Snížený podvozek

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Snížený podvozek

Příspěvekod lada » 06.03.2010 14:26

No to je dost! :lol:
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tony » 08.03.2010 12:46

tak ted sem to dočetl :D

1, takhle mě byly doporučeny přímo z kia servisu ty V-MAXX takže s tím asi žádný problém. jako se značkou a zárukou...

2, to utrefení na konkrétní model: když se podíváš na aplication list tak tam uvidíš že to NEJSOU univerzální pružiny, ale každé auto i motorizace má jiné. To že tam mají vypsané více modelů pouze znamená, že mají pružiny i na ně.

3, k těm 17´´ a poldům. přesně v malém TP velikost ráfků není. a do velkého TP si je dopsat můžeš kdykoliv protože ceed na nich normálně jezdí. já jen kupoval auto mezi prvními a to 17´´ v nabídce ještě nebyly a tak je v TP nemám. a už vidím situaci kdy mi při silniční kontrole budou vyjíždět kopii techničáku odněkud :lol:
kluci mě už asi rok nezastavili ani... a jak sem měl staré auto s kolama o 2 čísla většími tak na STK taky nic... ale kvůli pojišťovny si je do TP dám.

4, k ET. to není žádný velký problém. sám mám AEZ s jiným ET než originál (to jejich nejde sehnat) a žádný problém.

5, to zatížení by problém mohl být... to ještě pozjišťuju. je ale fakt že z 90procent jezdím sám a z 99procent ve dvou, takže...

6, k 17´´ problémy s vyjetými koleji patří to je mi jasné, tak jako k aquaplanningu... ale jinak mají pozpodmínečné plus

7, no a nakonec značka budoucích gum. sám ještě nevím. uvažuju nad michelin primacy hp (seriově na ceedech s 17) popř. bridgeston turanza (ty má Béďa).

snad jsem okomentoval vše ;)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.03.2010 12:50

ervss píše:no ved uvidis Tony .. ked pridu 17ky ake bude auto tvrde .. :D :D a este znizenie ;)) akoze ja s tym problem nemam ja sa radsej bezpecne citim na ceste ze ma to udrzi v kazdej zakrute a vsetko :) takze ja to prezijem trosku viac tvrdosti ;o

no nad tím sem taky uvažoval že první nahodím 17 a pak uvidím jestli ještě snížit. jenže 17 budu dávat až když sjedu letní gumy (tak tahle sezona ještě) a to se mi čekat moc nechce... ona to ale zase není tak velká investice. ty pružiny dohromady stojí jak jeden Dotz hanzo... plus v květnu jdu na garančku tak sem myslel že bych si to vyměnil tam. ušetřím čas + peníze za práci. víš jak když už bude auto na zvedáku... 2 mouchy jednou ranou
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Balki » 02.07.2010 11:51

mam proceed 2010 polroku, 17" som daval ihned ako zliezol sneh ( auto som si kupil na vianoce, tak som jazdil na zimnych ). kedze robim s diskami a pneu nemam s tymto problem, pneu som daval to najlepsie a najnovsie MICHELIN PILOT SPORT PS3. ze by to bolo extremne tvrdsie od manzelkinho soul-u na 16" sa mi nezda, proste fajn jazda, vynikajuca stabilita a ovladanie aj v zatackach. o znizenie som sa pokusil tiez, prave dnes, po mesiaci cakania mi prisli pruziny EIBACH, ktore mimochodom ponuka na :SK: kia ako original prislusenstvo - len o dost drahsie a vysledok = nepasuju do sialok - ulozeni pruzin, tieto su sirsie na priemer. takze "nic nebude", aspon zatial, musim to doriesit v kii.
Balki Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
12500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod spazy » 02.07.2010 18:41

Ak by som Ti mohol poradit daj si WEITEC pruziny 20mm ak ich najdes, a na zadne si dokup vymedzovaciu tvrdu gumu, neviem ako sa to vola presne, kolega to ma na punte, plny kufor+3ja v zadu-no vatsia rychlost nejaka ta jama a pekny buchot pocut dnu-na doraz-takze ako chces, mam 17ky 225/45 a rozdiel medzi pneu a blatnikom :no: teda,zevraj sa daju zohnat znizene pruziny '' confort'' a auto nemas tvrde :) od vyroby ale na kie som ich este nevidel. A co sa tyka STK ak to mas homologizovane nie je ziaden problem.
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Předchozí

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy