Nenanšel jsem přímo takové téma na Ceedu, takže zakládám.
Situace nastala cca před měsícem. Po startu se nejprve přidali zvýšené otáčky na volnoběh a to především za velmi teplých dnů. Během chvíle opadnou na provozní. Dále se postupně přidal delší interval startování v poloze s klíčkem, taktéž častěji za tepla a klidně i pokud motor nějakou dobu bežel a provádím opětovný start, není to tedy přímo za studena. Momentálně se mi 2x stalo, že při dlouhém startu jakoby motor naběhl na tři válce, úplně zachrochtal, otáčky vylítly na 2.000 a ihned spadli na 1.500 a následně na provozní. Za provozu se auto chová normálně a nic nekolísá. Viděl to mechanik a má podezření na palivové čerpadlo a nedostatečný tlak. (dva měsíce zpět přidávám aditiva)....
1, svíčky překontrolovány, jsou nové a naprosto vpořádku.
2, ukostření nekontrolováno
3, baterie přeměřena, je původní 6 let stará a hodnoty jsou vpořádku, při startu dává 10,6V.
4, imobilizér, kontrola kontrolky na palubce vpořádku, zhasne okamžitě ačkoli motor stále startuje.
Technik požaduje, aby auto již nenaskočilo a mohl jej začít řešit nebo ho nechat pár dní na pozorování. To se mi zrovna nehodí tak se ptám na Vaše názory nebo jestli někdo řešil a jak to dopadlo?