brandysw píše:P.S Este mi napadlo, ze preco sa vobec riesi problem T alebo H, ked max povolena rychlost je 130 kmh
alena píše:a prosím Vás nevíte kde se dá sehnat samolepka na tu maximálni rychlost?
skippovic píše:mylsim, ze "H" versus "T" rychlostny index riesi vela ludi.
vlastnim ceeda benzinaka 1.4, ktoreho max. konsrukcna rychlost je 185km/h, v OoEV mam rychl. index H. Najradsej by som investovat do Tcka, nerozumiem preco nemame v OoEV ako alternativu aj Tcko.
trosku som googlil a tu je co som nasiel:
zakony:
Smernica Rady 92/23/EHS, ktora je referencovana nariadenim vlady c. 195/2006... Priloha IV, ustanovenia 3.4:
![]()
3.4 Rozsah rýchlosti
3.4.1 Každá pneumatika, ktorou je vozidlo normálne vybavené, musí mať symbol kategórie rýchlosti (pozri prílohu II, bod 2.29) kompatibilný s maximálnou konštrukčnou rýchlosťou vozidla /alebo vhodnú kombináciu zaťaženie/rýchlosť (pozri príloha II bod 2.30).
3.4.2 Vyššie uvedená špecifikácia neplatí:
3.4.2.1 v prípade náhradných jednotiek na dočasné použitie, pre ktoré platí ustanovenie bodu 3.8;
3.4.2.2 v prípade vozidiel normálne vybavených bežnými pneumatikami a príležitostne vybavených pneumatikami do snehu.
Avšak v tomto prípade symbol kategórie rýchlosti pneumatík do snehu musí zodpovedať rýchlosti buď väčšej než je maximálna konštrukčná rýchlosť vozidla (uvedená výrobcom) alebo rýchlosti minimálne 160 km/h (alebo obidvom).
Ak napriek tomu maximálna rýchlosť vozidla (uvedená výrobcom) je väčšia než rýchlosť zodpovedajúca symbolu kategórie rýchlosti pneumatík do snehu, výstražný štítok maximálnej rýchlosti, ktorý určuje maximálnu rýchlosť pre pneumatiky do snehu, musí byť upevnený vo vnútri vozidla tak, aby bol ľahko viditeľný pre vodiča.
![]()
Idealne keby to potvrdil nejaky pravnik.
Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé