Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Reznutí středů kol

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Reznutí středů kol

Příspěvekod Čáďa » 17.01.2010 01:06

zdravím, omlouvám se jestli se to tady už někde řešilo, ale nic jsem nenašel..

nevím jestli to je normální, ale dost mi reznou středy u kol.. pokoušel jsem se koukat na ostatní auta a tolik orezlý jsem viděl jenom starý auta.. většina má ty středy zakrytý nebo nějak ošetřený a rez tam nemají..

jaké máte s tímto zkušenosti? je to běžné? co se s tím dá dělat (mimo zakrytí poklicemi)? vůbec se mi to nelíbí..

díky za rady
Čáďa Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 7.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Reznutí

Příspěvekod Jakub » 17.01.2010 10:07

Já jsem to kdysi přestříkal konzervačním voskem, takže jsou pořád jak nové. Pokud reznou, tak jediné řešení je odstranění rzi a nátěr barvou.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Re: Reznutí středů kol

Příspěvekod titanus » 17.01.2010 10:17

dnes som cital celkom zaujimavy clanok ktory sa podla mna tochto z casti tyka...parafrazovanie:
Lopaty sme odlozili, vsetko cistime solou.
Vzdy, ked volakedy nasnezilo, tak nastupovali domovníci, brigádnici, pracovníci mestskych sluzieb ci vojaci z miestnych kasarni, ked bolo treba, vysli von aj samotni obyvatelia, vsetci s lopatou v ruke. Dnes sa po mestach prehanaju auta vysypavajuce sol. Majitelia podnikov zoberu vrecka soli a solia, solia a solia. Rovnako aj domovnici. Lopaty ostali v pivniciach. Vysledok? Sneh nam uz pod nohami nepraska ale clapka a zimne topanky pod vplyvom soli vydrzi pri troche stastia dva roky...

no a tento solni exkrement sa nevyhyba ani autam...podbehy, plechace, karoseria...vsetko dostava tak zabrat od soli a ineh namixovanej chemie ze sa netreba cudovat ze bez pravidelneho umyvania nam sem tam nieco zhrzdavie... :| zial ina metoda ako ochrany nater a pravidelna udrzba neexistuje...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 17.01.2010 11:49

viď moje foto v albume, :shock: hrôza , a to jazdím na SOULe mesiac :!: :kia: :SK: :no: :no:
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
188000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod kofejn » 18.01.2010 11:52

Já šrouby, střed i dosedací plochu při přezouvání namazal grafitovou vazelínou. Zatím jsem bez rzi. Někdo, zde na fóru, ještě používá nastříkání vosku na dutiny vozu.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Čáďa » 06.02.2010 15:30

tak jsem to zatím zamatlal vazelínou a ještě jsem koupil poklice , aby se to zakrylo :D
ale co s tím dál? něčím natřít při jarním přezouvání? :help:
a taky budu muset koupit nový šrouby, tyhle jsou pěkně rezavý a už se začali i loupat, no prostě hnus :shock:
máte někdo typ na cenově dostupné a hlavně kvalitní šrouby na orig. 16"liťáky, které něco vydrží a nepadnou tak rychle jako orig.?
jo a ještě, jaký je to vlastně typ šroubu? Díky
Čáďa Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Dajek » 06.02.2010 15:45

ceed nemá šrouby, ale matky... ;)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Čáďa » 06.02.2010 18:57

Dajek: diky za konstruktivní reakci :D vím, že tam jsou matky ;)
Čáďa Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Kosťa » 06.02.2010 20:59

Ahoj Čáďo,
měl jsem stejný problém. Je zde někde vlákno "barva na brzdy (brzdiče)" a tam je to docela slušně rozebráno. Osobně jsem se také rozhodl si natřít brzdiče spec. barvou odolávající vyšším teplotám. Vše jsem zrealizoval až po jednom zimním provozu. Po sundání plecháčů jsem se přímo zděsil, jak bylo vše zrezivělé. Jeden celý den jsem stál u dráťáku a vše čistil až na kov a pak se válel pod autem s vrtačkou a čistil a čistil a čistil. I když v návodu oné barvy byla zmínka, že je možné ji aplikovat přímo na rezavé součástky, jen je třeba je odmastit, neudělal jsem to a vše opravdu řádně očistil. A vyplatilo se to. Na mých fotkách zjistíš, co vše jsem natíral. Jen uvádím, že jsem brzdiče totálně rozebral, očistil a natřel každý díl zvlášť. Poté vše dal dohromady a natřel jako celek znovu podruhé. Natíral jse i tebou zmíněné středy. V předu jsem to vzal kompletně i s matkou, závlačkou i vyčnívajícím závitem. Vzadu jsem natřel celý kalíšek co je na plechách vidět. Vše drží už druhou zimu a vypadá (po umytí) jako bych to natíral včera. Vše drží na 100%, nic se neloupe a vypadá to fakt dobře. Ještě info. Styčné plochy disk X náboj jsem samozřejmě nenatíral, (všichni víme proč!!!) jen pečlivě očistil kartáčem a ošetřil W40. Al disky doslova přilnou po dotažení tak, že se tam nedostane voda a tak jsou náboje po jejich sejmutí naprosto čisté. Horší je to ovšem pod plecháči. To vždy při přehazování musím vzít kartáč a náboje očistit až na čistý kov.
Něco k matkám.
V létě používám originály, tady pochromované uzavřené matice. Po první návštěvě servisu kvůli přezutí udělala pneumatická pistole na šestihranech docela dost hluboké drážky, které potom reziví. Vždy, když sunadavám na zimu Al kola, tak si tak asi 2 -3 hodinky hraji s těmi maticemi. Leštím je a stříknu W40 a jdou v dílničce na poličku. Horší je to s maticemi pojistnými, ty jsou pouze kadmiované a tak jsou i po letní sezoně jako liška. Na zimu pojistné matice nepoužívám!
Na zimu jsem si totiž pořídil ne jen plechy se zimním obutím ale i jiné matice, (http://www.autokola.cz/alukola_hledej.php) zde je odkaz. První sada mi zrezivěla už po 14 dnech!!!! Proto jsem je reklamoval a nová sada je již úplně jinak technologicky černěna. Zdá se, že budou OK. Přístup lidí z Autokola k mé reklamaci byl přímo ukázkový. Nemohu si proto na ně vůbec stěžovat. A ty matky všem doporučuji. Nemám na plechách žádné poklice. Disky jsou černé a matice taky, takže to vypadá docela elegantně. Uprostřed jsou vidět ty středy natřené grafitovou a to také vyhlíží velmi slušně. Nejsem totiž vyznavačem velkých kontrastů . A červené auto s černými doplňky se mi prostě líbí.

Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Rez na ramenech

Příspěvekod lada » 04.04.2010 21:24

Dnes jsem prezul auti a jak jsem se tak dival po ramenech jsou sama rez.Myslite ze je to normalni? Pokud uz je nekde toto tema tak se omlouvam.
lada Muž
Přispěvatel fóra

Re: Rez na ramenech

Příspěvekod mbiron » 04.04.2010 21:36

lada píše:Dnes jsem prezul auti a jak jsem se tak dival po ramenech jsou sama rez.Myslite ze je to normalni? Pokud uz je nekde toto tema tak se omlouvam.

Normalni, vem si ze to je normalni ocel a co vsechno se vespod auta deje natoz v zime. Pokud si nechas udelat antikorozni nasrik tak u rez trochu oddalis. ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Re: Rez na ramenech

Příspěvekod lada » 05.04.2010 13:38

Chtel jsem,ale v servisu me rekli ze to nedoporucuji.Sice nevim proc ale je to tak.I tak nad tim nastrikem uvazuju cim dal vic.
lada Muž
Přispěvatel fóra

rezavé šrouby u elektronů?

Příspěvekod Jindrous01 » 22.07.2010 11:19

Mám dotaz, je normální že pár šroubů cca 3 u kol z lehkých slitin začali povrchově trošku reznout?
Jindrous01 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
450 km @ 7.2 l/100km

Re: rezavé šrouby u elektronů?

Příspěvekod micronimus » 22.07.2010 12:55

taky už je mám lehce načatý ... ostatně jako u všech elektronů co jsem kdy měl, takže je to asi normální
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Re: rezavé šrouby u elektronů?

Příspěvekod Beda » 22.07.2010 14:15

Jestli ti jde o srouby, ktere koukaji z kotoucu, tak je uplne normalni ze reznou. Proto je vzdy pri vymene kol vezmu ocelovym kartacem a lehce striknu WD40, aby se pak snaze povolovaly matky a taktez to slouzi prave jako castecna ochrana proti jejich korozi :idea:

PS: ten nadpis je trosku matouci :D
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy