klepání vzadu za jízdy na nerovnostech

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: klepání vzadu za jízdy na nerovnostech

Příspěvekod dagy » 02.12.2010 20:39

Môj problem je najpravdepodobnejsie ten co piše Maria40.Mám auto od juna a pokedy nebola zima nebol tento problem,mam ho odtedy co sa schladilo asi od polovice oktobra.A čo môže byt zle v tom hornom uloženi,je tem niejaka guma co sa zimou stiahne?
dagy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod dagy » 03.12.2010 11:38

No tak dnes sme to pozreli u kamarata v servise vybrali sme tlmic pozreli to horne ulozenie a zistili sme ze tlmic je pravdepodobne ok.Všetko ramena a stabilizatori su pevne a s največšou pravdepodobnostou mi to klepanie sposobuje prasatko na brzdach na pravej strane.Oproti lavej strane je dost volne a poklepanim gumovim kladivom po kotuči to vydavalo taky zvuk ako pocujem pri prejdeni večšich hrbolov.Takze uvidim casom jak sa to bude vyvijat.
dagy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod dr.krtek » 08.12.2010 17:40

tak jsem si pročetl tohle vlákno a těch možností není málo. Mně to klepání přijde jak uvolněné sklo pátých dvěří, teda ten zvuk. Jezdil jsem s totálně prázdným kufrem a kolega sedící vzadu nedokázal lokalizovat zvuk. Tož zajedu do NHCaru, protože mi přijde, že to klepe pomalu víc a víc
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod zebo » 12.01.2011 11:58

Mam ten isty problem,akurat to vrzganie nejde od napravy, ale od piatych dveri, auto mam od maja, je to skor take vzrganie pri prechode ostrejsej nerovnosti.
dnes som bol u technika, tak povedal ze zapadka piatych dveri je ten problem, ze to len treba dotiahnut - robota tak na pol hodinky.
Buduci utorok tam idem, tak dam vediet.
Sportage QL 2020, 1.6 CRDI, AT, AWD, Gold.
zebo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2020)
59600 km @ 5.6 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 12.01.2011 13:14

Kufr jsem měl totálně prázdný a páté dveřé nahoře, přejel jsem přes nerovnost a opět to samé bouchnutí pravá zadní část. A ještě při nerovnosti (zhoupnutí) spodek přední část drhnutí. Byl jsem na rampě pořádně několikrát rozhoupal auto a tlumiče vpoho žádné drhnutí a spodek taky čistý. Chci se zeptat jestli to taky někomu drhne nebo jestli má někdo řešeni. Mockrát dík. :kia:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Gustaf » 12.01.2011 21:31

Řešil jse m před rokem stejný problém. Na větších nerovnostech se vždy zezadu z pravé strany ozvalo jasné a silné bouchnutí.
V mém případě za to mohlo uložení zadní části výfuku. V gumovém oku se může dost posouvat do stran a když se posune
na špatnou stranu, tak při větším rozkmitu výfuk klepe o spodní část nárazníku. Na konci výfukové trubky bylo jasně vidět
obouchané místo. Výfuk jsem v oku zajistil, aby se nemohl posouvat, a bylo po problému. Přikládám obrázky.
Třeba to bude podobná prkotina.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Gustaf Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mikalo » 13.01.2011 13:01

Gustaf píše:Řešil jse m před rokem stejný problém. Na větších nerovnostech se vždy zezadu z pravé strany ozvalo jasné a silné bouchnutí.
V mém případě za to mohlo uložení zadní části výfuku. V gumovém oku se může dost posouvat do stran a když se posune
na špatnou stranu, tak při větším rozkmitu výfuk klepe o spodní část nárazníku. Na konci výfukové trubky bylo jasně vidět
obouchané místo. Výfuk jsem v oku zajistil, aby se nemohl posouvat, a bylo po problému. Přikládám obrázky.
Třeba to bude podobná prkotina.

Dík za radu co nejdřív na to mrknu.
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 14.01.2011 11:53

Drhnutí které mě trápilo asi měsíc samo přestalo a ještě dořeším to bouchání za pomocí ,,Gustaf,,. Jinak ceedek šlape jak má. :kia: :thu:
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod sandok » 25.01.2011 10:39

zdravim MIkala,
koukam ze mas stejneho ceeda jako ja, je pravda ze se mi zda podvozek krapet tuzsi a pri prujezdech po nasich silnicich jsou rany od podvozku mene tlumene.
Jake zvuky slychavas ty? Dik za info
sandok Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
500 km @ 6 l/100km

Příspěvekod figaro » 25.01.2011 14:29

Tiež pozorujem búchanie od zadného pravého kolesa. Ozýva sa to ako keby z kufra. Rezervu som kontroloval. Tá drží pevne. V kufri neprenášam žiadne náradie alebo pod. Bol som to reklamovať. V servise vraj skontrolovali uloženie tlmičov a tlmiče, dotiahnutie. Vraj je všetko OK. Všimol som si však, že to búcha hlavne vtedy keď vonku mrzne. Ak je teplota nad nulou búchanie ustúpi. Má niekto nejaký nápad čo by to mohlo byť? Reaguje nejaký materiál (guma) na mínusové teploty?
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod JGK » 14.02.2011 22:36

Ceed SW, mam uplne stejnou zkusenost. Nekde vzadu, rekl bych v patych dverich. Byl jsem s tim v servise uz trikrat. Poprve rekli, ze byl uvolneny parkovaci senzor a ze ho zalepili. Taky postelovali zamek patych dveri. Byl dva dny klid. Pak zase. Tak jsem tam jel znovu. Opet postelovali zamek patych dveri, zvuk trosku ustal, ale porad tam byl. Ted jsem byl v jinym servise, potreti, vyndali a vratili tlumice a ze je to ok. Ale je to tam porad, navic se pridava jakysi dalsi zvuk, takovy spis jako vrzani pruzin z gauce.
Nicmene potvrzuji, ze muj, rekl bych plastovy klepavy zvuk, je citlivy na teploty a kdyz je venku pod nulou, tak to jde slyset opravdu hodne. Ted jak bylo kolem deseti nad, tak jsem to skoro neslysel.
Jsem z toho docela na nervy. V tydnu jezdim v prazdnym aute sam, asi uz jsem na ten zvuk tak precitlivelej, ze ho v servise neslysi. A to ho pri prijmu pokazde potvrdili, ze tam neco je. Jakoby se auta radsi chteli zbavit. Kdyby si ho aspon nenechavali cim dal tim dyl. Ted to byly uz 4 dny :(.
Taky jsem si uz drive vsiml jedne veci, kdyz zaviram nejlepe zadni dvere, oboje, tak jakoby tak pleskne nekde nad zadnim naraznikem na dane strane. Dnes jsem to zkousel s otevrenou klikou, jako simulovat zavirani dveri, ale bez zapadky, a dela to pokazdy na obou stranach. Je to normalni? Mam pocit, ze kdyz jsem pujcenou Vengu, tak to delalo taky, ale tehdy jsem to nejak nezkoumal.
JGK Muž
Nováček

Příspěvekod Jakub » 15.02.2011 08:30

To pleskání při zavírání dělá klapka odvětrávání kabiny, takže tohle je normální.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod maria40 » 16.02.2011 01:07

Tak mne dnes na základe búchania "niečoho" od zadnej strany vymenili už druhý krát tlmiče. Pri ceste zo servisu sa to javilo v poriadku. Som zvedavý, ako sa to bude chovať v mrazoch. Vtedy to búchalo najviac. Na buchot od zadnej nápravy som mal už deväť reklamácii.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 16.02.2011 13:07

Je pravda, že to bouchání při chladnějším počasí je zřetelnější a závada, nějaký materiál, musí být ovlivňován teplotou.
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod JGK » 21.02.2011 21:13

maria40 píše:Tak mne dnes na základe búchania "niečoho" od zadnej strany vymenili už druhý krát tlmiče. Pri ceste zo servisu sa to javilo v poriadku. Som zvedavý, ako sa to bude chovať v mrazoch. Vtedy to búchalo najviac. Na buchot od zadnej nápravy som mal už deväť reklamácii.

Tak to by me vazne zajimalo, co ti na to v servisu rikaji...
JGK Muž
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy