Musí se ručně postrčit rohatka.
Snad sem dám brzo obrázek pro ty kterým to není lhostejné a nemají už auto v záruce. Jiná cesta je, dávat opakovaně nové nevytahané rozvody.Drahé.
Technici v kia docela přemýšleli a pamatovali i na to když je třeba vyndat vačky. Ta rohatka jde i uvolnit speciálním klíčem. V prsou motoru je pomocný šroub kterým se tam klíček dává a rohatka se uvolní.
Informace co jsem napsal si přeberte jak chcete ale bez včasné kontroly přeskočí jak 1,4 tak i 1,6. Takže ještě jednou, kontrolujte průvěs řetězu, je to to nejmenší co se dá udělat.
vwq Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod S.M-A-RT » 09.09.2014 12:58

Muzes pak kdyztak dat fotky, rad bych to zkontroloval na 1.4 :-)
S.M-A-RT Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vwq » 10.09.2014 07:50

Vytáhl jsem obrázky. Tak snad to tady poslouží víc lidem :o)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vwq Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vwq » 10.09.2014 07:57

Ještě tvar klíče na uvolnění rohatky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vwq Neuvedeno
Uživatel fóra

Zpět na ceed